Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Ekim 2012 Perşembe

Euroleague İlk MaçlarındanTahminlerim (Haftanın Maçı İstanbul'da!)



711 Cska Moskova - Lietuvos Rytas

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS RYTAS LEHİNE

SAYI BAREMİ:150.5 SAYI



Euroleague’de 2012-13 sezonu Moskova’da açılıyor.Geçen sezonun finalisti CSKA Moskova evinde Lietuvos Rytas’ı ağırlıyor. 

CSKA Moskova geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığından sonra takımı daha önce iki kez (2005-2006,2007-2008)bu ligin şampiyonluğuna taşıyan koç Ettore Messina ile anlaştı.Oyuncu kadrosuna Aaaron Jackson,Vladimir Micov,Sony Weems,Drew Nicholas,Zoran Erceg gibi önemli oyuncuları kattılar.Ligde ve VTB liginde sezona galibiyet ile başladılar.Özellikle evlerinde oynadıkları lig maçında rakiplerine karşı çok iyi bir savunma yaptılar. 

Lietovos Rytas sezona Janis Blums,Nemanja Nedovic, Dejan Ivanov ve Leon Radosevic transferleri ile girdi.Oynadıkları iki yerel lig maçını zorlanmadan kazandılar.VTB ligi maçlarında ise varlık gösteremediler ve mağlup oldular.Son VTB maçlarında takımın büyük çoğunluğu sakatlık ve hastalık nedeniyle oynayamadı.Bugünde sadece Babrauskas ve Blums'un oynama ihtimali var. 

Rytas bu maça eksik ve de fiziken hazır olmadan çıkmak zorunda. Oyuncuların büyük bölümü geçen hafta ki gıda zehirlenmesinden sonra toparlanamadı.CSKA Moskova da lige iyi başlamak ve geçen sezon ki sürpriz finali unutturmak amacında.Önceliğim İY:1.Daha sonra ise üst ve oran attırtmak isteyenler için de İY-MS:1/1 öneriyorum. 

İY:1 GÜVEN:6/10

TS:150.5 ÜST GÜVEN:5/10

İY-MS:1/1 GÜVEN:5/10




713 Zalgiris - Cedevita

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS CEDEVİTA LEHİNE

SAYI BAREMİ:152.5 SAYI



Bu sezon ilk kez Euroleague’e katılan Cedevita Zagreb sezona Litvanya’da Zalgiris deplasmanı ile başlıyor. 

Zalgiris Kaunas sezona İspanya milli takımı eski koçu Juan Plaza transferi ile başladı.Oyuncu kadrolarına ise Oliver Lafayette,Tremmel Darden, Rimantas Kaukenas,Ksistof ve Darjus Lavrinovic kardeşleri kattılar.Salı gecesi ise İbrahim Jaaber kadroya dahil oldu.Sezona iki Litvanya ve bir VTB ligi galibiyeti ile başladılar.Lokomotiv Moskova’yı yenerlerken takımın 5 oyuncusu çift haneli sayılara ulaştı. 

Cedevita Euroleague’e yeni merhaba diyor.Onlar da sezona eski tanıdıklarımız Marko Tomas,Luksa Andric, Marques Green,Vlado İlievski dışında Goran Suton,Luka Babic, Predrag Suput,Bracey Wright ve Karlo Lebo transferleri ile başlıyor.Takımın başında ki koç Bozıdar Maljkovic’in kariyeri başarılar ile dolu ve sonuncusu 1996’da olmak üzere 4 kez Euroleague şampiyonluğu kazandı.Takım oynadığı 3 Adriyatik ligi maçında 2 galibiyet kazandı.Split’e mağlup olurken de Andric mükemmel oynadı. 

Zalgiris’te pota altı oyuncuları Javtokas ve Klimavicius’un bu maçta oynamaları mümkün değil.İki ekipte tempoyu seven kısalar ile oynuyor.Fakat antrenörlerde savunma sertliğine önem veriyor.Maç sonu handikapı yüksek gibi gözükse de son senelerde ki önemli yatırımlarının karşılığını alamayan Zalgiris’in sezona iyi başlamasını bekliyorum.Tercihim İY:1 

İY:1 GÜVEN:6/10

TS:152.5 ÜST GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10




714 Chalon Saone - Prokom Gdynia

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS PROKOM LEHİNE

SAYI BAREMİ:148.5 SAYI




Geçen sezon Fransa’da bütün kupaları kazanan,Avrupa’da ise Beşiktaş ile final oynayan Chalon evinde ilk Euroleague maçına çıkıyor. 

Chalon geçen sezon ki kadrosunu büyük ölçüde korurken sakatlanan Marcus Denmon’un yerine Brion Rush ile anlaştı.Ayrıca sezon başında takıma NBA’den gelen Shelden Williams ile de kadrolarını güçlendirdiler.Fransa liginde sezona iyi başlayamadılar ve Asvel’e yenildiler. 

Prokom uzun süredir bu kupada ve sezona F.B ülker’den Rashid Mahalbasic,NCAA’den yeni mezun Drew Viney, Avustralya’dan Julian Khazzouh,İsrail’den alınan Frank Robinson ve Polonya’lı oyun kurucu Lukasz Koszarek transferleri ile giriyor.Takımın başına Litvanya’lı Kemzura geldi.Oynadıkları 2 lig maçında 1 galibiyetleri var. 

İki takımda yerel liglerinde ki son maçlarında iyi sonuçlar alamadı.Skor yapmakta zorlanıyorlar.Blassingame son iki maçta Prokom’un en istikrarlı ismi oldu.Beugnot Chalon’da fazlaca bir rotasyona giremiyor.Düşük skorlu bir maç olacağını ve handikapın bahisçilere avantaj yaratacağını düşünüyorum.Ayrıca riski sevenler için İY-MS:1/2 öneriyorum.


TS:148.5 ALT GÜVEN:6/10

MS:2 GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10




715 Olympiakos - Caja Laboral

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS CAJA LABORAL LEHİNE

SAYI BAREMİ:155.5 SAYI




Geçen sezon bu kupayı kazanan Olympiakos evinde Bask ekibi Caja Laboral’i ağırlıyor



Olympiakos geçen sezon kupayı kazanan ekipten kayıplar yaşadı ve koç Ivkovic kulüp kariyerine zirvede nokta koydu.Takım sezona antrenör koltuğunda Bartzokas ile başlıyor. Dimitrios Mavreidis,Stratos Perperoglou isimlerini kadoya kattılar.Geçen sezon ki kadro bir arada tutuldu. 

Caja Laboral Arjantin’li oyun kurucusu Prigioni’yi ve Boşnak forveti Mirza Teletovic’i NBA’e gönderdi.Taylor Rochestie,Tibor Pleiss,Carlos Cabezas,Hernandez-Sonseca ve Fabien Causeur transferlerini yaptılar.Ligde oynadıkları 2 maçta bir galibiyetleri var.Nocioni takımın lideri konumunda. 

Olympiakos dün idmanda ayağı burkulan Stratos Perperoglou’nun ve daha önceden oynayamayacağı düşünülen Acie Law’un oynayıp oynayamayacağına maç saatinde karar verecek.Bartzokas maç öncesinde Caja Laboral’in hızlı ve dengeli bir ekip olduğunu ifade ederken tempoyu ayarlayan taraf olmak istediklerini ifade etti.Caja Laboral’de de Rochestie ve Pleiss bu deplasmana gitmedi.Bjelica ve Lampe’nin durumu ise belirsiz.Bu sebepler ile benim tercihim 155.5 sayının altı olacak.Ayrıca İY:1’de diğer bir seçenek olur.

TS:155.5 ALT GÜVEN:6/10

İY:1 GÜVEN:6/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10


717 Fenerbahçe - Khimki

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,7.5 SAYI MS KHİMKİ LEHİNE

SAYI BAREMİ:154.5 SAYI



Bu sezon tarihinde ki en iyi kadroyu kuran Fenerbahçe Ülker evinde Khimki önüne çıkıyor. 

Fenerbahçe Ülker geçen sezon ki başarısızlıktan sonra antrenör Spajiha ile Marko Tomas,James Gist,Gasper Vidmar,Engin Atsür,Roko Ukic ve Hakan Demirel gibi isimler ile yollarını ayırdı.Mirsad Türkcan ise jubile yaptı.Takıma antrenör olarak Pianigiani gelirken oyuncu olarak ise Batiste,Sato,Andersen,Bo Mc Calebb,İlkan Karaman,JR Bremer ve Barış Ermiş gibi isimler katıldı.Maxim Can Mutaf ekibe geri döndü.Hazırlık döneminde vasat kaldılar.Eşi doğum yapan Andersen son 3 haftadır ekibe dahil oldu.JR Bremer ise son 3 gündür ekipte. 

Khimki geçen sezon olduğu gibi bu sezona da koç Kurtinaitis ile giriyor.K:C Rivers,James Augustine,Paul Davis ve Petteri Koponen’i transfer ettiler.Geçen sezon Eurocup şampiyonu olan kadroyu büyük ölçüde korudular.Sadece Kelati,Gelabele ve Quinn takımdan ayrıldı. 

İki takımda iyi kadrolara sahip.Fenerbahçe Ülker henüz alışma safhasında.Khimki ise oturmuş kadroya takviyeler yaptı.Fenerbahçe Ülker’in uzun rotasyonunda problemler var ve Andersen hiç hazır değil.Fenerbahçe Ülker maçı zor olsa da kazanacaktır.Fakat handikap altında kalacak bir maç olduğunu düşünüyorum.Bu sebeple MS:2 ve 154.5 Üst tercihlerim olacak. 

MS:2 GÜVEN:6/10

TS:154.5 ÜST GÜVEN:5/10

İY-MS:1/2 GÜVEN:4/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More