Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Temmuz 2012 Cuma

Avrupa Liglerinde İmzalar...





Avrupa Ligleri'nde mücadele eden takımlar yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.


* Yunanistan ekibi Agor 4-5 oynayabilen Brent Petway ile 2 sezonluk anlaşma yaptı ve oyuncusunu kadroda tuttu. Petway geçen sezon 12.0 sayı, 4.8 ribaund ortalamasına ulaştı

* Letonya ekibi VEF Riga, geçen sezon mücadele ettiği üç turnuvada çift haneli sayı ortalamasına ulaşan forvet Dairis Bertans'ı kadrosunda tuttu.

* İspanya ekibi Murcia geçen sezonu 8.1 sayı, 4.1 ribaund ortalaması ile kapayan forvet David Barlow'u kadrosunda tuttu.

* Andy Panko ve Sergi Vidal'i kaybeden ACB'nin geçen sezonki flaş ekibi Lagun Aro oyun kurucusu Javier Salgado (Fotoğraftaki)  ile yeniden anlaştı. 2 sezonluk anlaşma yapılan oyun kurucu geçen sezon 9.7 sayı, 4.3 asist ortalamasına ulaştı.

* Juve Caserta oyun kurucu Nic Wise ile anlaştı. Le Havre'dan gelen oyuncu geçen sezonu 15.1 sayı, 5.6 asist ve 3.2 ribaund ortalaması ile bitirdi.

* Cantu'dan ayrılan oyun kurucu Andrea Cinciarini Reggio Emilia ile 2 sezonluk anlaştı.

* Polonya ekibi Zielona Gora Porto Rikolu oyun kurucu Walter Hodge ile tekrar anlaştı. Hodge geçen sezonu 19.4 sayı, 2.9 ribaund ve 5.7 asist ortalamasıyla kapattı.

* İsrail takımı Hapoel Eilat Kolossos'tan ayrılan skorer Scotty Hopson ile anlaştı. Hopson Yunanistan'da 9.9 sayı, 3.0 ribaund ortalamasına ulaştı.

* Geçen sezon 10.0 sayı, 2.7 asist ve 2.6 ribaund ortalaması elde ettiği Trefl Sopot'tan ayrılan Lukasz Wisniewski AZS Koszalin ile anlaştı. 

* İspanya'nın Gran Canaria ekibinden ayrılan Marquez Haynes Artland Dragons ile anlaştı. ABD'li combo guard geçen sezon Eurocup'ta 11.1, ACB'de ise 10.9 sayı ortalaması yakalamıştı.

* Gonzaga'dan bu sezon mezun olan Alman oyuncu Mathis Monninghoff TBB Trier ile anlaştı. 2,3 ve 4 numaraları oynayabilen oyuncu 1+2 yıllık kontrata imza attı.

* Fransız Le Havre'da geçen sezon 8.7 sayı ve 4.5 ribaund ortalaması yakalayan Alan Wiggins, Ukrayna takımı Dnipro Azot ile anlaştı. 

* Fransa ekibi SIG Strasbourg 28 yaşındaki combo guard Rashad McCants ile anlaştı.

* Panathinaikos 15 yaşındaki Vassilis Charalabopoulos'u transfer etti. 2.02 boyundaki oyuncu 4 numaralı pozisyonda oynuyor.



*Kadrosunda büyük revizyona giden Panathinaikos'un 32 yaşında olan 2.09 boyundaki Yunan pivotu Kostas Tsartsaris  ile sözleşme yenilediği duyuruldu. Bu imzanın ardından Tsartsaris Yoncalar'daki 11.sezonuna başlayacak. Panathinaikos ile üç Euroleague şampiyonluğu olan ve Yunanistan'da daha önce Near East ve Peristeri'de oynayan Tsartsaris, geçtiğimiz sezon Euroleague'de 4.2 sayı, 2.7 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.


*Barcelona ise Sloven power forveti-pivotu Erazem Lorbek'i takımda tuttu. 3 yıllık sözleşme yenileyen 28 yaşında ve 2.08 boyundaki Lorbek'in adı NBA ve Avrupa'dan birçok ekiple anılıyordu. 2010'da Barcelona ile Euroleague'i kazanan Lorbek, geçtiğimiz sezon Euroleague'de 13.0 sayı, 4.6 ribaund ortalamaları ile oynamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More