Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

27 Ekim 2012 Cumartesi

27.10.2012 Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminleri



753 Ted Kolejliler - Gaziantep Bsb

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS GAZİANTEP BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Geride bıraktığımız 2 haftada galibiyet elde edemeyen Gaziantep BŞB, Ted Kolej deplasmanına çıkıyor. 

Ted Kolej ligde kalan 2 maçında 1er galibiyet ve mağlubiyet aldı.Takımın skor yükünü Jovo Stanojevic, Nedim Yücel, Kirk Penney ve Benjamin Woodside üstleniyor.Maç başına 79 sayı ortalamasına sahipler ve skorer bir ekipler. 

Gaziantep BŞB,Olin deplasmanında ve Erdemir ile kendi oynadığı maçta mağlup olarak lige başladı.Takımın skor opsiyonu Isaiah Swann, Mutlu Akpınar, Andre Collins ve Caner Ercan’ın elinde.İki maçta da 75 sayı yediler ve ortalama 65.5 sayı attılar. 

Ted Kolej özellikle pota altında etkili bir takım.Nedim,Stanojevic skorlarını genelde buradan buluyor.Plisnic ve Nezih’te onları iyi yedekliyor.Ted Kolej’in ayrıca skor bulmakta zorlanmayan oyun yapısında kısaların şutları da önemli yer tutuyor.Bu alanda Kirk Penney lider bir oyuncu.Savunmasını sertleştirecek Ted Kolej bu maçı handikap aşarak kazanır. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10



757 Edirne Olin - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:138.5 SAYI
 

Lige galibiyet ile başlayan geçen hafta da Banvit önünde kendi oyun karakterini kabul ettirmesine rağmen mağlup olan Olin, sahasında Hacettepe Üniversitesi’ni ağırlıyor. 

Olin Edirne ilk hafta Gaziantep BŞB’yi farklı mağlup ettikten sonra ligin şampiyonluk adaylarından Banvit’e deplasmanda mağlup oldu.İki maçta da takımın skor yükünü Bekir Yarangüme,David Jelinek ikilisi çekti.İlk maçta önemli bir skor katkısı veren Mehmet Yağmur 2. maçta sakatlığı sebebiyle oynayamadı.63 sayı ortalamasına sahipler ve potalarında da ortalama 59 sayı gördüler. 

Hacettepe geçen hafta Anadolu Efes’e mağlup olurken direnemedi.İlk hafta maçında da Aliağa Petkim’e yenilmişlerdi.Takımın skor yükünü Michael Glover çekiyor.İki maçta ortalama 80 sayı yediler.Pota altında etkili olmaya çalışıyorlar. 

Olin Edirne bu karşılaşmada önemli bir seyirci desteğine sahip olacak.Bu destek ile beraber Mehmet Yağmur’un da oynayacağı söyleniyor.Hacettepe’nin Mehmet Yağmur gibi penetre eden kısalara karşı bir savunma zaafı var.Tercihim ev sahibi. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:138.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:5/10


759 Erdemir - Banvit

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI 

Lige Fenerbahçe Ülker mağlubiyeti ile başlayan ardından da Gaziantep BŞB’yi deplasmanda mağlup eden Erdemir Banvit’i sahasında konuk ediyor. 

Erdemir geride kalan iki maçında da mücadeleyi bırakmayan yapısı ile dikkat çekti.Takımın skor yükünü Melih Mahmutoğlu, Gerrod Henderson ve Sean Marshall çekti.İki maçta da 78 sayı attılar. 

Banvit ise Anadolu Efes mağlubiyeti ile lige başladı.Ardından Olin’i yendi.Maç başına 65.5 sayı atıyorlar.Takımın skor yükünü Charles Davis ,Sammy Mejia ve Vladimir Stimac çekiyor. 

Erdemir geride kalan iki maçta da iyi mücadele etti. Can Özcan,Alper Özcan ve Nusret Yıldırım Hakan Demir’in elinde seviye atlamış.Henderson ve Marshall’da havasını bulmuş durumda.İlk devrede dirençlerini düşüreceklerini sanmıyorum. Erdemir antrenörü Hakan Demir, federasyondan 1 maç men cezası aldı ve parkede olmayacak. Handikap avantajı ile İY:1 

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ALT GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10


763 Karşiyaka - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:159.5 SAYI 


Ligin son şampiyonu Beşiktaş’ı yenerek ligde namağlup 4 takımdan biri olan Karşıyaka sahasında Türk Telekom’u ağırlıyor. 

Karşıyaka geçen hafta Beşiktaş’ı yenerek iyi bir hava yakaladı.Takımın skor yükünü Alade Aminu, Jon Diebler,Boby Dixon ikilisi çekiyor.Geçen hafta Beşiktaş’ı yenerken %40.7 gibi çok ii bir 3 sayı yüzdesi yakaladılar.Evren Büker,Ümit Sonkol,Caner Topaloğlu ve Soner Şentürk iyi bir yerli rotasyonu ve iyi katkı veriyorlar.Maç başına 85.5 sayı ortalamaları var. 

Türk Telekom geride kalan 2 maçta 1 galibiyet elde etti.Düşük skorlu maçlara imza atıyorlar.Dar yerli rotasyonları dikkat çekiyor.Dee Brown,Miha Zupan,Ceyhun Altay takımın skorerleri.10 kişilik bir rotasyon ile oynasalar da 7 kişi 19 d.k ve üzerinde oynuyor.Özellikle skorer isimler 35 d.k civarında süre alıyor.Maç başına 68 sayı ortalamasına sahipler. 

Karşıyaka kendi seyircisi önünde ki bu maçı da sert ve tempolu başlayarak ilk periyoddan koparmak isteyecektir.Rakibinin direnci belirli bir seviyede.Yerli katkısı sınırlı olan Türk Telekom’un bu maçta direnmesi zor.İY:1 tercihim var. 

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:159.5 SAYI ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More