Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Aralık 2012 Pazar

Türkiye Basketbol Liglerinden İddaa Yorumlarım (30.12.2012)



808 Banvit - Galatasaray

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS GALATASARAY LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI
 


BBL’de yılın son derbisi Bandırma’da Banvit ile Galatasaray arasında oynanacak. 

Banvit ligdeki maçlar sonunda evinde namağlup olan tek ekip. Takımın bu sezonki oyununda tempolu pas trafiği ve sert savunma ön planda.Takımın skor yükünü Charles Davis,Sammy Mejia,Kalin Lucas üçlüsü üstlenirken 4 oyuncudan daha skor katkısı alıyorlar.İçerideki maçlarda 83 sayı ortalamasının üzerine çıkıyorlar. 

Galatasaray geçen hafta sonunda G.Antep’i yenerek moral buldu.Takımın son haftalarda iyi basketbol oynadığını ve oyuncuların oynanan oyundan keyif aldığını söylemek zor.Dün itibarıyla Carlos Arroyo transferini bitirdiler.Bu Jaka Lakovic’in artık kadroda düşünülmediği anlamına geliyor.Takımın skor yükünü David Hawkins,Milan Macvan ikilisi çekerken 4 oyuncudan daha skor katkısı alıyorlar.Deplasmanlarda 79 sayı ortalamasına sahipler.David Hawkins ve Jamont Gordon’un oynamasını beklesem de ağrıları ile maça çıkacaklar. 

İki takımında son maçlarında yüksek skorlar alındı.Banvit rakibinden daha formda ama Galatasaray bu maçı kolay kolay bırakmaz.Ben İY:2 ve üst öneriyorum. 

İY:2 GÜVEN: 6/10
TS:148.5 ÜST GÜVEN:5/10



809 Beşiktaş - Erdemir

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI 


Euroleague’de Khimki’ye İstanbul’da mağlup olan BJK evinde Erdemir önüne çıkıyor. 

Beşiktaş ligin son haftalarında içeride ve dışarıda galibiyetler almaya başladı.Yenildikleri maçlarda da favori değillerdi.Fakat iyi mücadele ettiler.Takımın skor yükünü Patrick Christopher ve Curtis Jerrels ikilisi çekiyor.Maç başına 73 sayı ortalamasına sahipler. 

Erdemir henüz yeni antrenörünü bulamadı.Takımın geçen hafta aldığı galibiyetten sonra bu hafta da Özhan Çıvgın yönetiminde bu maça çıkacak.Geçen hafta yüksek skor bulan ekibin yine aynı anlayış ile oynamasını bekliyorum.Erdemir'in skor potansiyeli düşük Beşiktaş’a bu oyun ile sorun çıkartmak isteyeceğini düşünüyorum.Takımın skor yükünü Gerrod Henderson, Melih Mahmutoğlu,Jure Balazic ve Sean Marshall üstleniyor.

Son maçlarını galibiyet ile bitiren ve bu maçlarda yüksek skor bulan iki ekibin maçında yine yüksek skor bekliyorum.İlk devreden BJK’de alınabilir. 

TS:150.5 SAYI ÜST GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:6/10 



810 Hacettepe Üniv. - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI



BBL’de alt sıraları ilgilendiren önemli bir karşılaşma Ankara’da iki Ankara ekibi Hacettepe Üniversitesi ve Türk Telekom arasında oynanacak. 

Hacettepe Üniversitesi ligde son maçlarını kazanamaz iken son 8 maçlarında galibiyet yüzü göremediler.Takımın skor yükünü Cameron Bennerman,Michael Glover ikilisi çekiyor.Son 8 maçı kaybederken en çok sayıyı 79 ile Tofaş potasına bıraktılar. 

Türk Telekom’da son haftalarda düşüş içinde.Takımın kötü gidişine dur diyebilmek için Barış Güney kadroya alındı.Takımın skor yükünü Drago Pasalic, Miha Zupan ve Dee Brown çekiyor.Dar bir rotasyon ile oynuyorlar. 

İki takım arasında oynanan son karşılaşma 78-75 bitmişti.Türk Telekom rakibinden daha iyi bir kadroya sahip gibi dursa bile Hacettepe mücadeleyi en azından bu karşılaşma için pek bırakacak gibi durmuyor.Tercihim İY:1 ve üst.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ÜST GÜVEN:6/10


811 Bandirma Kirmizi - İstanbulspor

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS İSTANBUSPOR LEHİNE 


TB2L’den düşmeme mücadelesi içinde ki iki takım Bandırma Kırmızı ve İstanbulspor,Bandırma’da karşılaşıyor. 

Bandırma Kırmızı ligde 5 galibiyet ile 14. Sırada.Takımın skor yükünü Gilbert Brown,Raymond Sykes, Şafak Edge,Yiğitcan Turna çekiyor.Kendi salonlarında 7 maç oynayıp 4 kez kazandılar.Genelde penetreler ve pick and roll oyunları ile skor buluyorlar. 

İstanbulspor ise ligde sadece 3 galibiyete sahip.Takımın skor yükünü Charles Hinkle, Azizcan Özdemir ikilisi çekerken iyi hücum ribaundu çekiyorlar.Fakat bu üstünlüklerini skora dönüştüremiyorlar. 

İki takımda skor bulma sıkıntısı yaşayan ve mağlubiyetlerini genelde düşük farklar ile alan ekipler.Bu sebeple çift haneli bir farkın bu maç içinde oluşması bence zor.MS:2 tercihim var. 

MS:2 GÜVEN:6/10

820 Fenerbahçe - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS ALİAĞA PETKİM LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI
 


Euroleague’de oynadığı Barcelona deplasmanında direnç göstermeden mağlup olan Fenerbahçe Ülker kendi sahasında Aliağa Petkim’i ağırlıyor. 

Fenerbahçe Ülker son EL maçında hiçbir varlık gösteremeyerek Barcelona’ya 100-78 mağlup oldu.Takım bu maçın hemen ardından Aliağa önüne çıkıyor.Ligde çok üstün performans gösteren ve sadece 1 kez mağlup olan ekibin skor yükünü Bojan Bogdanovic,Bo McCalebb,Ömer Onan üçlüsü üstleniyor.Ligde skor bulma sorunu yaşamıyorlar. 

Aliağa Petkim ise ligin vasat takımlarından.Takımın son 4 maçta 3 mağlubiyete sahip olması dikkat çekici.Ekibin skor yükünü Lionel Chalmers,Orhan Haciyeva, Mert Shumpert,Ersin Görkem ve Torin Francis üstleniyor. 

Fenerbahçe Ülker bu sezon EL’de kötü mağlup olduğu maçlardan sonra oynadığı lig maçlarında çok önemli reaksiyon göstererek kazandı.Bu maçta da benzeri bir performans bekliyorum.Üst seçeneği de iyi bir tercih. 

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More