Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

5 Ekim 2012 Cuma

Karşıyaka Galip!



Spor Toto Türkiye Kupası Elemelerinde A Grubu’nda oynanan ilk maçta Pınar Karşıyaka, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 72-63 mağlup etti.


İzmir temsilcisi 2 sayılık atışlarda %58,1 isabet oranı yakalarken toplamda 34 ribaund, 15 asist ile mücadele etti. Pınar Karşıyaka ayrıca 20 top kaybı yaptı. Öte yandan Pınar Karşıyaka’da Robert Dixon 16 sayı, 8 asist ve 1 ribaund ile takımının en skoreri olurken, William Thomas 11 sayı, 6 ribaund, Abdul Aminu da 10 sayı ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. Mersin temsilcisi ise 19 top kaybı yaparken David Leonard 16 sayı, Ali Karadeniz 12 sayı, Omar Sneed de 12 sayı ile maçı tamamladılar.

Ayrıca maçın yıldızı Pınar Karşıyaka’dan Robert Dixon seçilirken oyuncuya ödülünü Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan verdi.

İlk periyoda hızlı başlayan Pınar Karşıyaka rakibi karşısında arka arkaya sayılarla farkı açsa da Mersin ekibi sonradan toparlandı ve periyot 25-19 İzmir temsilcisinin üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci periyodu diğer periyoda oranla daha sert bir mücadele içerisinde geçerken skor avantajını koruyan Pınar Karşıyaka soyunma odasına 41-32 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte Mersin ekibi aradaki farkı eritse de eşitliği bulacak basketbi bulamadı ve periyot Pınar Karşıyaka’nın 54-52 üstünlüğü ile geçildi. Üstünlüğünü sürdüren İzmir temsilcisi mücadelden 72-63 galip ayrıldı.


SALON: Menderes Spor Salonu
HAKEMLER: Halil Baldemir, Yener Yılmaz, Erman Erdemli
PINAR KARŞIYAKA (72): Abdul Wahab Aminu 10 (5 ribanud), William Benson Thomas 11 (6 ribaund), Evren Büker 7 (1 ribaund), Caner Topaloğlu 4 (3 asist, 3 ribaund), Ümit Sonkol 2 (6 ribaund), Robert Lee Dixon 16 (1 ribaund, 8 asits), Jon Diebler 8 (3 ribaund, 1 asist), Soner Şentürk 5 (4 ribaund, 3 asist), Bora Hun Paçun 9 (4 ribaund)
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (63): Ali Karadeniz 12 (4 ribaund), Hakan Köseoğlu (2 ribaund, 3 asist), Altan Erol 4 (5 ribaund), Hakan Erol 4 (3 ribaund), David Holston 16 (2 asist, 4 ribaund), John Edward Prince 10 (5 ribaund, 2 asist), Omer Shaff Sneed 12 (4 ribaund, 1 asist), Mutlu Demir 5 (2 ribaund),
1.PERİYOT:25-19

2.PERİYOT:16-13

3.PERİYOT:13-20

4.PERİYOT:18-11








Maç Sonu Görüşler




Ufuk Sarıca (Pınar Karşıyaka başantrenörü): “Türkiye Kupası sezon öncesinde oynanan ama sonuç almanız gereken bir organizasyon. Bizim gibi yeni kurulan takımların hata yapmadan sonucu elde etmesi gerekiyor. Takıma yeni katılan oyuncularımız var. Burayı aynı zamanda hazırlık turnuvası gibi görürken sonuç elde etmek istiyoruz. Bugün bir tanesini geçtik. Bugünki oyunun ilk yarısından memnunum ama üçüncü periyotta basit hatalar yaptık. Top kaybı sayımızı sınırlayamadık. Bunu başarabilseydik aradaki fark daha farklı olabilirdi. Her güne her maça ihtiyacımız var. Yarın da kazanmak istiyoruz.”







Soner Şentürk (Pınar Karşıyakas): “Öncelikle herkese sakatlıksız iyi bir sezon diliyorum. Biz Spor Toto Türkiye Kupası’nda ilk sekize kalmak istiyoruz. Hedeflerimiz bu doğrultuda. Yeni takımız ve saha içerisinde inişlerimiz çıkışlarımız oluyor. Bugün ilk maçımızı yaptık. Rakibimiz Mersin de iyi bir takım. Yarın oynayacağımız Gaziantep maçını kazanarak ilk sekize kalmak istiyoruz.”




Mete Babaoğlu (Mersin Bşb. Antrenörü): “Maça iyi başlayamamanın sıkıntısını bütün maç hissettik. 10 sayı geriye düşünce ekstra efor harcamak gerekti. Öne geçmeyi berecemedik. Bunda yeni takım olmamızın da etkisi vardı. Bunun sıkıntısını maç içerisinde yaşadık.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More