Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Ekim 2012 Cumartesi

Türkiye Ligleri Tahminlerim (20.10.2012)



742 İstanbul Bşb - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE 

2 haftası geride kalan TB2L’de birer galibiyet elde edebilen İstanbul BŞB ile Bandırma Kırmızı İstanbul’da karşılaşıyor. 

İstanbul BŞB geride kalan 2 haftada yüksek skor potansiyeli ile dikkat çekti.2 maçta da 80 sayının üzerine çıktılar.Takımın skor yükünü Arthur Johnson,Recep Doğrusöz ikilisi çekiyor.Uzun savunmada problemleri var.Topu iyi paylaşıyor ve iyi bir yüzde ile hücum ediyorlar. 

Bandırma Kırmızı geride kalan 2 maçta bir galibiyet elde etti.Takımın skor yükünü Raymond Sykes,Gilbert Brown ve Yiğitcan Turna çekiyor.Rakiplerin uzunlarını ve penetre eden kısalarını savunmada problem yaşıyorlar.Yiğitcan sakatlığı sebebiyle en az 2 maç kaçıracak. 

İstanbul BŞB geride kalan 2 maçta da ilk devreleri önde geçti.Rakibinin en önemli ismi Yiğitcan Turna sakatken fırsatı değerlendireceklerini düşünüyorum.Bu nedenle 1 tercihim var. 

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10


744 Galatasaray - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI
 


Ligde ilk haftayı lider bitiren Galatasaray M.P sahasında Aliağa Petkim’ konuk ediyor. 

Galatasaray geçen hafta net bir galibiyet elde ederek sezona başladı.Takımın skor yükünü 5 oyuncu paylaştı.İyi savunma yapıyorlar.Yüksek yüzde ile hücum ediyorlar.Ribaundlarda rakiplerinin uzunlarına karşı üstünler. Domercant bu maçta oynayamayacak, Gordon'un ise durumu maç saatinde belli olacak. 

Aliağa iyi bir kadro olmasına rağmen problemler yaşayarak yeni sezona girdi.O maçta takımın skor yükünü Marcus Arnold,Tornin Francis, Branislav Ratkovica ve Ersin Görkem çekti .Özellikle 3 sayılık atışlarda düşük bir yüzde ile hücum ettiler. Taquan Dean ile yollarını ayırdılar ve Lionel Chalmers’ı aldılar. 

Galatasaray ilk hafta çok rahat kazandı.Aliağa toparlanma yoluna girse de henüz hazır değil.Önce İY:1 sonra ise alt öneriyorum.Sistem kuponları için ise İY-MS:1/2 düşünüyorum. 

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:154.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10


745 Gaziantep Bşb - Erdemir

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS GAZİANTEP LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI 


Deplasmanda aldığı mağlubiyet ile sezona başlayan Gaziantep BŞB kendi salonunda Erdemir’i ağırlıyor. 

Gaziantep BŞB geçen hafta Olin’e mağlup olurken rakibinin 3 kısası Jelinek,Mehmet Yağmur ve Bekir Yarangüme’den 52 sayı yedi.İyi bir yüzde ile hücum edemediler.4 isimden çift haneli sayı katkısı alsalar da rotasyonda 3 oyuncuyu hiç kullanmadılar.Geride kalan 5 oyuncu da sınırlı katkı verdi.

Erdemir geçen hafta sonunda Fenerbahçe Ülker’e son periyodda mağlup oldu.Takımın o maçta ki skor gücü Gerrod Henderson, Nusret Yıldırım, Jure Balazic ve Melih Mahmutoğlu oldu.Yüksek top kaybı sayısı nedeniyle mağlup oldular.

İki takım hazırlık döneminde iki kez karşılaşırken birer kez kazandılar. 4. Prof. Dr. Yaşar Sevim Turnuvası’nda 71-69 kazanan Gaziantep olurken Antalya Cup Turnuvası'nda da kazanan 82-80 ile Erdemir olmuştu.İki takım arasında bu denge varken handikapın avantaj yarattığını düşünüyorum.MS:1 ve üst tercihlerim var. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:149.5 SAYI ÜSTÜ GÜVEN:6/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:5/10


746 Selçuk Üni. - İzmir Bşb

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS İZMİR BŞB LEHİNE 

TB2L’de ilk iki haftayı galibiyet ile kapatan Selçuk Üniversitesi sahasında İzmir BŞB’yi ağırlıyor. 

Selçuk Üniversitesi zorlu lig fikstürüne rağmen sezona iyi başladı ve geçen sezon Beko Ligi’nde olan iki önemli rakibini yendi.Takımın skor yükünü William Clark,Jeremy Granger, İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları ve Orçun Göllü çekiyor.İçeriden iyi bir yüzde ile hücum ediyorlar.Granger takımı iyi yönetiyor. 

İzmir BŞB sezona Ömür Gökçepınar (Adanaspor), Okan Özpamir (Akhisar Belediye), Buğra Gacamer (Akhisar Belediye), İsmet Sjefic (Bornova), Mehmet Sinan Özgür (Ormanspor) transferleri ile girdi.8 isim kadroda kaldı ve genç bir kadrolar. Mustafa Ağme yabancısız oynamayı tercih ediyor. Oğulcan Sevim ve Cengiz Aydin Ergen takımın skor yükünü üstleniyor. 

İzmir BŞB ligin ilk iki haftasında galibiyet yüzü göremedi ama takım iyi mücadelesini maç boyu bırakmadı.Selçuk Üniversitesi ise kadro kalitesi olarak iyi bir kadro ve istim üzerinde.Tercihim MS:1 

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10



748 Türk Telekom - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ: 152.5 SAYI
 


Beko Basketbol Ligi’nin ilk haftasını mağlubiyetle kapatan iki takım Türk Telekom ve Antalya BŞB. Ankara’da karşılaşıyor. 

Türk Telekom geçen hafta sonunda Beşiktaş’a yenilirken iyi mücadele etti.Takımın skor yükünü Dee Brown, Drago Pasalic ve Ceyhun Altay çekiyor.Maç içinde fazla bir rotasyon yapamıyorlar.Bu nedenle de yoruluyorlar.

Antalya BŞB lige ve Türkiye kupasına çok kötü başladı.Geçen hafta sonunda Galatasaray’dan 36 sayı fark yerken sadece Ron Lewis,Jordan Thedore ve Reha Öz çift haneli skor yapabildi.Savunmada problemleri var.Skor bulmakta da zorlanıyorlar. 

Bu maçı Türk Telekom’un handikap aşarak kazanacağını düşünüyorum.Skor bulmakta zorlanan iki ekibin mücadelesinden 153 sayı beklemiyorum. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ALT GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10


749 İstanbulspor - Akhisar Bld

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS AKHİSAR LEHİNE


TB2L’de sezona 2 mağlubiyet ile başlayan Akhisar Bld. İstanbul’da İstanbulspor ile karşılaşıyor. 

İstanbulspor sezona Pertevniyal mağlubiyeti ile başladı.Geçen hafta ise lige son anda katılan Yeşilgiresun Bld’yi yendiler.Charles Hinkle Azizcan Özdemir takımın skor yükünü çekiyor.Topu iyi paylaşıyorlar. 

Akhisar Bld. ise sezona kötü girdi.Henüz galibiyetleri yok. Güven Esmer, Darrius Morrow ve Tyrone Nelson takımın skor yükünü çekiyor.Hücumda iyi bir yüzde yakalasalar da savunmaları yetersiz. 

Akhisar Bld iki maçını kaybederken iyi ve iddialı ekiplere mağlup oldu.İstanbulspor ise nisbeten daha kolay rakipler ile oynadı.Handikap Akhisar lehine iken Akhisar Bld. tarafındayım.MS:2 

MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/2 GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More