Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

8 Aralık 2012 Cumartesi

08.12.2012 Tahminlerim




798-Gaziantep BŞB - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS G.ANTEP LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI
Hafta içinde yeni antrenörü Cem Akdağ ile sözleşme imzalayan G.Antep B.Ş.B kendi salonunda Türk Telekom’u ağırlıyor.

G.Antep BŞB geçen hafta sonunda Fenerbahçe Ülker’e yenilirken oyunu ile ümit verdi.Özellikle Joey Dorsey’in performansı ve pota altını domine etmesi dikkat çekiciydi.Takımın skor yükünü Isaiah Swann, Mutlu Akpınar, Joey Dorsey ve Charles Rhodes çekiyor.Maç başına 71.4 sayı atıyorlar.

Türk Telekom ligin istikrarsız ekiplerinden biri.Dar rotasyon ile oynamaları nedeniyle maç sonlarına diri kalamamaları en büyük problemleri.Takımda 4 oyuncu 30 d.k civarında süre buluyor.Ekibin skor yükünü de bu 4 isim Dee Brown, Drago Pasalic,Ceyhun Altay ve Miha Zupan çekiyor.Maç başına 69.3 sayı ortalamasına sahipler.

İki ekip arasında çok büyük bir fark olmasa da yeni antrenörü ve yakalayacağı hava ile G.Antep BŞB bu maç için bir adım önde.Rotasyonda daha fazla oyuncu kullanmaları nedeniyle maç sonunu iyi oynayıp kazanacaklarını düşünüyorum.MS:1 ve üst tercihlerim var.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ÜST GÜVEN:6/10

799- Vestel – Fibrabeton İstanbulspor

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS İSTANBULSPOR LEHİNE

TB2L’nin 11. Haftası devam ederken Manisa’da Vestel İstanbulspor’u ağırlıyor.

Vestel ligin iyi kadrolarından birine sahip.Fakat istikrar elde edemediler ve geride kalan 10 maçta 5 galibiyete sahipler.Takımın skor yükünü Justin Knox,Tay Waller ikilisi çekiyor.Maç başına 79.1 sayı ortalamasına sahipler.Justin Knox gibi ligin üstü düzey savunmacılarından biri kadrolarında bulunuyor.2 sayı yüzdeleri ligin üzerinde.

Fibrabeton İstanbulspor ise ligin alt sıralarından kurtulma savaşı veriyor. Charles Hinkle, Azizcan Özdemir, Kervin Bristol üçlüsü takımın skor opsiyonunu elinde bulunduruyor.Ligin 7 maçından mağlup ayrılmalarına rağmen bu maçlardan sadece birinde çift haneli fark ile mağlup oldular.

Ligin ribaund lideri Kervin Bristol her maç başına 4.1 hücum ribaundu alırken İstanbulspor’da ortalama 13 hücüm ribaunduna ulaşıyor.Vestel son 2 iç saha maçında mağlup olurken rakiplerinin bu istatistikte ki üstünlüğünü kabul etmişti.İstanbulspor’un handikapta kalacağını düşünüyorum. Bu nedenle MS:2 tercihim var.
MS:2 GÜVEN:6/10
İY-MS:1/2 GÜVEN:5/10

800- Karşıyaka – Galatasaray

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS KSK LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI

Lig lideri Galatasaray İzmir deplasmanında Karşıyaka önüne çıkıyor.

Karşıyaka ligin iddialı kadrolarından birine sahip.Takımın skor yükünü Abdul Wahab Aminu,Will Thomas,John Diebler,Boby Dixon çekerken yerli oyunculardan da savunma katkısını maksimum düzeyde alıyorlar.Ligin skorer ekiplerinden biri olarak 81 sayı ortalamasına sahipler.

Galatasaray ise ligin namağlup lideri konumunda. Takımın skor yükünü Milan Macvan,David Hawkins ikilisi çekerken Ersin Dağlı ve Boniface N’Dong’ta iyi katkı veriyor.Maç başına 82.4 sayı ortalamasına sahipler.

Ligin iki skorer ekibinin maçında tribünler yine dolu olacak.İzmir’de ki seyirci baskısında Karşıyaka iyi oynuyor.Galatasaray yaklaşık 3 hafta önce böyle bir ortamda Kuban’a kaybetmişti.Handikap avantajı ile Karşıyaka tarafındayım.Ayrıca sayı bareminin sert savunmalar ile aşılmayacağını düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ÜST GÜVEN:6/10

806- Tofaş - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:141.5 SAYI

Ligde istediği havayı yakalayamayan Tofaş evinde Hacettepe Üniversitesi’ni ağırlıyor.

Tofaş ligin istikrarlı kadrolarından birine sahip olmasına rağmen antrenör Ahmet Çakı henüz istediği havayı yakalayamadı.Takımın skor yükünü Steven Burtt ve Joshua Heytvelt çekerken Elonu ve Nichols’ta iyi katkı veriyor.Maç başına 72.4 sayı ortalaması ile oynuyorlar.2 sayı yüzdeleri vasatın altında.

Hacettepe Üniversitesi lige geç hazırlanan ekiplerden biri.Takımın skor yükünü Michael Glover ve Cameron Bennermann çekerken Eldridge’ten de katkı alıyorlar.65.9 sayı ortalamasına sahipler

Tofaş’ın kendi salonunda ki son 7 maçın 6sı son top ile bitti.Bu maçta da rakipleri Hacettepe’nin 5.5 sayılık bir handikap avantajı var.MS:2 ve alt tercihlerim olsa da güven notum düşük kalacak.

MS:2 GÜVEN:5/10
TS:141.5 ALT GÜVEN:5/10

807- Erdemir - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ: 142.5 SAYI

Beko Basketbol Ligi’nin Karadeniz temsilcisi Erdemir kendi salonunda Olin’i ağırlıyor.

Erdemir  ligin yeni kadrolarından birine sahip.Takım iyi oyununu geçen hafta parkeye yansıtmasına rağmen Anadolu Efes’i yenememişti.Takımın skor yükünü Gerrod Henderson,Melih Mahmutoğlu, Sean Marshall üçlüsü çekiyor.Maç başına 72.6 sayı ortalaması ile oynuyorlar.Evinde oynadıkları son maçı kazandılar.Ondan önce ki maçlarda ise lign zirvesinde ki ekiplere kaybetmelerine rağmen iyi oynadılar.

Olin ise lige istediği gibi başlayamadı.Henüz 2 galibiyetleri var.Takımın skor yükünü Mehmet Yağmur,Art Parakhouski, David Jelinek üçlüsü çekiyor.Maç başına 69.4 sayı ortalamasına sahipler.

İki takımda son maçlarında mağlup olmalarına rağmen iyi sinyaller verdi.Ben sayı bareminin aşılacağını ve Erdemir’in ilk devre handikapını aşacağını düşünüyorum.Önceliğim ise sayı bahsi...

TS:142.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More