Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

6 Ekim 2012 Cumartesi

Uzatma da Kazanan Gelişim Koleji Oldu!



GELİŞİM Koleji. Basketbol Erkekler 2.Ligi’nde sezonun ilk maçında Başkent Gençlik engelini uzatmada geçti. 10 sayı farkla geriden gelip maçı uzatmaya götüren sarı-yeşilliler, 5 dakikalık son bölümde adeta şov yapıp rakibini sürklase etti ve mücadeleden 83-68 galip ayrıldı.


Maçın ilk 5 dakikası karşılıklı basketlerle geçilirken, bu dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koyan konuk ekip farkı giderek açmaya başladı. Ahmet Murat Yolcu ile çok kritik sayılar bulan Başkent Gençlik, Sercan Ergin’in çabasına rağmen son 2 dakikaya 15-7 önde girdi ve periyodu da 13-20 galip noktaladı.


İkinci çeyreğe Ahmet Murat Yolcu ve Mete Doğan’ın 5 sayısıyla başlayan Başkent Gençlik skoru bir anda 13-25’e taşıdı. Melih Kapucu-Burak Erol ikilisiyle maça yeniden ortak olmaya çalışan Gelişim koleji,. Kısa sürede bunda başarılı oldu ve bitime 5 dakika kala skoru 23-25’e kadar getirdi. Ancak Ersen Erseven ve Hakan Üsküplü’yle yeniden farkı açmaya başlayan Başkent temsilcisi, devreyi 30-36 önde bitirdi.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda Gelişim Koleji, Özgün Önver’le farkı yeniden kapatmaya çalıştı. Ancak Aziz Kan ve Ahmet murat Yolcu’yla buna izin vermeyen Başkent Gençlik, farkı 5-6 sayılar arasında tutmayı başardı. 25. Dakikada 38-45’lik skorla geçilirken, fark zaman zaman 10 sayı barajına ulaşmasına rağmen periyot 46-53 tamamlandı.

Son çeyreğe Tahir Taşdelen’in kritik sayılarla başlayıp farkı 10 sayının üzerine çıkaran Başkent Gençlik’in bu çıkışını Burak Erol durdurdu. Porrini’nin de devreye girmesiyle Gelişim Koleji, uzun bir aradan sonra farkı 4 sayıya kadar indirip maça ortak oldu: 52-56. Burak Erol’la etkili oyununu sürdüren sarı-yeşilliler, bitime 4 dakika 55 saniye kala skora ilk kez denge getirdi: 58-58. Feyzi ve Dearman’ın da pota altında etkili olmaya başlamasıyla 63-60 öne geçti. Ahmet Murat Yolcu’nun bitime 40 saniye kala attığı 3’lükle skora yeniden denge geldi. Ve normal süre bu skorla tamamlandı.

Gelişim koleji, son bölümde yakaladığı çıkışı uzatma periyodunda da devam ettirdi. Sercan-Dearman-Porrini üçlüsüyle rakibini adeta sürklase eden sarı-yeşilliler, farkı 2,5 dakikalık sürede 10 sayının üzerine çıkarıp maçı kopardı ve salondan 83-68 galip ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More