Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

28 Ekim 2012 Pazar

28.10.2012 Beko Basketbol Ligi Tahminlerim...



801 Fenerbahçe - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS FENERBAHÇE ÜLKER LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI 


Sezon açılışını 2 galibiyet ile yapan,ama bu 2 maçta da zor kazanan Fenerbahçe Ülker sahasında Mersin BŞB. ekibini ağırlıyor. 

Fenerbahçe Ülker hafta içinde zor bir maça çıktı ve Euroleague’in en formda ekiplerinden biri olan Real Madrid’e yenildi.Takım o maçta en büyük sorunu (kronik olan uzunları savunamamak dışında) penetre eden kısalara karşı yaşadı.Ligde 81 sayı ortalaması ile oynuyorlar.Oğuz Savaş,Emir Preldzic,Bo Mc Calebb ve Bojan Bogdnovic takımın skor opsiyonunu oluşturuyor. 



Mersin BŞB ligin ilk yarısında bütün maçlarını deplasmanda oynayacak.Takım bu sebeple her hafta seyahat ediyor.Geride kalan 2 maçta da mağlup oldular.Takımın skor opsiyonunu Ali Karadeniz (Michael Wright), David Holston,John Prince ve Omar Sneed üstleniyor.Yerli oyunculardan skor katkısını çok sınırlı alıyorlar.Zaten 3 yabancıyı 30-35 dk civarında parkede tutuyorlar. 

Fenerbahçe Ülker sahasında ki maçın favorisi.Fakat geride kalan iki maçta da iyi mücadeleleri ile kazandılar ama oyun olarak vasatın üstüne çıkamadılar.İki maçında ilk devreleri birbirine yakın skorlar ile bitti. Mersin Belediyesi antrenörü Mete Babaoğlu, federasyondan 1 maç men cezası aldı.Maç sonunda handikap avantajını kullanma tarafındayım.MS:2 

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:2/2 GÜVEN:5/10 



806 Aliağa Petkim - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS ANTALYA BŞB. LEHİNE
SAYI BAREMİ:146.5 SAYI 


Lige 2 mağlubiyet ile giren Antalya BŞB İzmir deplasmanında Aliağa Bld. önüne çıkıyor. 

Aliağa Petkim geçen hafta içinde Taquan Dean’i gönderip çıktığı maçta Galatasaray M.P’a direnemedi. Caner Şentürk ve Lionel Chalmers’ı kadrosuna katan ekip karşılaşmaya bu iki oyuncusu ile çıkacak.Takımın skor opsiyonunu Orhan Haciyeva, Ersin Görkem ve Marcus Arnold çekiyor.Geçen sezon da yaptığı top kayıpları ile dikkat çeken Branislav Ratkovica bu sezonun geride kalan maçlarında skorda üretken olamadığı için teknik ekibi düşündürüyor.Fakat yine de iyi bir asist sayısına ulaştı.Maç başına 70 sayı ortalaması ile oynuyorlar. 

Antalya BŞB lige kötü bir Galatasaray M.P mağlubiyeti ile başladı.Ardından Türk Telekom’a mağlup oldular.Geride kalan 2 maç sonunda 66.5 ortalama ile ligin en az sayı atan ekiplerinden biri konumundalar.Buna karşın savunmaları kötü ve maç başına 84.5 sayı yiyorlar.Türkiye kupasında da benzer bir sayı ortalamasına ulaşmışlar fakat savunmada daha iyi gözükmüşlerdi. 

Aliağa Petkim bu maçta seyirci desteğini arkasına alacak.Yakın bir zamanda Türkiye kupasında karşılaşan iki ekipten kazanan Aantalya BŞB olmuş ve maç uzatma sonucunda 72-67 bitmişti.Her açıdan tahmini zor bir karşılaşma.Çünkü Aliağa yeni 2 oyuncu ile parkeye çıkacak.Antalya BŞB ise geçen hafta sonunda son topa kadar maçı getirdi.Önceliğim alt bahsi.Sonra ise handikap avantajı ile MS:2 öneriyorum. 

TS:146.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10 



807 Beşiktaş - Tofaş

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ: 148.5 SAYI
 


Ligde ilk mağlubiyetini Karşıyaka deplasmanında alan Beşiktaş sahasında Tofaş’ı ağırlıyor. 

Beşiktaş sezona zor bir Türk Telekom galibiyeti ile başladıktan sonra Karşıyaka deplasmanından mağlubiyetle döndü.Takımın skor opsiyonunu Gasper Vidmar,Vladimir Dasic ve Curtis Jerrels üstleniyor.Maç başına 70 sayı ortalamaları var.Hafta içinde zor bir Barcelona deplasmanı yaşadılar. 

Tofaş sezona mağlubiyet ile başlayan bir ekip. TED Ankara Kolejliler deplasmanında yenilirken rakibin dış atışlarına mani olamadılar.Geçen hafta Mersin BŞB önünde de rakibin pota altından skor almasını engelleyemediler.Takımın skor opsiyonunu Chinemelu Elonu,Steven Burtt ve Josh Heytvelt üstleniyor.Maç başına 71.5 sayı ortalamasına sahipler. 

İki takımda geride kalan haftalarda lige hazır gözükmedi.Tofaş bu maça hazırlanmak için 9 gün gibi çok uzun bir zamana sahipti.Beşiktaş ise Perşembe gecesi en son maçına çıktı.Tofaş hücumda istediği ritmi bulamamış durumda gözüküyor olsa da Burtt gibi etkili bir kısaya sahip.Geçen hafta Bobby Dixon önünde zorlanan Beşiktaş bu oyuncu önünde de zorluk çekebilir.MS:2 

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:148.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More