Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Ocak 2012 Cumartesi

Türkiye Ligleri İddaa Tahminlerim



733 Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS ANADOLU EFES LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Beko Basketbol liginde 11 g-2 m ile lider olan Anadolu Efes Fenerbahçe Ülker deplasmanına çıkıyor.

Fenerbahçe Ülker hafta içinde Hacettepe'yi rahat geçti.Takımın sakatlık problemi yaşayan oyuncuları Ömer Onan ve Roko Ukic bu maçta yer alamayacak.Ekip maç başına 78.2 sayı atıyor.Takımı skorda Roko Ukic,Oğuz Savaş,Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic taşıyor.Ekibin 3 sayı yüzdesi problemli.Tomas'tan sonra Mirsad forma giymeye ve zaman almaya başladı.Spajiha Vidmar'dan memnun değil.

Anadolu Efes son haftalarda zorlanıyor.Geçen hafta sakat sakat oynayan Kerem Tunçeri Beşiktaş Milangaz mağlubiyetine engel olamamıştı.Hafta içinde de Türk Telekom'u zor yendiler.Takımın maç başına sayı ortalaması 85.7.Takımın skor sorumululuğunu Sasha Vujacic,Tarence Kinsey,Dusko Savanovic ve Ermal üstleniyor.

Karşılaşma Caferağa Spor Salonunda oynanacak ve çocuklar ile kadınlara açık olacak.Bogdanovic Hacettepe maçında iyi oynadı ve yanına cezası biten Emir Preldzic dahil olacak.Anadolu Efes'te Kinsey eski formunu bulamadı ve Vujacic'in sadece şuta odaklanması,Batista'nın kullanılamaması gibi problemler var.2000 kişilik küçük bir salonda Fenerbahçe Ülker seyircisi rakibi baskı altına alacaktır.İki Euroleague takımından da sert bir savunma bekliyorum.Önce MS:1,sonraysa alt düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:149.5 ALT GÜVEN:5.5/10



720 Beşiktaş - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Geçen hafta Bandırma Kırmızı'yı yenerek 2. galibiyetini elde eden Trabzonspor Beşiktaş Milangaz ile deplasmanda karşılaşıyor.

Beşiktaş Milangaz geçen hafta sonunda Anadolu Efes'i yenip,hafta içinde de Tofaş'a yenilip istikrarsız gidişine devam etti.Takımın ligde ki sayı ortalaması 86.9 sayı.Skor sorumluluğunu üstlenen oyuncular ise Zoran Erceg,David Hawkins ve Mensah Bonsu.Geçen hafta içinde gelen Arroyo vasat üstü bir performans verdi.Marcelus Kemp ve Mehmet Yağmur sakatlığı nedeniyle parkeye çıkamayacak.

Trabzonspor geçen hafta içinde Bandırma Kırmızı'yı yenerek 2. galibiyetini aldı.Takımın skor yükü yabancı oyuncuların elinde.Jonathan Gibson,Elton Brown takımın skor opsiyonu.Takımın bütün istatistiklerinde yabancılar ön planda.Maç başına 70.3 sayı ortalamaları var.

Beşiktaş Milangaz eksik kadroyla da olsa rakibini geçecek kalitede.Handikapın yüksekliği maç sonu tahminini zor kılıyor.Önce İY:1 sonraysa alt düşünüyorum.Alt tahminimde BJK'nin kısa rotasyonunda ki sakatlıklar etkili.


İY:1 GÜVEN:6/10
TS:160.5 ALT GÜVEN:5.5



724 Edirne Olin - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Ligde son 6 haftadır galip gelen Karşıyaka Edirne'de Olin deplasmanına çıkıyor.

Olin geçen hafta sonunda Edirne'den ayrılıp eski yıla Erdemir mağlubiyet,yle veda etti.Yeni yıla da Aliağa mağlubiyetiyle başladı.Takımın maç başına 71.6 sayı olan ortalaması Gökhan Taştimur'un ayrılışından sonra kendi sahalarında 88 sayıya çıktı.Artan tempoda savunmalarında da problem yaşayabiliyorlar.Dün takımın teknik kadrosunda değişim yapıldı.Asistan antrenör Erdem Can görev başına geldi.Takımın skor opsiyonunu Stimac,Wright,Videnov üstleniyor.

Pınar Karşıyaka 6 maçtır üstüste galip geliyor.Takımın skor opsiyonunu Ikonic,Stanojevic,Chatman sağlıyor.Maç başına 83.6 sayı ile oynuyorlar.Ahmet Erdoğan'ı bu sezon oynatmaları çok zor.Fakat Birkan Batuk geri döndü.İlkan üst düzey savunma katkısı veriyor.

Gerek Olin'in evinde ki son maç performansına,gerekse Karşıyaka'nın son maçlarda ki hücum gücüne bakınca bu karşılaşma bol skora aday gözüküyor.Karşıyaka son haftalarda ki performansı ile (handikap geçeceklerini düşünmüyor olsam da) bu maçı kazanmaya yakın.

TS:155.5 ÜST GÜVEN:7/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10



725 Erdemir - Galatasaray

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Son haftalarda yaşadığı düşüşü Olin galibiyeti ile sonlandıran ardından Banvit deplasmanında mağlup dönen Erdemir,sahasında Galatasaray Medical Park'ı ağırlıyor.

Erdemir ligin orta sıra ekiplerinden.Takımın maç başına sayı ortalaması 71.7 sayı.Takımın skor opsiyonunu Ray Wesson,Antwayne Robinson,Gerrod Henderson,Soner Şentürk üstleniyor.Evlerinde sayı ortalamaları 72.16'ya çıkıyor ve yine evlerinde yedikleri sayı ortalaması 70.66.

Galatasaray Medical Park ligin önemli savunma güçlerinden biri.Maç başına yedikleri 70.85 sayıyla ligin en az sayı yiyen 2. ekibi durumundalar.Kendileri ise 83.3 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Takımın skor yükünü Shumpert,Shipp,Lakovic üstleniyor.Lakovic son haftalarda düzelme yoluna girdi.

İki ekibinde savunma istatistikleri iyi.Galatasaray Medical Park son haftalarda uzun rotasyonundan savunma katkısı alamıyor.O pozisyonda fizikli oyuncular ile mücadele edemiyorlar.Wesson bu nedenle iyi kullanılırsa Erdemir'in silahı olabilir.Önce handikap avantajıyla Erdemir,sonraysa alt düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ALT GÜVEN:5.5/10



726 Türk Telekom - Tofaş

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Sakatlık sorunları ile boğuşan Türk Telekom sahasında Tofaş'ı ağırlıyor.

Türk Telekom son haftalarda sakatlıklarla uğraşıyor ve bu nedenle istediği sonuçları alamıyor.Takımın önemli yabancılarından Jasaitis ameliyat oldu ve uzun bir süre parkeye çıkamayacak.Washington eğer kendini iyi hissederse iğne ile sahaya çıkabiliyor.Bu ortamda takım skorda problem yaşıyor.Son 7 maçının 5i mağlubiyetle sonuçlandı.Galip geldikleri maçlarda da alt sıralarda gezen ekipleri yendiler.Takımın maç başına sayı ortalaması olan 81.8 son 7 maç için 72.29'a düştü.Takımın skor opsiyonunu Michael Wright,Darius Washington ve Kaspars Kambala üstleniyor.

Tofaş son haftalarda istim üzerinde.Son 4 haftadır kazanıyorlar.Bu seride Beşiktaş Milangaz'ı da yendiler.Maç başına 78.3 sayı ortalamaları var.Austin Nichols,Ronald Steele,Ruzic ve Buckman takımın skor opsiyonu.Can Altıntığ,Kenan Sipahi gibi genç isimlerden iyi katkı alıyorlar.Son maçlarda skor açısından da problem yaşamıyorlar.

Tofaş rakibini kötü durumda yakaladı.Kendileri ise son haftalarda çok formda.Bu sebeple ilk tercihim lehine olan handikapa da güvenerek Tofaş.Sonra ise üst tercihim var.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



722-TED Kolejliler - İstanbul BŞB

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,18.5 SAYI MS İSTANBUL BŞB LEHİNE


TB2L'de üst sıraları zorlayan Ted Kolejliler İstanbul BŞB önüne çıkıyor.

Ted Kolejliler evinde durdurulması zor bir ekip. Takımın maç başına 77.9 sayısı var.Bu sezon evlerinde çıktıkları 9 maçı da kazandılar.Beko Basketbol Ligi tecrübesi bulunan yabancıları Olumuyiwa 
Famutimi dışında Nezih Özbakır,Cihan Amasyalı ve Hakan Yapar'dan iyi bir skor katkısı alıyorlar.İçeriden iyi bir yüzdeleri (%57,8) var.Maç başına 35 civarında ribaund alıyorlar ve bunların 8i
hücum ribaundu oluyor.7,4 gibi iyi bir maç başı top çalma sayısına sahipler.

İstanbul BŞB. ligin orta sıra ekiplerinden biri.Maç başına 73.2 sayı ortalamaları var.Umutcan Özyıldırım,Sezgin Eriş,Recep Doğrusöz,Marko Kolaric ve Cihan Mumcuoğulları takımın skor opsiyonu.
Deplasmanlarda skor açısından problem yaşıyorlar.Umutcan Özyıldırım son haftalarda oynayamadı.

Ted Kolej maçın mutlak favorisi.İlk devre handikapını aşmaları yüksek olasılık.

İY:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More