Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

8 Ocak 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi Tahminlerim (08.01.2012)





758 Mersin Bşb - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Hafta içinde şampiyonluk kovalayan ekiplere mağlup olan Mersin Bşb ve Hacettepe Üni. Mersin'de karşılaşacak.

Mersin BŞB. ligde alt sıralarda.Maç başına 77.1 sayı atıyorlar ama attıklarından fazlasını yiyorlar.Kendi sahalarında sadece 1 maç kazanabildiler.Vince Grier,Anthony Grundy,James Mays ekibin skor opsiyonu.Hafta içinde eski oyuncuları Alex Scales ile anlaştılar.Scales geçen sezonun sayı krallığı 6.sı olarak takıma skor katkısını sağlayacak.

Hacettepe genelde 71,9,deplasmanlarda ise 71.6 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Takımın skor opsiyonunu Sherron Collins,Ricardo Marsh,Mathew Bryan-Amaning,Melvin Sanders üstleniyor.Tempoyu yakaladıkları zaman tehlikeli bir ekip olabiliyorlar.Bunu Beşiktaş ile evlerinde oynadıkları maçta gösterdiler.Deplasmanlarda daha başarılı sonuçlar aldıkları istatistiklerde gözükse de kazandıkları deplasmanların geneli alt sıra ekipleri ile oynanan maçlardı.Murat Kaya sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

Mersin BŞB tempoyu seviyor.Hacettepe de tempolu oyuna aynı şekilde cevap verebiliyor.Bu sebeple önceliğim üst.Daha sonra ise handikap avantajıyla Hacettepe diyorum.

TS:153.5 ÜST 6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10


760 Aliağa Petkim - Banvit

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Ligde son haftaları büyük bir çıkış içerisinde geçiren Banvit İzmir'de Aliağa önüne çıkıyor.

Aliağa Petkim ligin vasat üstü ekiplerinden.Takım maç başına 75.9 sayı atıyor.Skor sorumluğunu yerli ve yabancı oyuncular paylaşıyor.Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem takımın skor opsiyonu.Ratkovica asistleriyle takımını iyi yönlendiriyor.Kendi sahalarında 72.52 sayı atarken,74.71 sayı yiyorlar.

Banvit 12 maçtır galip geliyor.Müthiş bir form yakaladılar.Takımın ligde ki sayı ortalaması 79.8.Barış Ermiş,Lance Williams,CharlesDavis,Kenan Bajramovic ekibin skor gücü.Son 6 lig maçında yedikleri en yüksek sayı 70 oldu ve son 6 maç için yedikleri sayı ortalaması 65.33 sayı.Bu savunma istatistiklerini içeriden %58,3 isabet ile oynayarak daha etkili kılıyorlar.

Banvit son haftalardaki formu ile maçı kazanmaya aday.İlk devre handikapını rahat aşacaklarını düşünüyorum.Barem aşılmaz.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ALT GÜVEN:5.5/10



761 Bandirma Kirmizi - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Ligde henüz galibiyeti olmayan tek takım olan Bandırma Kırmızı kendi sahasında Antalya BŞB'yi ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı ligin galibiyetsiz tek takımı.Takımın maç başına sayı ortalaması 65.1 sayı.Gerome Mc Ghee,Şafak Edge,Ahmet Fatih Cantitiz,İbrahim Yıldırım ve Paul Miler takımın skor opsiyonunu üstleniyor.Savunmada iyi değiller ve maç başına 83.79 sayı yiyorlar.

Antalya BŞB Sakota ile beraber skor anlamında düzeldi.Corey Fisher,Stevan Jelovac ve Kedrick Brown takımın skor opsiyonunu oluşturuyor.Ligin en çok sayı yiyen ekibi olarak maç başına 86.46 sayı yiyorlar.Attıkları sayı ortalaması ise 79,8 sayı.

Bandırma Kırmızı son iç saha maçlarında yenilse de ilk yarılarda ezilmedi ve soyunma odasına denk skorlar ile gitti.İki ekip arasında Türkiye Kupasında oynanan maçın galibi 86-84 ile Bandırma Kırmızı olmuştu.Yine yüksek skor bekliyorum.Bandırma Kırmızı bu sefer maç sonuna kadar direnebilir,hatta galibiyet bile alabilir.Ama taraf bahsinde önceliğim ilk yarı olacak.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ÜST GÜVEN:5.5/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More