Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

12 Ekim 2012 Cuma

12.10.2012 Euroleague Tahminlerim



721 Barcelona - Bamberg

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS BAMBERG LEHİNE

SAYI BAREMİ: 146.5 SAYI




ACB’de lige iyi başlayamayan Barcelona, sahasında Bamberg’i ağırlıyor. 

Barcelona bu sezon kadrosunu Ante Tomic,Nathan Jawai, Sarunas Jasikevicius ve genç Alex Abrines transferleri ile takviye etti. Boniface Ndong,Chuck Eidson ve Fran Vazquez takımdan giden oyuncular oldu.İspanya ligi Liga Endesa’da sezona 2 mağlubiyet ile başladılar.Savunmada sorunlar yaşıyorlar.Navarro sakatlığını tam anlamıyla atlatamadı. 

Bamberg geçen sezon kadrosunda yer alan Marcus Slaughter,PJ Tucker,Julius Jenkins,Predrag Suput ve Tibor Pleiss’ı bu sezon kadroda tutamadı.Takıma ligimizden tanıdığımız A.J Ogilvy, Bostjan Nacbar dışında Sharrod Ford,Latavious Williams,Maik Zirbes ve Teddy Gipson katıldı.Ligde oynadıkları 2 maçta da kazandılar.Fakat deplasmanda zorlandılar. 

Barcelona kaybettiği 2 lig maçında da rakiplerinin uzunlarını savunamadı. Bamberg şut silahı olan Nachbar’ı,son lig maçlarında formda olan genç Zirbes’i,A. Ogilvy’yi ve Sharrod Ford’u etkin kullanarak Barcelona’yı zayıf karnı olan pota altından yıkmak isteyecektir.Barcelona kazansa da bu handikapı aşamaz düşüncesindeyim.

MS:2 GÜVEN:6/10

TS:146.5 ALT GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10



722 Beşiktaş - Partizan

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS PARTİZAN LEHİNE

SAYI BAREMİ:146.5 SAYI 


Geçen sezonun 4 kupalı şampiyonu Beşiktaş Euroleague’de ilk maçına çıkıyor. 

Beşiktaş geçen sezon 3 kupayı kazanan kadrodan David Hawkins,Zoran Erceg,Carlos Arroyo, Pops Mensah-Bonsu,Erwin Dudley, ve Mehmet Yağmur isimlerini kaybetti.Takıma bu sezon katılan koç Erman Kunter’in transferleri ise Fenerbahçe Ülker’den tanıdığımız Curtis Jerrels,Gasper Vidmar dışında Patrick Christopher,Vladimir Dasic,Damir Markota,Randal Falker,Muratcan Güler,Tutku Açık ve Cevher Özer oldu.Cumhurbaşkanlığı kupası maçında Anadolu Efes’i yenerken 4 isimden çift haneli sayı katkısı aldılar. 

Partizan geçen sezon TOP16 yapamadıktan sonra göreve eski koçu Vujosevic’i getirdi.Takımın kadrosuna Drew Gordon,Leo Westermann,Torey Thomas, Davis Bertans ve Dejan Musli katıldı.Miroslav Raduljica,Dominic James,Milan Macvan,Dusan Kecman isimleri takımdan ayrıldı.Adriyatik liginde iki galibiyet ve bir mağlubiyetleri var.

Partizan’da Dejan Musli çok formda.Onu savunma görevi Beşiktaş’ta Vidmar ve Dasic’in olacaktır.Ben bu maçta Musli’nin etkisiz kalacağını düşünüyorum.Ev sahibi Beşiktaş sezona sert girmek isteyecek ve ilk devre handikapını aşacaktır diye düşünüyorum.



İY:1 GÜVEN:6/10

TS:146.5 ALT GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10



723 O. Milan - Anadolu Efes (Alt) (1.70) (6/10)

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS ANADOLU EFES LEHİNE

SAYI BAREMİ: 151.5 SAYI 


Bu sezon iddialı transferler yapan Anadolu Efes sezona Milano deplasmanı ile başlıyor. 

Armani Milano sezona Keith Langford, Gianluca Basile,David Chiotti,Rok Stipcevic ve Richard Hendrix transerleri ile giriyor.Geçen sezon ki kadrodan ayrılan oyuncular ise Drew Nicholas,Leon Radosevic ve Benjamin Eze oldu.Ligde oynadıkları 2 maçta 1 galibiyet elde ettiler. 

Anadolu Efes Cumhurbaşkanlığı kupasını kaybettikten sonra Türkiye Kupası elemelerini mağlubiyetsiz bitirdi.Oktay Mahmuti’yi tekrar koçluğa getiren Anadolu Efes oyuncu kadrosuna Jordan Farmar,Jamon Lucas,Semih Erden ve Birkan Batuk’u kattı.Takımdan ayrılan isimler ise Oliver Lafayette,Esteban Batista, Tarence Kinsey oldu.Kerem Tunçeri sakatlığı sebebiyle bu karşılaşmada olmayacak. 

Oktay Mahmuti savunma felsefesi olan bir antrenör ve hazırlık döneminde bu sistemi oturtmaya çalıştılar.Armani Milano ise tempolu oynamayı seven oyunculardan oluşan bir ekip.Fakat sert takımlar karşısında kırılabildiklerini son lig maçlarında gösterdiler.Anadolu Efes’te de bu sertliği sağlayacak Doğuş,Sinan ikilisi var.Önceliğim alt tercihi.Ayrıca İY:1 tercihi de düşünülebilir.

TS:151.5 ALT GÜVEN:6/10

İY:1 GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10




724 Real Madrid - Panathinaikos (1) (1.70) (6/10)

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS PANATHİNAİKOS LEHİNE

SAYI BAREMİ:153.5 SAYI
 


Geçen sezon ki kadrosundan çok şey kaybeden Panathinaikos, Real Madrid ile deplasmanda karşılaşıyor. 

Real Madrid sezona Dontaye Draper,Marcus Slaughter,Rudy Fernandez ve Rafael Hettsheimer transferleri ile başlıyor.Pablo Laso takımdan Ante Tomic,Kyle Singler,Jorge Sanz ve Daniel Diez’i gönderdi.Ligde oynadıkları iki maçı da kazandılar. 

Panathinaikos Yunanistan’da yaşanan mali krizden en fazla zarar gören takımlardan biri oldu.Takım kadrosundan Mike Batiste,Steven Smith,David Logan,Romain Sato,Nick Calathes,Aleks Maric,Sarunas Jasikevicius,Kostas Kaimakoglou,Stratos Perperoglou ve Ian Vougikas ayrıldı.Ama esas darbeyi koçları Obradovic’in ayrılmasından dolayı aldılar.Takımı bu sezon Pedoulakis çalıştıracak.Oyuncu kadrolarına ise Andy Panko,Hildon Armstrong,Roko Ukic, Stephane Lasme, 
Sofoklis Schortsanitis,Igor Milosevic,Michael Bramos,Gaios Skordilis, Derwin Kitchen ve Jonas Maciulis katıldı. 

Real Madrid ligde maç oynayarak buraya çıkıyor.Panathinaikos ise yayıncı kuruluş ile yeni anlaşılmasından dolayı lig maçı yapamadı.Real Madrid’in handikap aşarak bu maçı kazanacağını, maçın 153.5 sayının üstünde biteceğini düşünüyorum. 

MS:1 GÜVEN:6/10

TS:153.5 ÜST GÜVEN:5/10

İY-MS:1/1 GÜVEN:4/10


725 Siena - Alba

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS ALBA BERLİN LEHİNE

SAYI BAREMİ:151.5 SAYI 

Yeniden yapılanma dönemine giren Siena evinde Alman temsilcisi Alba Berlin’i ağırlıyor. 

Siena geçen sezonda Final Four göremeyince yeniden yapılanma dönemine girdi ve koç Pianigani ile oyunculardan David Andersen,Bo Mc Calebb, Ksistof Lavrinovic,Rimantas Kaukenas,Nikos Zizis Da Juan Summers isimleri ile yollarını ayırdı.Takımın yeni koçu Luca Banchi olurken oyuncu kadrolarına Boby Brown,Daniel Hackett,Benjamin Eze,Marcelus Kemp,Aleksandr Rasic,Kristijan Kangur,Mario Kasun ve Matt Janning katıldı.Ligde oynadıkları iki maçı da kazandılar.Kazanırken de iyi savunma yaptılar.

Alba Berlin bu sezon iddialı bir kadro oluşturma amacında ilk adımı Sasa Obradovic’i antrenörlüğe getirerek attı.Takımın kadrosundan Torin Francis,Kyle Weaver,Taylor Bryce,Marko Simonovic,Derrick Allen,Lucca Staiger isimleri ayrıldı.Transfer edilen oyuncular ise Nihad Djedovic,Albert Miralles,Vule Avdalovic,Deon Thompson,Zach Morley ve Brian Randle oldu.Ligde sadece bir maç oynadılar ve o maçı da iyi savunma yaparak kazandılar. 

İki ekipte yeni kadrolara sahip ve uyum dönemindeler.Ligde iyi savunma yaparak kazansalar da bu seviye için henüz hazır değiller.Alba Berlin handikap avantajı ile alınır.



MS:2 GÜVEN:6/10

TS:151.5 ÜST GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More