Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

15 Ekim 2012 Pazartesi

3 Maç 6 Takım (Hafta Sonu Yorumlarım)








Bu hafta sonunda televizyondan seyredebildiğim 3 basketbol maçı ile ilgili yorumlarımı sizler ile paylaşmak istiyorum.Esasında bu 3 maçtan 6 ayrı yazı çıkartabilirim.Ama daha sezon başındayız ve takımlar henüz oturmuş kadrolara sahip değil.Bu sebeple kısa kısa geçmek istedim.İşte benim bu 3 maçta ki 6 takım hakkında olan görüşlerim:


ERDEMİR EREĞLİ-FENERBAHÇE ÜLKER :

Fenerbahçe Ülker:Form yakalamak için daha çok yol kat etmeli.Lig ile Euroleague karışmamalı.Oğuz her ne kadar iyi olsa da uzun rotasyonunu tek başına götüremez.Batiste ve Andersen’in form tutması,İlkan’a güven duyulması şart.Yoksa ayağı çabuk her uzun F.B pota altında iş yapar.

Erdemir Ereğli:Hakan Demir eli değdiğini ilk maçtan belli etti.Can Özcan,Alper  Özcan ve Nusret Yıldırım seviye atlamış.Henderson ve Marshall’da havasını bulmuş.Deplasmanları bilmem ama evlerinde çok can yakarlar.

 BEŞİKTAŞ-TÜRK TELEKOM 


Beşiktaş:Erman Kunter’in istediği tempolu oyunu seven kadro kurulmuş. Vidmar takıma uyum sağlamış.Fakat Markota ve Dasic’ten katkı gelmiyor.Yerli rotasyonundan skor alamadılar.Yabancılardan katkı gelmediği her lig maçında sorun yaşayacaklar.

Türk Telekom:Pivotsuz bir sistemde oynuyorlar.Fakat takımın mücadele gücü üst düzeyde.Ceyhun Altay seviye atlamış.Dar rotasyon nedeniyle maç sonlarında diri kalmaları önemli.Bu maçı kaybeden taraf olmaları bu rotasyonun sonucu.Şöyle ki:Maç topu onlara kaldı.Fakat Dee Brown maçı lehlerine çevirecek organizasyonu yapamadı.Attığı şutta zorlama şuttu ve girmedi.


TRABZONSPOR-SELÇUK ÜNİVERSİTESİ :

Trabzonspor:Oyun kuramayan Trabzonspor’da sertlik sorunu da var.Dobie’den oyun kurması isteniyor gibi bir hava sezdim.O daha çok penetre edecek tipte bir off-guard.Karadeniz ekibinin takım olma problemi önünde duruyor.Oyunu organize edecek bir oyun kurucuya ihtiyaçları var.

Selçuk Üniversitesi:Fikstür kendileri için zor gözüken iki maç ile başladı.Geçen sezon Beko Basketbol Ligi’nden düşen iki takımı da ilk iki hafta sonunda yendiler.Bu maçlarda yabancılarından iyi verim aldılar.2 maçtır forvet savunmada problemleri var.Sanırım Ajlan Kavasoğlu buna müdahale  edecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More