Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Ekim 2012 Pazar

Günün Maçlarından Tahminler



830 Türk Telekom - Ted Kolejliler

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI




Dün grubunun favorilerinden Tofaş’ı yenerek güne umutlu başlayacak olan Ted Kolej Türk Telekom ile oynayacak.



Türk Telekom dün oynadığı maçta da mağlup olarak 2.lik şansını kaybetti.Bugün prestij için oynayacaklar.Takımın skor yükünü geride kalan 2 maçta Pasalic ve Ceyhun çekti.İki maçta ortalama 63 sayı atabildiler.Fakat ortalama 79.5 sayı yediler.



Ted Kolej dün Tofaş’ı yenerken Murat Kaya’nın sakatlığı ile üzüldü.Dünün kahramanlarından olan Kirk Penney, Murat’ın oynamaması durumunda daha çok sorumluluk almak zorunda kalacak.Takım oynadığı hazırlık maçlarında istikrarsız sonuçlar aldı.Kendi ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada Karşıyaka’yı yenme başarısını gösterdi.Ardından bugünkü rakibi Türk Telekom’a kaybetti.Hazırlık döneminde ki istikrarsız görüntüsüne bu turnuvada da devam eden Ankara temsilcisinin attığı sayı ortalaması 78 olurken yediği sayı ortalaması ise 79.5 sayı oldu



Ted Kolej istikrarsız takım görüntüsünde.Fakat tecrübeli oyunculara sahip.Dün rakibi Tofaş’ın pota altından 40 sayı ve 22 ribaund çıkarttılar.Telekom da 8li finallere kalma ümidi kalmadı.Dün ilk devre de rakibi Banvit’e direnen ve öne geçen Telekom’un bugünde ilk devre handikapını korumasını bekliyorum.Sayı bareminin aşılmayacağını da düşünüyorum.Riski sevenler içinde iY-MS:1/2 tercihim var.



İY:1 GÜVEN:6/10

TS:148.5 SAYI ALT GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10


839 Beşiktaş - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE

SAYI BAREMİ:148.5 SAYI




Geride kalan iki maçını da kazanarak sekizli finalleri garanti eden Beşiktaş ,sekizli finallere gitme umudu kalmayan Aliağa önüne çıkıyor.



Beşiktaş geride kalan 2 maçını da kazanarak sekizli finalleri garanti etti.Takım kupanın 2 maçında da düşük skorlu oyunlar oynadı ve antrenörü Erman Kunter’i memnun edemedi.Takımın iki maçta ki skor yükünü Curtis Jerrels, Vladimir Dasic ve Patrick Christopher çekti.



Aliağa iki maçta da mağlup olurken takımın skor yükünü Taquan Dean, Orhan Haciyeva, Torin Francis ve Marcus Arnold çekiyor.İlk gün Hacettepe’ye uzatma sonunda yenildiler.İkinci gün ise Antalya BŞB’ye yine uzatma da yenildiler.Son 4 resmi maçını kaybeden takımın sorunu rakibin oyun kurucularını savunamamak olarak gözüküyor.



Beşiktaş geride kalan iki maçta oyun kurucusu Curtis Jerrels’ın sayıları ile rakiplerini yendi.Aliağa ise rakiplerinin skor gücü yüksek kısalarını tutmakta sorun yaşıyor.Erman Kunter’in geride kalan iki maçta da beğenmediğini ifade etmesinin takımı hırslandıracağını ve maça tempolu başlayacaklarını sanıyorum.Bu nedenle de İY:1 tercihim var.Ayrıca İY-MS:1/1 ve 148.5 alt tercihleri de düşünülebilir.



İY:1 GÜVEN:6/10

İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10

TS:148.5 ALT GÜVEN:5/10 


783- Selçuk Üniv. - Bandırma Kırmızı

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS SELÇUK ÜNİ. LEHİNE


Federasyon kupasını kazanan Bandırma Kırmızı,finalde yendiği rakibi Selçuk Üniversitesi ile deplasmanda karşılaşıyor.

Selçuk Üniversitesi Federasyon kupasında finale kadar giderken finale yıldızı Martin Samarco’suz çıkmıştı.Bu finalde de bugünkü rakibi Bandırma Kırmızı’ya 73-64 mağlup olmuştu.Takımın Sanmarco dışında ki skor yükünü geride kalan 4 Federasyon kupası maçında İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları,Orçun Göllü, Jeremy Granger ve Ufuk Gürgen çekti.Samarco’nun yerine Bill Clark’ı aldılar.Fransa 2. Liginde 13.5 sayı,4.6 ribaund ve 2.6 asist ortalaması ile geçen sezonu kapatan Clark takımın bu maçta ki kozlarından olacak.

Bandırma Kırmızı Banvit organizasyonunun pilot takımı.Takımın kadrosuna yeni dahil olan 2 ABD’li de hedefe uygun,gelişime açık oyuncular.Onlar dışında takımın ağabeyliğini yapacak isim ise Yiğitcan Turna olacak.Federasyon kupasında şampiyon olurlarken takımın skor yükünü Gilbert Brown, Raymond Sykes, Ahmet Fatih Cantitiz üçlüsü çekti.

Selçuk Üniversitesi bugün evsahibi avantajı ile parkeye adım atacak.Federasyon kupası finalinde mükemmel oynayan ve 21 sayı atan Ahmet Fatih Cantitiz bugün daha sıkı savunulacaktır.Kadroya yeni giren Bill Clark’ta önemli bir katkı verecektir.Bu maçta kazananın kim olacağını tahmin etmek zor olsa da böyle denk takımların mücadelelerinde handikapın avantaj yarattığını düşünüyorum.Bu nedenle tercihim ev sahibi.

MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More