Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

29 Ocak 2012 Pazar

Optimum TED: 104 – Final Gençlik: 68 (Optimum TED Ezdi Geçti)


Türkiye Basketbol 2. Liginin 21. haftasında Final Gençlik’i konuk eden Optimum TED Ankara Kolejliler rakibini 104-68’lik farklı skorla yendi..

Maçın ilk sayısını ev sahibi ekipten Orçun Göllü’nün asisti ile Nezih Özbakır ile buldu. Savunma sertliği ile rakibini boş döndüren Kolejliler hücumda bulduğu sayılarla 3. dakikaya 6-0 önde girdi. Final Gençlik ise maçın ilk sayılarını serbest atıştan üretirken Kolejliler’in özellikle boyalı alandaki savunması ile zorlandı. Çeyreğin son dakikalarında Berent Kavaklıoğlu ile etkili olan Kolejliler farkı açtı. Misafir ekip Onur Aksoy ile 3 sayılık basket ürettiyse de çeyreği 21-13 geride tamamladı. 2.çeyrek her iki takımın da sert savunması ile başlarken ilk 2 dakika skorsuz geçildi. Çeyreğin ilk sayısını ev sahibi ekip DeAngelo Casto’nun serbest atış çizgisinden yaptığı atışlarla kaydetti. Savunmasını tüm sahaya yayan Kolejliler rakibinin top kaybı yapmasına neden olurken bu durumu da değerlendirerek farkı açmaya devam etti. Kolejliler Berent Kavallıoğlu ile Final Gençlik de Esat Sinanoğlu ile 3 sayılık basket bulurken ev sahibi takım Olumuyiwa Famutimi ile skordaki etkisini sürdürdü ve soyunma odasına 44-26 galip gitti.

2.devreye girildiğinde Final Gençlik dış şutlardan Kolejliler ise pota altından sayılar üretti. Final Gençlik savunması ev sahibini durduramazken fark da 30 sayıya çıktı ve çeyrek 72-52 sona erdi. Son çeyreğe girildiğinde Kolejliler 10-0’lık bir seri yakaladı. Hücumda istediği sayıları üretemeyen Final Gençlik çeyreğin 5. dakikası geçildiğinde skor hanesine 4 sayı kaydedebildi. Ev sahibi ekibin rahat bir tempoda oynadığı ve takımdaki genç oyuncularına şans vermeyi tercih ettiği son bölümün ardından da Optimum TED Ankara Kolejliler 104-68’lik galibiyete ulaştı.
 Maç sonrası yapılan basın toplantısında ilk olarak Final Gençlik antrenörü Ali Özbay konuştu. Özbay şöyle dedi:“Maç baştan itibaren Kolejliler’in kontrolünde geçti ve biz de gerekli direnci gösteremedik.Kolejliler’i oynadıkları iyi basketbol için tebrik ederim.” .Optimum TED Ankara Kolejliler antrenörü Murat Özyer ise:''Her periyotta gösterdiğimiz savunma direnci yavaş yavaş toparlandığımızı gösteriyor. Halen kadromuzda sakatlık ve hastalık nedeniyle eksiklerimiz olsa da geniş kadronun avantajını kullanıyoruz. Oyuncularımın bir yandan iyi arkadaş olması diğer yandan da  forma savaşı vermesinin bizim formumuzu yükselten bir değer olduğunu düşünüyorum. Bu maçta çok iyi savunma yaptık ki rakibimiz ligin en çok faul atan ve en çok hücum rebaundu yapan takımı. Hücum rebaundlarında da üstünlüğü ele geçirmemiz hedeflerimizdendi ve bunu başardık. Önümüzdeki hafta Ormanspor maçı var ve Pazartesi itibariyle çalışmalarımızı bu yönde yapacağız.'' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More