Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

26 Ocak 2012 Perşembe

Halil Üner: Fenerbahçe Karşısında Favori Biziz




Beko Basketbol Ligi'nde hafta sonu sahasında Fenerbahçe Ülker'i konuk edecek olan Trabzonspor'un antrenörü Halil Üner, rakipleri karşısında yüzde 51 şanslı ve favori olan taraf olduklarını söyledi. 

Kulüp asbaşkanı Levent Erkuloğlu ile birlikte basın mensuplarıyla bir restoranda bir araya gelen Üner, Trabzonspor'un Türkiye'nin en önemli markalarından biri olduğunu belirterek, ''Trabzonspor Basketbol takımının bu markaya layık yerde olması lazım. Yönetici arkadaşlarımız ben ve teknik kadromuz, oyuncularımız bu iş için savaşmaya hazırız ve savaşıyoruz'' dedi. 

Hafta sonu Fenerbahçe Ülker karşılaşmasını normal bir maç olarak gördüklerini ifade eden Üner, ''Çünkü bizim için ismin önemi yok. Ligde hangi takım olursa olsun biz sahaya kazanmak için çıkıyoruz. Kendi sahamızda yüzde 51 şanslı biziz, yani favori biziz. Basketbol bir şov sporu. İnsanlar gelir, keyif alır, giderler. Taraftarlarımızın Fenerbahçe maçında Türkiye'ye örnek olacak şekilde takımımızı desteklemesini istiyoruz. Bir tek koltuk boş kalmasın. Biz sahada işimizi yapalım, tribündeki taraftarımız da bize destek versin'' şeklinde konuştu. 

Halil Üner, ligde kalma konusunu konuşmak istemediğini ifade ederek, ''Biz ligde kaldık. Benim hedefim o değil. Benim hedefim Trabzon'da basketbolun daha yukarılarda, markaya layık bir yerde olması. Yönetim ve benim hedefim bu. Geçmişte ligde 10 maçta galibiyet alamayan veya 15 maçta 1-2 galibiyet alan takımlarda göreve getirildim ve bu takımlarda ligde kaldık. Hatta play-off oynadık. Aldığımız 2 galibiyette eski antrenör Tolga Öngören ve ekibinin de payı var. Onlara da teşekkür ederim'' diye konuştu. 

Kulüp asbaşkanı Erkuloğlu ise Trabzonspor Kulübü'nün sadece bir futbol kulübü olmadığını vurgulayarak, ''Trabzonspor, bir spor kulübü olarak Türkiye'nin en büyük markalardan biri. Basketbol takımı da bu markaya layık bir yerde olması lazım. Biz mücadeleyi yapacağız, herkes bize destek olsun'' ifadelerini kullandı. 

Levent Erkuloğlu, 7 bin 500 kişilik Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacak Fenerbahçe Ülker maçı biletlerinin 5 liradan satışa çıktığını ve taraftarların maça ilgi gösterdiğini kaydederek, ''Seyirci desteği önemli bir faktör. Takımımız seyirci desteği ile bu maçın üstesinden gelecektir'' şeklinde konuştu. 

Vestel takımından Umut Yenice'yi kadrolarına kattıklarını ifade eden Erkuloğlu, Avrupalı iyi bir şutör oyuncusu bulmaları halinde transfer edebileceklerini de sözlerine ekledi.



Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More