Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

29 Ekim 2012 Pazartesi

Engelsiz Aslanlardan Rekor



Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Japonya`da düzenlenen Kıtalararası final maçında ev sahibi Miyagi Max`ı 67-48 mağlup ederek 4. kez Dünya Şampiyonu oldu.

Turnuvanın final gününde ilk maçını TSİ 03:00’te yine Miyagi Max ile yapan Galatasaray, o maçı 87-49 kazanmıştı. İki takım, final için 07:00’de bir kez daha parkeye çıktığında gülen taraf bu kez 67-48’lik skorla yine Galatasaray oldu.

Galatasaray bu sezon Avrupa Şampiyonlar Kupası’nda da finale yükselmişti. Sarı-kırmızılı temsilcimizin finalde kaybettiği Alman RSV Lahn-Dill takımı Japonya’daki Dünya Şampiyonası’na katılmama kararı alınca, Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun özel davetiyle turnuvaya gitme hakkı kazanmıştı.

Sarı-kırmızılılar turnuvanın ilk günü ABD’den Dallas Mavericks’i, ikinci günü de Avusturalya’dan Woolongong Roller Hawks’ı mağlup etmişti. Galatasaray bu sonuçla turnuvada oynadığı dört maçını da kazandı.

10. kez düzenlenen Kitakyushu Şampiyonlar Kupası’nda dördüncü kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, bu alandaki rekorunu da elinde bulunduruyor. Engelsiz Aslanlar, daha önce 2008, 2009 ve 2011 yıllarında aynı başarıyı elde etmişti.
Kaynak :Megabasket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More