Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

25 Eylül 2011 Pazar

Kinsey ve Chatman Türk Statüsüne Geçemedi (SalsaBasket)








Salsabasket kaynaklı habere göre Efes Pilsen'de Terance Kinsey ve Karşıyaka'da Mire Chatman  Türk statüsüne geçemediler.


İki ismin Türk statüsünde oynaması için federasyonun yönetmelikte yaptığı değişiklik ile son gün tarihini 30 Ağustos’a çekmesi önemli rol oynadı Efes Pilsen menajeri Engin Özerhun'a göre.Özerhun haberin kaynağı olan siteye verdiği demeçte"Kinsey’in Türk statüsüne geçirilmesi bizim için bir opsiyondu. Biz illa Türk yapacağız diye transfer etmedik kendisini. Kinsey’e gerçekten ihtiyacımız olduğu için aldık. Transferi sonrasında şartların uygunluğundan dolayı Türk statüsüne geçirme yönünde işlemlerimize başladık. Fakat federasyonun yönetmelikte yaptığı değişiklik ile son gün tarihini 30 Ağustos’a çekmesi sadece bizim değil, aynı süreçten geçecek tüm takımları etkiledi. Açıkçası o süreye kadar yetiştiremedik. Tarence Kinsey bu sezon yabancı statüsünde oynamaya devam edecek. Sezon içinde Türk statüsüne geçerse, önümüzdeki sezondan itibaren Türk statüsünde oynamaya başlayacaktır"dedi.


Konuyla ilgili olarak Karşıyaka menajeri Nihat Mala'da "Geçen sene yerli oyuncu transferinin son gününe kadar olan süre bu yıl 30 Ağustos’a çekildi. Bu süreye kadar işlemleri yetiştirmek çok zordu ve biz de yetiştiremedik açıkçası. Görünen tablo, Mire Chatman’ı bu yıl Türk statüsünde oynatamayacağımız yönünde’şeklinde konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More