Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

28 Ocak 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi İddaa Yorumlarım



791 Trabzonspor - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Beko Basketbol liginin 2. yarısı Trabzon'da evsahibi Trabzonspor ile Fenerbahçe Ülker arasında ki karşılaşma ile açılıyor.

Trabzonspor Halil Üner ile evinde oynadığı 2 lig maçını da kazanarak bu maça geldi.Takım maç başına 70.7 sayı atıyor.Bu ortalama Halil Üner geldiğinden bu yana 75e çıktı.Takımın skor yükünü Jonathan Gibson ve Elton Brown çekiyor.Hafta içinde takıma Umut Yenice'yi de kattılar ve uzun rotasyonunda tecrübeli bir oyuncuları daha oldu.

Fenerbahçe Ülker son 4 deplasmanın 3 adetinde kazanamadı.Banvit,Tofaş ve Unics Kazan gibi takımlara mağlup oldular.Takımın bu mağlubiyetlerinde Ukic'in olmayışı etkili oldu.Ukic bu hafta içinde oynanan Armani Jeans Milano maçı ile parkeye tekrar döndü.Takımın skor yükünü Ukic,Oğuz,Gist ve Bogdanovic üstleniyor.Euroleaguede ki son maçlarını kazansalarda göz doldurmadılar.Takımın sayı ortalaması 78.8 sayı.

Trabzonspor bu maçı çıkış maçı olarak görüyor ve salonu dolduracaklar.Fenerbahçe Ülker ise son deplasmanlarında iyi oynamadı.Handikap avantajıyla Trabzonspor tarafındayım.Barem aşılmaz.


MS:1 GÜVEN:6/10
TS:151.5 ALT GÜVEN:5.5/10


796 Bandirma Kirmizi - Beşiktaş

HANDİKAPLAR:9.5 SAYI İY.18.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Fuenlabrada deplasmanından mağlup dönen Beşiktaş Milangaz,deplasmanda Bandırma Kırmızı önüne çıkıyor.

Bandırma Kırmızı all-star arasında antrenörünü değiştirdi ve geçen sezonlarda attığı kritik uzak mesafeli üç sayılar ile dikkat çeken Yiğitcan'ı Banvit'ten kiraladı.Takımın başına yeni geçen Selçuk Ernak Bandırma basketbolunun emekçilerinden.Aynı zamanda Çin milli takımının yardımcı antrenörü.Galibiyetsiz takımın maç başına sayı ortalaması 66.2.Takımın skor yükünü İbrahim Yıldırım,Paul Miller ve Jerome Mc Ghee çekiyor.Kendi sahalarında dirençli oynuyor,fakat 2. devrede bu direnci gösteremiyorlar.

Beşiktaş Milangaz ligde derbileri kazanabilen,fakat orta sıralardaki ekiplere mağlup olabilen ilginç bir kadro.Takımın sayı ortalaması 86.7.Takıma yeni katılan Adam Morrison takıma ayrı bir hava katmış,ribaund ve dış şutlarda rakiplere tehdit olmuş durumda.Takımın skor yükünü Zoran Erceg,Carlos Arroyo,David Hawkins ve Mensah-Bonsu çekiyor.

Bu maçta tercihim handikapı 2. devre de aşacağını düşündüğüm Beşiktaş Milangaz'dan yana.Baremin aşılacağını düşünüyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


799 Antalya Bşb - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS ANTALYA LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Genel menajerliğe Haydar Ateş'i getiren Türk Telekom,Antalya deplasmanına çıkıyor.

Antalya BŞB lige verilen All-Star arasında sakatlarını iyileştirdi.Takıma yeni katılan Scottie Reynolds kolej kariyeri iyi olan bir oyuncu.De Angelo Casto'yu Optimum TED Ankara Kolejliler'e veren ekipte uzun rotasyonu eksik kalıyor.Jelovac ve Rasim ile orayı kullanıyor olsalarda klasik anlamda bir pivot ile oynamıyorlar.Corey Fisher,Steven Jelovac takımın skor yükünü üstleniyor.Maç başına 80.3 sayı atıyorlar.Kendi sahalarında daha dirençliler.

Türk Telekom teknik kadroda yeni bir yapılanmaya gitti ve Ankara basketbolunu iyi bilen Haydar Kemal Ateş'i genel menajerliğe getirdi.Jasaitis ameliyat olduğu için takımda olamayacak.Sezon başından bu yana sakatlık sorunu yaşayan Darius Washington'un ise iyileştiği söyleniyor.Maç başına 81.1 sayı atıyorlar.Takımın skor yükü Washington,Ali Karadeniz,Aleksandar Capin ve Kaspars Kambala'nın üzerinde.Son haftalarda girdikleri düşüşten çıkmaya çalışıyorlar.Deplasmanlarda daha fazla direnç gösteriyorlar.

Antalya BŞB ligin küme düşme hattının sadece bir basamak üstünde.Telekom ise düşüşte.Bu karşılaşma da denk bir mücadele ve bol skor bekliyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:162.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


800 Hacettepe Üniv. - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Hafta içinde takıma Serkan İnan'ı katan Hacettepe Üniversitesi evinde Aliağa Petkim'i ağırlıyor. 

Hacettepe Üniversitesi ligin evinde iyi seyirci desteğine sahip ekiplerinden biri.Takımın sayı yükü yabancıları Sherron Collins,Melvin Sanders,Ricardo Marsh ve Mathew Bryan-Amaning'in üzerinde.Maç başına 72.2 sayı atan ekibin yerli rotasyonuda tecrübeli isimlerden oluşuyor.Hafta içinde takıma Serkan İnan'ı kattılar fakat oyuncunun bu maçta forma giymesini beklemiyorum.

Aliağa Petkim İtalya'dan sürekli teklif alan Kevin Pinkney'i serbest bıraktı.Yerine Trend Plaisted ile anlaştılar.Bu oyuncu da Serkan gibi henüz taze bir transfer ve takıma katılmamış durumda.Takımın skor yükü yerli ve yabancı oyuncular arasında dağılıyor.Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem takımın skor opsiyonu.Ratkovica ligin asist liderliğinde derecede.Bu karşılaşma da Ersin Görkem parkeye çıkamayabilir.Ekibin deplasman karnesi iyi durumda.Maça başına 75.3 sayı ortalamasına sahipler. 

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Hacettepe sürpriz bir şekilde 75-65 kazanmıştı.Bu karşılaşmada da direnç gösterecek iki takım olacak.Pivot mevkisinde sadece Qvale ile oynayacak Aliağa bu mevkide problem yaşayabilir.Fakat kadro kalitesi daha üst düzey olan ve genç oyuncularını maksimum bir verimlilik ile kullanan Aliağa rövanşı alacaktır.Skorlu bir karşılaşma bekliyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


804 Anadolu Efes - Erdemir

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Beko Basketbol liginin tartışmasız en iyi kadrosu olan Anadolu Efes sahasında Erdemir'i ağırlıyor.

Anadolu Efes defalarca yazdığım gibi ligin en iyi kadrosu.Takımın sayı yükü Aleksander Vujacic,Dusko Savanovic ve Satanko Barac'ın sorumluluğunda.Hafta içinde Euroleague'in favorisi CSKA Moskova deplasmanında farklı mağlup oldular.Ligde maç başına 87.2 sayı ortalamaları var.Rakip oyun kuruculara baskı yapabilecek 3 oyuncu ile oynamaları büyük avantaj yaratıyor.Barac potansiyelini efektif kullanamıyor.

Erdemir ligin vasat ekiplerinden.Takımın skor yükünü Soner Şentürk,Antwayne Robinson,Ray Wesson,Gerrod Henderson çekiyor.Maç başına sayı ortalamaları 72,2 sayı.Ligin geniş rotasyonlu ve favori ekiplerine karşı çıktıkları deplasman maçlarında mağlup oldular.Bu durumun en önemli nedeni sadece Wesson ile pota altında mücadele gücüne sahip olmaları.

Anadolu Efes bu maçın favorisi.Euroleague'de ki her ağır yenilginin ardından yaptığını yapacak ve CSKA deplasmanında ki ağır yenilginin acısını bu karşılaşmada çıkaracaklardır.Özellikle ilk yarıda handikap aşmalarını bekliyorum.Barem aşılır.

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10
TS:156.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


806 Tofaş - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI



Ligde son galibiyetler serisi yakalayan Tofaş sahasında Mersin BŞB'yi ağırlıyor.





Tofaş ligde son 6 maçını kazandı ve seri yakaladı.Ekibin skor yükünü Tomislav Ruzic,Ronald Steele,Jurica Zuza ve Brad Buckman çekiyor.Takımın antrenörü Nihat İzic ekipteki genç oyuncuları iyi kullanıyor.Maç başına 79,3 sayı atıyorlar.Hafta içinde sakatlık sorunu ile boğuştular.Sakatlığı nükseden Tomislav Ruziç'in ameliyat olacağı ve 2 ay sahalardan uzak kalacağı, sol dizinde sakatlığı bulunan Ronald Steele'nin ise küçük bir operasyon geçireceği söyleniyor.Bu iki oyuncudan da bu maç için yoksun kalacaklar.

Mersin BŞB ligin devre arasından önce antrenör değişikliği yaşadı ve Mete Babaoğlu ile anlaştı.Takımın önemli skorerlerinden Vince Grier hafta içinde ki bir idmanda sakatlanarak sezonu kapattı.Ekibin James Mays gibi bir savaşan oyuncusu da sakat.Takımın maç başına sayı ortalaması 76.2.Alex Scales,Anthony Grundy sakat olan isimler dışında ki skorerler.Takım savunma da iyi değil ve Mete Babaoğlu'nun önceliği bu sorunu çözmek olacak.

Tofaş bu maçta favori konumda.Gerek Mersin ekibinin deplasman karnesi,gerekse Tofaş'ın son iç saha maçları nedeniyle Tofaş çok ön planda.Oran arttırmak için İY-MS olarakta denenebilirler.
Barem aşılır.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10
TS:158.8 ÜST GÜVEN:3/10



808 Karşiyaka - Banvit

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS BANVİT LEHİNE
SAYI BAREMİ:157.5 SAYI


Ligde galibiyet serisi yakalayan takımlardan Karşıyaka evinde ligin güçlü ekibi Banvit'i ağırlıyor.

Pınar Karşıyaka ligde son 8 maçında da mağlubiyet yüzü görmedi.Takım maçlara tempolu ve sert başlıyor ve rakibinin direncini baştan kırmak istiyor.Takımın skor yükünü Mire Chatman,Goran İkonic,Jovo Stanojevic çekiyor.Kısa rotasyonlarında bir problem yaşadılar ve Ahmet Erdoğan sezonu kapattı.İlkan Karaman iyi oynuyor ve verimli oluyor.Birkan Batuk'ta ekibe önemli katkı veriyor.

Banvit geniş bir rotasyon.Takımın skor yükünü Lance Williams,Charles Davis,Kenan Bajramovic çekiyor.Olympikaos'un serbest bıraktığı Kalin Lucas'ı ekibe eklediler.Barış Ermiş kariyerinin en üst noktasında ve takıma çok önemli katkı sağlıyor.Maç başına 79.5 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Son maçlarda yakaladıkları galibiyet serisini Aliağa Petkim önünde sonlandırmışlardı.

Banvit kısa rotasyonu çok etkili isimler ile dolu.Karşıyaka ise uzun rotasyonunda Stanojevic'i yaşı nedeniyle efektif kullanmak zorunda.İki ekipte istediği zaman iyi savunma yapıyor.Öncelikli tercihim alt.Sonraysa İY:1 düşünüyorum.

İY:1 GÜVEN:5.5/10
TS:157.5 ALT GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More