Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

8 Ekim 2012 Pazartesi

Burak Bıyıktay:Hedefimiz Kalıcı Başarılar




İzmir'deki arkadaşımız Yalın Güler'in röportajlarına Aliağa Petkim antrenörü Burak Bıyıktay ile nokta koyuyoruz.Buyrun aşağıya:

                         Hedefimiz Kalıcı Başarılar


1,5 yıl önce küme düşme hattından aldığı takımını ligde tutan ve bu yıl tarihinde ilk kez play-off oynattıran Aliağa Petkim'in başarılı koçu Burak Bıyıktay'la basketbol gelecek planları ve hayatı üzerine konuştuk.


Beşiktaş'taki görevinizden ayrıldıktan kısa bi süre sonra küme düşme hattındaki Aliağa ile anlaştınız.Buraya gelirken kafanızda soru işaretleri varmıydı?

B.B: Hayatım boyunca zorluklardan kaçmak yerine onlarla savaşmayı tercih ettim.Yaptığınız işte cesaretli olmazsanız başarılı olma şansınız yok. Zamanında bu cesareti gösteremeseydim böyle güzel bir organizasyonun parçası olamayacaktım.

Geçtiğimiz yıl ilk kez play-off oynama başarısını gösterdiniz. Sezonun kısa bir değerlendirmesini yapabilirmisiniz?

B.B: Yönetimimiz her daim arkamızda durdu. Bizde onların verdiği güvenle her adımımızı inanarak attık. Bütçemiz dahilinde realist davranarak iyi bir takım kurduk. Ekip halinde kaliteli bir basketbol oynadık. Play-off hedefimize ulaşarak da başarılı olduk.

Son olarak Shumpert'i alarak transfer dönemini kapattınız.Yeni oyuncularınızdan beklentileriniz nelerdir?

B.B: Yaptığımız her transfer planlarımız dahilinde gerçekleşti. Yerli oyunculardan potansiyeli  olduğuna inandığımız Ahmet Erdoğan ve Melih Yıldız'ı alarak önemli bir iş yaptık. Oynayacakları basketbolla kendilerinden bahsettiriceklerine eminim. Yabancılarımızı da takım oyunu içinde haraket edebilecek isimlerden seçtik. Marcus Arnold, Torin Francis, Taquan Dean hepsi kariyerli ve tecrübeli oyuncular. Özellikle Taquan'dan ekstra işler bekliyorum. Ayrıca geçtiğimiz yıl da bizimle olan Branislav Ratkovica'yla sözleşme yeniledik. Son olarak takımımıza tecrübesiyle büyük katkı sağlayacağına inandığımız Shumpert'i alarak transferi noktaladık. Geçtiğimiz yıldan takımda kalan kaptanımız Ersin Görkem, Orhan Haciyeva ve genç oyuncularımız Buğrahan Tuncer  ile Eren Ocaktürk'ten de bu sene önemli katkılar bekliyoruz. Artık tek yapacağımız şey takım halinde haraket etmek ve hedefemize yürümek olacak.

Bu yıl nasıl bir oyun planı ve rotasyon uygulamayı düşünüyorsunuz?

B.B: Pick and roll oyununa çok inanıyorum. Geçen yıl kadro yapımız nedeniyle gereğinden fazla bu oyunu oynadık. Bu sene low-post bölgesinden pivotlarımızı daha etkin kullanacağız. Forvetlerimize de perde çıkışı boş şutlar attırarak hücümumuzu zenginleştireceğiz. Savunmada da vidaları biraz daha sıkıştırmayı hedefliyoruz. Oyuncu portföyü olarak bu sene daha zenginiz.Bu nedenle rotasyonumuz çok daha geniş ve kuvvetli olacak. Ligi rahatlıkla kaldırabilecek düzeydeyiz. Hedefimiz başarılarımızı kalıcı hale getirebilmek.

Bu yıl Beko Basketbol Liginde takımlar birçok transfer yaptı ve bütçeler inanılmaz seviyede yükseldi. Genel anlamda nasıl bir lig bekliyorsunuz? Hedefiniz nedir?

B.B: İsim isim kadrolara baktığımızda bütün ekiplerin belli bir seviyenin üzerinde olduğunu görüyoruz. Kaliteli bir lig izleyeceğimizden şüphem yok. Eğer bu oyuncular takım sistemi içinde iyi harmanlanabilirse çok başarılı olacaklardır. Fakat oyuncu fiyatlarının bu denli orantısız yükselmesi beni rahatsız ediyor. Geçen sezon 200 bine oynayan oyuncu bu yıl 900 bine imza atıyorsa oturup düşünmek gerekiyor. Özellikle Anadolu takımları harcama yaparken çok daha dikkatli davranmak zorundalar. Yoksa ilerleyen yıllar da bunun bedelini ağır ödüyorlar. Bizim hedefimiz bu sene 5 veya 6'ncı olarak play-off'lara kalmak. Her maçı adım adım düşünerek çıkabileceğimiz en yüksek noktaya ulaşmayı hedefliyoruz.


Burak Bıyıktay'ı tanıyalım

En sevdiği yemek: Hünkarbeğendi, Balık

En beğendiği film: Moneyball, Benjamin Button

En beğendiği kitap ve yazar: Soner Yalçın – yakın Türk tarihi'yle ilgili tüm kitaplar

En beğendiği şarkıcı: Teoman, Candan Erçetin ve Zülfü Livaneli

En beğendiği şehir: İstanbul – Paris

En beğendiği basketbol takımı: Siena

En beğendiği taraftar: Beşiktaş taraftarı

En beğendiği basketbolcular: Larry Bird ve Magic Johnson

Sosyal Medya ile ilişkisi: Facebook hesabı yok. Twitter kullanıyor.

Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyor: Maçlardan ve idmanlardan fırsat bulduğunda Aliağa ve İzmir'i gezmek ve değişik lezzetler tatmak.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More