Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Ekim 2012 Cumartesi

Fenerbahçe Ülkerde Kazandı! (Videolu)



Turkısh Airlines Euroleague'deki iki temsilcimiz Beşiktaş ve Anadolu Efes'in maçlarını kazanmasından sonra Fenerbahçe Ülker'de bu halkaya eklendi.

Turkish Airlines Euroleague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, Slovenya’da karşılaştığı Union Olimpija’yı 75-81’lik skorla yendi.

Slovenya deplasmanlı sıkıntılı başlayan ve yaşanan pasaport sorunu nedeniyle maça Romain Sato’dan eksik bir şekilde çıkan Fenerbahçe Ülker, son çeyrekte Bo McCalebb’in de sakatlanıp kenara gelmesine rağmen zorlu karşılaşmada Union Olimpija’yı mağlup ederek Turkish Airlines Euroleague’de ikide iki yaptı. Sakatlanıp oyundan çıkana kadar 25 dakika sahada kalabilen Bo McCalebb 17 sayı, 4 ribaund ve 5 asistle yine de takımının en skorer ismi olurken, Bojan Bogdanovic 14, Mike Batiste ve Ömer Onan da 13’er sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar.

Mücadeleye üç sayı çizgisinin gerisinden etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk bölümde özellikleBojan Bogdanovic’in sorumluluk almasıyla skor üstünlüğünü eline geçirerek oyuncusunun bu periyotta bulduğu 11 sayının da yardımıyla ilk on dakikalık bölümü 20-25 önde tamamladı. Üç sayılık atışlarda yüksek bir yüzde yakalamasına rağmen, faul problemi yaşayan uzun oyuncularından yeterli katkıyı alamayan Sarı-Lacivertliler, devrenin son 18 saniyesinde Sasu Salin ve Klemen Prepelic’in kaydettiği üçlüklere engel olamayınca soyunma odasına 46-43 geride girdi. İkinci yarıdaBo McCalebb ve Ömer Onan’ın çaldığı toplar sonrasında hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla yeniden skor üstünlüğünü eline alan temsilcimiz, final periyoduna 61-63’lük üstünlükle girerkenMcCalebb son çeyreğin hemen başında bulduğu turnike basketin ardından bileğini burkarak kenara geldi. Bu dakikadan sonra oyunda bir tempo düşüklüğü yaşayan Sarı-Lacivertlilerde Simone Pianigiani’nin molasının ardından Barış Ermiş’in bulduğu üçlüklerle yeniden ayağa kalkanFenerbahçe Ülker, son saniyelerde de hata yapmayarak mücadeleden 75-81 galip ayrıldı.

SALON: Stozice Arena

HAKEMLER: Jose Ramon Ortiz-Roberto Chiari-Marcin Kowalski

UNION OLIMPIJA (75): Dominic Waters 6 (2 asist), Klemen Prepelic 13 (2 ribaund- 1 asist), Jaka Blazic 9 (7 ribaund- 3 asist), Teemu Rannikko 5 (1 asist), Sasu Salin 5 (2 ribaund- 2 asist), Dino Muric 4 (3 ribaund), Aron Baynes 14 (12 ribaund- 1 asist), Drazen Bubnic 3 (3 ribaund), Dylan Page 10 (5 ribaund- 2 asist), Alen Omic 6 (5 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Bo McCalebb 17 (4 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 13 (3 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 7 (1 ribaund), J.R. Bremer, David Andersen 3 (3 ribaund), Oğuz Savaş 3 (3 ribaund), Mike Batiste 13 (4 ribaund), İlkan Karaman 3, Bojan Bogdanovic 14 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 8 (6 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 20-25
2.PERİYOT: 26-18
3.PERİYOT: 15-20

4.PERİYOT: 14-18

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More