Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

2 Eylül 2011 Cuma

3 E Faktörü ve İzzet= 61-90




Şampiyona başlamadan önce çok eleştirilen millilerimiz Büyük Britanya'yı da farklı geçerek iddiasını kanıtladı.Bunda 3 E (Ene,Emir,Enes) ile İzzet önemli katkı verdi.


Bugün iyi başladığımız maçı çok önemli bir savunma gayreti ile oynadık.Sadece 2. periyodda savunmamız kısa bir süre için düştü.Oyuncu tercihlerimiz çok ama çok iyiydi.Maçın kilit adamı Deng'in savunduğu oyuncular olacaktı.Önce Hidayet sonra ise Emir o rolü çok iyi oynadılar.Emir 15 sayısının yanına 6 ribaund ve 4 asist ekledi.Her rolün hakkını verdi.


Orhun Ene günün dikkat çeken isimlerinden biri oldu.Doğru pick and roll'ler,doğru organizasyon içinde dolaşan toplar ile top paylaşımı,süre kontrolü gibi önemli artılarla doluydu bugün.Yapılan savunmaya da katkısı  oldu.
Bu doğru yaklaşımların sonunda her oyuncudan maximum verim aldı ve skor üretmeyen oyuncumuz kalmadı.4 oyuncumuz çift haneli sayı üretti.


Enes Kanter'de her geçen gün daha iyi oluyor.Bugün attığı 11 sayının yanına 5 ribaund ekledi.Ama en önemlisi rakibin silahlarını iyi savundu.Takımda ki ağabeylerinin kendini iyi karşılamasını iyi ödüllendiriyor.hem kendisini hem de takımını büyütüyor.


Bir parantez de İzzet için açmak istiyorum.Şutu olan,saha görüşü yüksek,2.14 boyunda ve sıçrama kabiliyeti yüksek bu oyuncu çok büyük bir yetenek.Bazı otoriteler onu Fucka'ya benzetiyor.Ben ise onun potansiyelinin Sabonis ayarında olduğunu düşünüyorum.Çünkü Fucka'da bu derece bir atletizm yoktu.Geleceği parlak bu oyuncu umarım ki kaybolmaz.


Yazıya günün en güzel oyunu adayım ile veda ediyorum.Orta sahadan pota altına üstelik trailer gelen oyuncuya bounce pas atan adamın adı Emir Preldzic,pası alıp smacı basan ise Ersan İlyasova.İkisi de Türkiye doğumlu değiller.Fakat basketbollarını burada geliştirdiler.Bu nedenle de milli forma giymelerini yadırgamamak lazım.Bu iki ismi basketbolumuza kazandıranları kutluyorum...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More