Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

29 Aralık 2012 Cumartesi

Türkiye Basketbol Liglerinden Tahminlerim (29.12.2012)



775 Gaziantep Bşb - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:161.5 SAYI
 


Son 4 maçında 3 galibiyet alan ve sadece Galatasaray’a deplasmanda yenilen Gaziantep BŞB ligin dibine doğru giden ve mali problemler ile mücadele eden Antalya BŞB ile oynuyor.

Gazaiantep BŞB ligde yaşadığı çıkış ile dikkat çekiyor.Takımın önemli skorerlerinden Charles Rhodes sakatlandı ve Ocak ayı sonuna kadar kadroda yer alamayacak.Takımın diğer skorerleri ise Isaiah Swann,Joey Dorsey, Mutlu Akpınar ve Jerome Collins.Ekip Cem Akdağ’ın takım antrenörü olması ile beraber tempolu oyun oynuyor. 

Antalya BŞB’de mali kriz had safhada.Takıma sonradan katılan Jayo Davidson dışında kimsenin ödeme alamadığı yazıldı hafta içinde.Davidson’da alacağının sadece bir kısmını alabildi deniyor.Son 5 maçlarını kaybettiler.Dün Telekom ile yaptıkları takasta Barış Güney ile Rahim Rizvanoğlu’nu değiştirdiler.Takımın skor yükünü Jordan Theodore,Ron Lewis,Jayo Davidson ve Warren Carter çekiyor. 

Antalya BŞB bu maça problemler ile dolu çıkacak.Takımın direnci tv yayını olmadığı zaman daha da düşük kalıyor.Çıkışta ki Gaziantep BŞB’nin bu maçı handikap aşarak kazanacağını düşünüyorum.



MS:1 GÜVEN:6/10
TS:161.5 ÜST GÜVEN:6/10



776 Ted Kolejliler - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS MERSİN BŞB. LEHİNE
SAYI BAREMİ:163.5 SAYI 


Anadolu Efes ile başladığı galibiyet serisini 4 maça çıkaran Ted Kolejliler,kendi sahasında Mersin BŞB’yi ağırlıyor. 

Ted Kolejliler ligde ki son 4 maçını da kazandı.Takım istim üzerinde ve iyi skor buluyor.Takımın skor yükünü Nedim Yücel,Kirk Penney, Jovo Stanojevic üstleniyor.Top paylaşımını iyi yapıyorlar. 

Mersin BŞB ligde vasat altı bir görüntü sergiliyor.Takımın skor yükünü Ali Karadeniz (Michael Wright),David Holston ve Omar Sneed üstleniyor.Bütün maçlarını deplasmanlarda oynuyorlar. 

Ted Kolej çok formda.Takımın kimyası oturdu.Mersin BŞB için hedef öncelikle küme düşme korkusu yaşamamak.Bu nedenle gelecek hafta oynayacakları Türk Telekom maçını daha çok önemseyeceklerdir.Ted Kolej bu maçta galibiyete yakın taraf.Handikap aşacaklarını düşünüyorum.Skorer iki takımın yüksek gözüken bu baremi aşacaklarını düşünüyorum. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:163.5 SAYI ÜSTÜ GÜVEN:6/10



778 Yeşilgiresun Bld - Pertevniyal

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS PERTEVNİYAL LEHİNE 


TB2L’de aldığı seri galibiyetler ile bir üst lige yükselmek için iddialı konuma gelen Yeşil Giresun Bld. evinde Pertevniyal’i ağırlıyor. 

Yeşil Giresun Bld. geç kurulan bir kadro olması nedeniyle lige seri mağlubiyetler ile başladı.Fakat son 9 maçtır kazanıyorlar.Takımın skor yükünü Alex Gordon,John Ofeogbu ikilisi üstleniyor.Özellikle bu ikilinin pick and roll oyunlarından çok sayı buluyorlar. 

Pertevniyal Anadolu Efes’in pilot takımı olarak lige devam ediyor.Takımın skor gücünü Dewayne Reed,Cedi Osman,Tayfun Erülkü ve Anthont Brown üstleniyor.Deplasmanlarda vasat altı bir görüntü çiziyorlar. 

Karşılaşmanın Yeşil Giresun Bld. önderliğinde geçeceğini düşünüyorum.Maç sonu değilse de ilk devre handikapını aşmaları muhtemel. 

İY:1 GÜVEN:6/10


780 Karşiyaka - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:145.5 SAYI
 


Geçen hafta sonu Anadolu Efes’e yenilerek ligde ki 3. Mağlubiyetini alan Karşıyaka kendi salonunda Edirne Olin’i ağırlıyor. 

Karşıyaka özelikle kendi sahasında iyi oynayan bir ekip.Takımın skor potansiyeli çok yüksek.Ekibin bu kategorideki yükünü Boby Dixon, Abdul Wahab A Aminu ve Jon Diebler üstleniyor. 

Edirne Olin son haftalarda takım halinde kötü.Geçen hafta Beşiktaş önünde skor bulmakta zorlandılar.4 numara pozisyonunda savunma ve skor bulma zaafı yaşıyorlar.Takımın skor yükünü Mehmet Yağmur, David Jelinek ve Art Parakhouski çekiyor. 

Son 3 maçını kaybeden Olin’in deplasman karnesi 5 maçta 1 galibiyet.Karşıyaka ise evinde Beşiktaş,Galatasaray ve Fenerbahçe gibi ekipleri yendi.Handikap yüksek gözükse de aşacaklarını düşünüyorum.Sayı baremi de aşılacak gibi duruyor.


MS:1 GÜVEN:6/10
TS:145.5 ÜST GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More