Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

13 Ekim 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi 13.10.2012 Tahminlerim





753-Antalya Bşb. – Galatasaray


HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE

SAYI BAREMİ:150.5 SAYI




Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanarak sezona giren Galatasaray M.P sezona Antalya deplasmanı ile başlıyor.


Galatasaray M.P sezona kupa ile başladı.Takımın kadrosuna Engin Atsür (Fenerbahçe Ülker), Ersin Dağlı (Beşiktaş), Cenk Akyol (Anadolu Efes), Jamont Gordon (CSKA Moskova), Milan Macvan (Partizan), Boniface Ndong (Barcelona), David Hawkins (Beşiktaş), Henry Domercant (Unics Kazan) isimleri dahil olurken Ergin Ataman’da koçluk koltuğuna oturdu.Hazırlık döneminde vasat bir görüntü çizdiler.Türkiye kupası elemelerinde de grubu 3 galibiyet ile lider bitirdiler.

Antalya BŞB’de koç değişikliği yaşadı.Takımı bu sezon Altar Tunçkol çalıştıracak.Takımın oyuncu kadrosuna da Jordan Theodare (Seton Hall Üniversitesi), Ron Lewis (Hapoel Holon), Xavier Gibson (Florida State), Barış Güney (Mersin BŞB), Eren Beyaz (Erdemir), Gökhan Karabıyık (Türk Telekom), Reha Öz (Edirne), Seray Yıldırım (Kepez Belediyesi), Hakan Demirel (Fenerbahçe Ülker) ve Warren Carter (Dexia Mons-Hainaut) isimleri dahil oldu.Takımın Türkiye kupası istatistiği kötü idi ve sadece Aliağa’yı yenebildiler.

Galatasaray bu karşılaşmada favori olan ekip.İddaa dün 12.5 olarak açıkladığı handikapı 16.5 sayıya yükseltti.Antalya BŞB’de yabancı oyuncuların oyuna ne kadar katkı koyacağı önemli ve yeni transferleri Warren Carter’ın performansı belirleyici olacak.Tercihim İY:2

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:150.5 SAYI ALT GÜVEN:5/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10


754-Karşıyaka - Mersin BŞB


HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE

SAYI BAREMİ:153.5 SAYI




Türkiye kupası elemelerinde A grubunda yer alan iki ekip Karşıyaka ve Mersin BŞB
İzmir’de karşılaşıyor.

Karşıyaka sezona Ufuk Sarıca koçluğunda başlıyor.Takımın oyuncu kadrosuna Evren Büker (Galatasaray Medical Park), Ümit Sonkol (Aliağa Petkim), Soner Şentürk (Erdemir), Will Thomas (Armia), John Diebler (Panionios), Bobby Dixon (Dijon), Caner Topaloğlu (Galatasaray Medical Park), Bora Paçun (Antalya BŞB), Alade Aminu (Chalon) dahil oldu.Takımın genç oyuncuları yine ekipte kaldı.Türkiye kupasında Anadolu Efes,Mersin BŞB ve Gaziantep BŞB ile aynı grupta yer aldılar ve 2. olarak 8li finallere kaldılar.


Mersin BŞB’de antrenör Mete Babaoğlu göreve devam ediyor.Oyuncu kadrolarına daha önce Türkiye’de oynamış David Holston (Artland Dragons), Michael Wright (Türk Telekom ve John Prince dışında yerli oyuncular Altan Erol (Erdemir), Hakan Erol (Vestel), Hakan Köseoğlu (Aliağa Petkim) katıldı.Türkiye kupasında sadece 1 galibiyet ile elendiler.

Karşıyaka Türkiye kupasında ki maçta rakibini yenerken 3. Çeyrekte zorlanmıştı.Ufuk Sarıca bir röportajında “mücadele eden, sert savunma yapan, geçiş hücumlarını iyi oynayan ve hareketli bir takım yaratmak istiyorum” sözlerini kullandı.Evinde oynayacak Karşıyaka ilk devre handikapını aşacaktır.İki takımında Türkiye kupası sayı ortalaması 75 sayıya ulaşmadı.Bu nedenle de alt tercihim var.


İY:1 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ALT GÜVEN:5/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10

755- Ted Kolejliler – Tofaş



HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS TED KOLEJ LEHİNE

SAYI BAREMİ:149.5 SAYI




Türkiye kupasında beklediği 8li finali göremeyen Tofaş deplasmanda Ted Kolejliler önüne çıkıyor.

Ted Kolejliler Ercüment Sunter’i koçluğa getirerek sezona başladı.Takımın oyuncu kadrosuna Nedim Yücel (Türk Telekom), Jovo Stanojevic (Pınar Karşıyaka), Murat Kaya (Hacettepe Üniversitesi), Vanja Plisnic (Sassari), Erdal Bibo (Mersin BŞB), Kirk Penney (Fuenlabrada), Ben Woodside (Armia), Çağdaş Erdoğan (Vestel) isimleri katıldı.Türkiye kupası elemelerinde grubu 2. sırada bitirdiler ve 8li finallere kaldılar.Hazırlık döneminde de vasat bir görüntü çizdiler.

Tofaş sezona Ahmet Çakı antrenörlüğünde başlıyor.Takımın oyuncu kadrosuna Josh Heytvelt (KK Zagreb), Steven Burtt (Dnipro), Chinemelu Elonu (Pau Orthez), İbrahim Yıldırım (Banvit) isimleri katıldı.Türkiye kupası elemelerinde başarılı sonuçlar alamadılar ve elendiler.Türkiye kupasında ki sayı ortalamaları 63 olurken hazırlık döneminde de 75 sayıya ulaşamadılar.

Ted Kolej Türkiye kupasında rakibini üstün bir oyun ile geçmişti.Fakat o gün Tofaş’ın oyuncu kalitesini sahaya yansıtamadığını düşünüyorum.Zaten yeni oyuncuların adaptasyon sürecini henüz aşamadılar.Ted Kolej iyi savunma yapmaya çalışan bir ekip.Tercihim alt ve MS:2 olacak.

TS:149.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10 




758- Edirne Olin - Gaziantep Bşb.
HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS GAZİANTEP BŞB LEHİNE 

SAYI BAREMİ:148.5 SAYI

Geçen sezon TB2L’de finalist olarak Beko Basketbol Ligi’ne yükselen Gaziantep BŞB,Edirne deplasmanına çıkıyor.

Edirne Olin geçen sezon yaşadığı küme düşme korkusundan sonra bu sezon lige geç katıldı.Takımın antrenörü Gökhan Taştimur göreve devam ederken oyuncu kadrolarını David Jelinek (Joventut Badalona), Nemanja Protic (Nizhny), Bekir Yarangüme (Türk Telekom), Artam Parakhouski (Budivelnik), Levent Bilgin (Trabzon), Pertev Öngüner (Aliağa Petkim), Mehmet Yağmur (Beşiktaş) transferleri ile güçlendirdiler.Türkiye kupası elemelerinde iyi sonuçlar elde edemediler ve elendiler.4 numara pozisyonlarında eksikleri var.

Gaziantep BŞB son 4-5 senedir aynı antrenör Doğan Deniz tarafından yönetiliyor.Türkiye kupası elemelerinde galibiyet alamadılar ve elendiler.Takımın oyuncu kadrosuna Andre Collins (Caserta), Issıah Swann (Ulm), Charles Rhodes (Zaragoza), Mutlu Akpınar (Erdemir), Caner Ercan (Erdemir), Yunus Çankaya (Erdemir), Görkem Sönmez (İstanbul TED) isimleri katıldı.

İki ekipte kupa maçlarında hazır görüntü vermedi.Gaziantep BŞB sezona daha önce girdi ve Olin’in bu maçta ki eksiği olan uzun forvet pozisyonundan rakibi zorlayacak isimleri var.İki takımında hücum performansı kupa maçlarında kısıtlı kaldı.Tercihim alt ve MS:1

TS:148.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:6/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More