Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

21 Ocak 2012 Cumartesi

TB2L İddaa Tahminlerim



793 Pamukkale Üniv - Darüşşafaka

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS PAMUKKALE LEHİNE



TB2L'de 2. yarının ilk haftasında Pamukkale Üniversitesi Darüşşafaka'ı ağırlıyor.

Gamateks Pamukkale Üniversitesi TB2L'de ilk yarıyı 8 galibiyet ile 11. sırada kapattı.Takımın skor yükünü ve savunma direncini Matt Pilgrim sağlıyor.Ligin top çalma kralı olan Pilgrim dışında Gökhan Şenol,Feyzi Çelebioğlu skora katkı veriyor.Will Caudle'ın takıma katılmasıyla Pilgrim'in özellikle savunmada ki etkinliği azaldı.Son maçlarda iyi değiller ve 5 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabildiler.79.7 olan sayı ortalamaları kendi sahalarında 79.0a düşüyor.

Darüşşafaka ligin geç ekibi.Hafta içinde takıma ABD'li forvet Josh Dollard katıldı.Jawan Carter takımın skor açısından en etkili oyuncusu.Muhammed Baygül,Can Korkmaz ve Doğukan Sönmez gibi genç yetenekleri var.TB2L için çok düşük kalan 10.7 asist ortalamaları ile top paylaşımını iyi yaptıklarını söylemek çok güç.Takım deplasmanlarda kötü ve sadece 2 deplasmanda kazandı.Maç başına 68.4 sayı ortalamaları var.

İstanbul'da ligin ilk devresinde oynanan maçı 75-64 alan Pamukkale Üniversitesi bu maçı da kazanmaya yakın taraf.Handikap aşmalarını da beklediğim Pamukkale tercihini ilk yarı ve maç sonu içinde düşünebiliriz.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10


794 Vestel - Gelişim Koleji

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS GELİŞİM KOLEJİ LEHİNE

TB2L'de ilk devreyi 8. sırada bitiren Vestel kendi evinde Gelişim Koleji'ni ağırlıyor.

Vestel ligin iyi yerli kadrolarından biri.77.0 sayı ortalamasına sahipler.Takımın skor yükünü Umut Yenice,Hadi Özdemir ikilisi çekiyor.Kolej kariyerinde attığı bir maçta ki 11/15 3 sayı ile rekor sahibi Corey Allmond ile kısa rotasyonlarını hafta içinde genişlettiler.Takımın başına Hakan Yavuz getirildi.Takım sözcüsü Buğra Erdoğan önemli kararlar arifesinde olduklarını belirtti.Geçen hafta ilk yarının son maçında OptimumTED'e mağlup olurlarken dikkat çeken bir savunma yaptılar.

Gelişim Koleji ligin ilk devresini 7 galibiyet ile 13. sırada bitirdi.Takımın maç başına sayı ortalaması 69.1 sayı.Takımın skor yükünü De Vaughn Washington,Özgün Önver ve Sertay Gürsu çekiyor.İçeriden ve dışarıdan kötü olan şu isabetleri nedeniyle alınan ve takıma skor açısından katkı verecek geçen sezonun Letonya Ligi sayı kralı Derek Williams hafta içinde takıma katıldı.TBF'ye verdiği her röportajında uzun rotasyonundan şikayet eden Deniz Atak,Aliağa'dan kiralanan Eren Ocaktürk ile o mevkiyi de takviye etti.Ekibin deplasman karnesi kötü.

İki takımda önemli transferler ile maça çıkacak.Gelişim Koleji'nin oyuncusu Allmond Avrupa basketbolunu daha yakından tanıyor ve sayı krallığı sahibi.Bu handikapları avantaj görüyorum.Gelişim Koleji'nin bu maçta 14 sayı fark yemesi zor.


MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/2 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More