Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Ekim 2012 Çarşamba

En Anlamlı Kupa Fenerbahçe'nin...



20. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı bugün Ankara’da oynanan maçta rakibi Galatasaray’ı 62-45 yenen Fenerbahçe aldı. Sekizinci kez bu kupayı müzesine taşıyan Sarı Lacivertlilerde Anastasiya Verameyanka 10 sayı, 12 ribaund, 3 asist, Angel McCoughtry 13 sayı, 11 ribaund, 2 asist ile maçın en etkili isimleri oldular. Esmeral Tunçluer ve Cappie Pondexter da çift haneli rakamlara ulaşarak skora katkı verdiler. Bu maçı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da izledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde önce maçın hakemleri Zafer Yılmaz-Yener Yılmaz-Uğur Özen ve teknik komiser Ziya Pala’ya teşekkür plaketi verilirken ardından Galatasaraylı oyuncular ve teknik kadrosu, madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan ve Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Akın Süel’in elinden aldılar. Fenerbahçeli oyunculara madalyalarının ardından şampiyonluk kupasını da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan verdi. Ödül töreni sırasında Beyaz Ay Derneği'nin yöneticileri ve down sendromlu oyuncular ise Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Akın Süel’e plaket vererek fotoğraf çektirdiler.

Maça iki takım da tutuk başlarken, birbirlerine üstünlük kurmakta ve savunmaları geçmekte de oldukça zorlandılar. İlk çeyrek 10-10 eşitlikle tamamlanırken, Işıl Alben ile etkili olan rakibineAnastasiya Verameyanka ile karşılık veren Sarı Lacivertliler, soyunma odasına 30-22 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte Esmeral Tunçluer- Angel McCoughtry ikilisinin skora verdiği katkı ile farkı 10 sayıya çıkartan Fenerbahçe, skordaki avantajını koruyarak son çeyreğe 45-36 üstün girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümünde ise Cappie Pondexter ile farkı 15 sayıya kadar çıkartan Sarı Lacivertliler, maçtan 62-45 galip ayrıldı.


SALON: Ankara SS

HAKEMLER: Zafer Yılmaz-Yener Yılmaz-Uğur Özen


FENERBAHÇE (62): Birsel Vardarlı 4 (4 
ribaund 5 asist), Esmeral Tunçluer 11 (2 ribaund , Kübra Siyahdemir (1 ribaund , Anastasiya Verameyanka 10 (12 ribaund 3 asist), Yasemin Horosan (2 ribaund , İvana Matovic 9 (5 ribaund 1 asist), Olcay Çakır 2 (1 ribaund , Cappie Pondexter 11 (2 ribaund-3 asist), Angel McCoughtry 13 (11 ribaund-2 asist), Kristen Nevlin 2 (5 ribaund),

GALATASARAY(45): Özge Yavaş 3 (3 
ribaund , Yasemen Saylar 4 (1 ribaund  asist), Işıl Alben 11 (4 ribaund-7 asist), Ann Wauters 8 (6 ribaund-2 asist), Şaziye İvegin 2 (3 ribaund , Şebnem Kimyacıoğlu (3 asist), Sylvia Fowles 11 (6 ribaund), Bahar Çağlar 6 (ribaund)

1.PERİYOT:10-10
2.PERİYOT:20-12
3.PERİYOT:15-14
4.PERİYOT:17- 9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More