Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

6 Ekim 2012 Cumartesi

NBA Takımını İlk Yenen Türk Takımı Fenerbahçe Ülker


NBA Europe Live kapsamında düzenlenen karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Boston Celtics'i 97-91 mağlup etti.


NBA ile Euroleague'in ortaklaşa düzenlediği Europe Live Tour kapsamında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da Boston Celtics'i konuk etti.

FIBA kurallarının aksine, NBA usülü 12 dakikalık periyotların geçerli olduğu karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker, Bo McCalebb - Ömer Onan - Romain Sato - İlkan Karaman - Oğuz Savaş ilk beşiyle başladı. Boston Celtics koçu Doc Rivers ise takımını Rajon Rondo - Courtney Lee -Paul Pierce - Brandon Bass - Kevin Garnett ilk beşiyle sahaya sürdü.

Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan taraf Fenerbahçe Ülker'di. Kevin Garnett ile sayı üreten Celtics'e, Romain Sato'nun skorer oyunuyla cevap veren sarı-lacivertliler, savunmayı da sert tutunca 5:43'teki ilk molaya 18-8 önde girdi. Mola sonrası dengelenen oyunda Rajon Rondo kontrolü ele alırken, All-Star oyuncunun 7 sayı ve 5 sayı ürettği çeyreği Boston Celtics 27-26 önde tamamladı.

Fenerbahçe Ülker, hiç hızlı hücum sayısı bulamadığı ilk çeyreğin ardından, ikinci periyoda tempolu girdi. Bojan Bogdanovic'in iki üçlüğüyle öne geçen sarı-lacivertliler, Romain Sato'dan da ekstra katkı alınca farkıı çift hanelere çıkartmakta zorlanmadı. Bu sezon Panathinaikos'tan kadroya katılan Sato'nun 11 sayı ürettiği çeyreği Boston Celtics karşısında 10 sayı farkla, 55-45 önde kapattı.

Üçüncü periyotta da Fenerbahçe Ülker'in skordaki üstünlüğü devam ederken, sarı-lacivertlileri bu kez sürükleyen isim Bo McCalebb'di. Geçen sezonun Euroleague sayı kralı, 9 sayı bulduğu bu dilimde Fenerbahçe'nin üstünlüğünü 7-10 sayı arasında tutmasını sağladı. Boston Celtics'te bu yılki draft'in 21 numarası Jared Sullinger takımı adına 9 sayı üretirken, üçüncü çeyreği Fenerbahçe Ülker 79-72 galip tamamladı.

Boston Celtics koçu Doc Rivers, maçın final periyoduna başlayan beşte 26 dakika oyunda kalan Paul Pierce ve 30 dakika oynayan Rajon Rondo'ya yer vermezken; Fenerbahçe Ülker öne kalmayı sürdürdü. Bo McCalebb'in liderliğindeki sarı-lacivertliler, Ülker Sports Arena'da Boston Celtics'i 97-91 mağlup etmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler'in, Boston Celtics karşısındaki galibiyeti farklı bir anlam da taşıyor. Celtics'i geçen Fenerbahçe, 2000'lerden sonra bir NBA takımına karşı galibiyet almayı başarabilen altıncı Avrupa ekibi oldu. Daha önce 2010 yılında CSKA Moskova, Maccabi Tel Aviv, Real Madrid, Barcelona ve Malaga, NBA takımlarına karşı galibiyet almayı başarmışlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More