Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Ocak 2012 Cumartesi

Galatasaray MP: 83 - Tofaş:61 (Hazırlık Maçı)




İstanbul Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda ki hazırlık karşılaşmasını Galatasaray Medical Park, Tofaş'ı 83-61 yendi.


Sakatlıkları devam eden Tomislav Ruzic, Barış Özcan ve Beko All-star’da mücadele edecek Brad Buckman’dan yoksun çıkan Tofaş'ın ilk beşi Steele, Nichols, İnanç, Samet  ve Zuza oldu.


Hücumda Zuza ile etkili olan Tofaş savunma da özellikle ribaundlardan rakibine karşı sorun yaşadı. Özellikle Göksenin Köksal ile ribaundlarda etkili olan Galatasaray, Jamon Lucas ile sayılar üretti ve ilk çeyreği 21-17 önde geçti. 
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Can Altıntığ’ın etkili oyunuyla sayılar üreten Tofaş rakibinin ribaundlardaki üstünlüğüne engel olamadı. Hücumda sayı üretmekte zorlanan Tofaş'a karşılık oyunun temposunu artıran ve bulduğu fast break sayıları ile farkı açan Galatasaray, Songaila’nın da hücuma katkı sağlaması ile skoru 39-26’ya getirdi. Son topu Zuza ile değerlendirsede ilk yarıyı 39-28 geride kapattı Tofaş.

İkinci yarıya Galatasaray hızlı başladı. Ender Arslan ve Songaila’nın sayıları ile farkı 15 sayıya kadar çıkaran Galatasaray’a karşı Tofaş yaptığı baskılı tam saha baskı ile farkı tekrar 10 sayının altına indirdi ve üçüncü çeyrek 59-49 Galatasaray üstünlüğü ile sonuçlandı.
Son çeyrekte Jamon Lucas ile hızlı başlayan Galatasaray oldu. Üst üste gelen sayılar ile Galatasaray son 8 dakikaya 66-51 önde girdi. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren Galatasaray sahadan 83-61 galip ayrıldı.



Maç Anlatım: www.tofasspor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More