Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

3 Ekim 2012 Çarşamba

Ufuk Sarıca Röportajı


 Blogumuzda zaman zaman röportajlarda yayınlamaya çalışıyoruz.Bugün sizlere İzmir'den bir arkadaşımız
olan Yalın Güler'in yaptığı Ufuk Sarıca röportajını yayınlayacağız.İzmir'de bu arkadaşımızın yaptığı röportajlar
bununla sınırlı kalmayacak ve yarın ile Cuma günü bu arkadaşımızın yaptığı 3 röportaj daha yayında olacak.İşte Ufuk Sarıca röportajı:

Bayrağı daha da yukarı taşıyacağız

Başarılarla dolu oyunculuk kariyerinin ardından koç olarak basketbolun içinde kalmaya devam eden  Efes Pilsen'de yardımcı antrenör ve baş antrenörlük koltuğuna oturan fakat istediği başarıları yakalayamayınca kulüple yolları ayrılan ve Karşıyaka'ya ile anlaşan Ufuk Sarıca ile Basketbol,gelecek planları ve hayatı üzerine konuştuk.

Karşıyaka'ya geliş hikayeniz nasıl gerçekleşti?

Efes Pilsen'le yollarımızı ayırmamıza rağmen sözleşmem halen devam ediyordu. Klüp yetkilileriyle görüşmemde altyapı organizasyonunda devam etmem yönünde fikir birliğine vardık. Fakat şube başkanı Mutlu Altuğ'un yoğun çabaları ve camia'ya olan sevgim nedeniyle fedakarlık yaparak mevcut sözleşmemi feshederek Karşıyaka ile anlaştım.

Bu yıl 9 transfer yaparak sil baştan bir takım kurdunuz. Yeni transferlerinizden beklentileriniz nelerdir?

Transferde çok başarılı ve olgun adımlar attığımızı düşünüyorum. Aldığımız bütün oyuncular basketbol heyecanı üst düzey ve karakterli isimler. Yerli olarak Soner Şentürk, Ümit Sonkol, Evren Büker, Bora Hun Paçun, Caner Topaloğlu gibi isimler bizi ileriye götürecek seviyedeler. Yerli oyuncular benim sistemimde her daim önemli bir yere sahip olmuşlardır. Bu sene onlardan beklentim büyük. Yabancı oyuncularımızı da ince eleyip sık dokuyarak ve düşük fiyatlara mal ederek seçtik. Bobby Dixon gibi delici ve takımı yönlendirebilecek bir gardımız, Jon Diebler gibi çok keskin bir şutörümüz Will Thomas ve Alede Aminu gibi sert ve hücumda etkin pota altı oyuncularımız var. Bu yıl hem kendilerini hem de takımlarını bir üst seviyeye taşıyacaklarını düşünüyorum.

 Takımınızı nasıl bir oyun sistemi ve rotasyonda oynatmayı planlıyorsunuz?

İlk hedefim ekibimi bir sistem ve düzen çerçevesinde oynatmak. Kaos basketbolu ile bir yerlere gelmek kesinlikle mümkün değil. Mücadele eden, sert savunma yapan, geçiş hücumlarını iyi oynayan ve hareketli bir takım yaratmak istiyorum. Oyuncularıma da bu fikirlerimi en iyi şekilde empoze edip basketbol kimliğimizi oluşturmamız gerekiyor. Rotasyon konusunda elbette ki planlarımız var ancak hazır olanı da kenarda bekletmeyeceğiz. Antrenmanlarda ve maçlarda gayret gösteren ve çaba harcayan her oyuncuma rotasyonda yer var. Hiç kimsenin dakikaları garanti değil.

Kulüp altyapısı ve organizasyonu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Karşıyaka yıllardır altyapısının kuvveti ve buradan çıkardığı oyuncular ile adından söz ettiren bir kulüp. Eminim ki buradan Türk basketbolu için daha bir çok önemli isim çıkacak. Ayrıca son 3 yıldır Hakan Demir önderliğinde güzel bir organizasyon oluşmuştu. Kulüp bütçesine göre büyük işler yaptı. Şimdi bizim hedefimiz aldığımız bayrağı daha da yukarıya taşımak ve büyük başarılara imza atmak.

Bu yıl nasıl bir lig izleyeceğiz? Hedefiniz nedir?

Belki de son yılların en çekişmeli sezonlarından birine şahit olacağımızı düşünüyorum. Kulüplerimiz özellikle çok kaliteli yabancıları getirerek önemli bir işe imza attı. Yerlilerini ve yabancılarını iyi harmanlayan ve takım kimyasını doğru oluşturan ekibin ipi göğüsleyeceğini düşünüyorum. Kadrolara baktığımızda Galatasaray, Efes, Fenerbahçe, Beşiktaş, Banvit 5'lisi öne çıkıyor. Bizim ilk hedefimiz bu takımlardan en az birini aşağı çekerek ilk 5'in içinde yer alabilmek. Ayrıca Eurochallenge Cup'ta'da final – four yapmak ve Türkiye Kupası'nda da gidebileceğimiz en üst noktaya kadar ilerlemek istiyoruz.

Ufuk Sarıca Özel Yaşamı

En sevdiği film ve dizi: Godfather, Son Mohikan, Muhteşem Yüzyıl

En sevdiği Kitap ve Yazar: Tarih ve gerilim konulu kitaplar Dan Brown

En sevdiği Sanatçılar ve Müzik türü: Sezen Aksu, Tanju Okan Türkçe Pop

En sevdiği Yemek: Balık, Karnıyarık ve pilav

En beğendiği takım: Barcelona

En beğendiği taraftar: Partizan

En beğendiği oyuncu: Ersan İlyasova

Boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorusunuz? Balık tutmaktan ve Kordon'da arkadaşlarımla vakit geçirmekten hoşlanıyorum.

Sosyal Medyayı takip ediyormusunuz? Facebook ve Twitter adresiniz var mı?

Elimden geldiğince son gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Facebook ve Twitter adreslerim var.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More