Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

5 Ekim 2012 Cuma

Anadolu Efes Rahat Kazandı!



Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu’nda oynanan ilk günün ikinci maçında Anadolu Efes rakibi Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni 89-72 mağlup etti.

Anadolu Efes toplamda 43 ribaund alırken 26 takım asisti yaptı. Lacivert Beyazlı ekip ayrıca 2 sayı çizgisinden %55, 2 sayı çizgisinin gerisinden %35 isabet oranı ile oynadı. Anadolu Efes’te ayrıca Semih Erden 19 sayı ile takımının en skoreri oldu. Gaziantep ekibi özellikle faul atışlarında 19/21 isabet oranı ile oynarken İssiah Akeem Swan da 24 sayı ile hem takımının hem de maçın en skoreri oldu.

Öte yandan karşılaşmanın yıldızı Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Isaiah Akeem Swann olurken oyuncu ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Altan’ın elinden aldı.

Menderes Spor Salonu’ndaki mücadeleye Anadolu Efes hızlı başlarken üst üste basketlerle rakibi karşısında farkı açtı ve periyodu 25-16 önde tamamladı. Maçın ikinci periyodunda da aynı sertliği sürdüren Lacivert Beyazlılar devreyi 47-38 üstün kapadı. Üçüncü periyoda Gaziantep ekibi hızlı başlasa da rakibini durduran Anadolu Efes farkı tekrar açtı ve son periyoda 69-56 önde giren taraf oldu.Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren Lacivert Beyazlı ekip mücadeleden de 89-72 galip ayrıldı.

SALON: Menderes Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Altuğ Köselerli, Zeynep Funda Teoman

ANADOLU EFES (89): Jordan Farma 15 (5 ribaund, 5 asist),Aleksander Vujacic 7 (3 ribaund, 3 asist), Birkan Batuk 14 (4 ribaund, 1 asist), Semih Erden 19 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 5 (5 asist), Kerem Gönlüm 10 (9 ribaund, 4 asist), Dusko Savanovic 2 (4 ribaund), Jamon Lucas 2 (4 ribaund, 4 asist), Sinan Güler 3 (1 asist), Stanko Barac 12 (3 ribaund, 2 asist),

ROYAL HALI GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (72): Isaiah Akeem Swann 24 (1 ribaund, 3 asist), Erden Eryüz 6 (4 ribaund, 2 asist), Mutlu Akpınar 3 (4 ribaund, 3 asist), Murat Göktaş 4 (5 ribaund), Caner Ercan 12 (2 ribaund), Ahmet Kaplan 2, Yunus Çankaya 11 (3 ribaund, 2 asist), Charles Rhodges 3 (3 ribaund), Vernon Leon Macklin 7 (3 ribaund, 1 asist),

1.PERİYOT:25-16
2.PERİYOT:22-22
3.PERİYOT:22-18
4.PERİYOT:20-16

Maç Sonu Görüşler:
Oktay Mahmuti (Anadolu Efes başantrenörü): “Maç baştan sona bizim kontrolümüzde geçti. Rakibimiz ise 3 sayılık atışlarla maçta kalmaya çalıştı. Biz de hücumda topu yeterince paylaştık. 26 asistimiz var bu oldukça iyi bir sayı. Sonuçta bir maç kazandık ve yarın Mersin ile oynayacağız. Aynı şekilde oynayarak hatta bu iyi oyunu kırk dakikaya yayarak galip gelmek istiyoruz. “

Birkan Batuk (Anadolu Efes Oyuncusu): “Kupaya iyi hazırlandık. Cumhurbaşkanlığı kupası sonrası galip gelmek istiyorduk. Tempolu oynadık ve farkı açmasını bildik. Galibiyetle başlamak önemli. Diğer iki maçımızı da kazanarak sekizli finallere gitmek istiyoruz.”

Doğan Deniz (Royal Halı G.Antep Bşb. Başantrenörü): “Turnuvadan önce söylediğim gibi lgie ve kupaya göre tecrübesiz bir takımız. Anadolu Efes güçlü bir rakip özellikle içeride çok yıprandık. Semih, Barac, Kerem Gönlüm ciddi sert oynadılar. ikinci yarıya iyi başladık ama bunu maçın tamamına yaymamız gerekiyor. Bizim için turnuva yarın Karşıyaka maçı ile başlıyor. Karşıyaka güçlü bir rakip ama elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

Mutlu Akpınar (Royal Halı G.Antep Bşb. Oyuncusu): “Ciddi bir rakip ile oynadık. Hocamın da söylediği gibi yeni bir takımız. İyi hazırlandık, mücadele ettik kazanmak istedik ama olmadı. Sonuçta Anadolu Efes ile oynuyorsunuz. Turnuva bizim için yarın başlıyor. Kazanmamız gereken bir maç. Yarın kazanırsak son gün Mersin’i yeneceğimize inanıyorum. Tüm takımlara başarılar dilerim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More