Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

1 Eylül 2011 Perşembe

Eurobasket 2. Gün Tahminleri









731 Letonya - Sirbistan

HANDİKAPLAR:9.5 Sayı İY,18.5 Sayı MS Letonya lehine
SAYI BAREMİ:153.5 Sayı


İlk günün rahat galiplerinden biri olan Sırbistan Fransa'ya ecel terleri döktüren Letonya ile karşılaşıyor.

Letonya ilk günü iyi izlenimler ile kapatan takımlardan biri oldu.Fransa'ya direnç göstermeleri pek beklenmeyen Letonya Blums'un 32 sayısı,6 asisti ile Fransa'yı zorlayan ekip oldu.Burada rakibin forvet rotasyonu ile de baş edemedi Letonya.Blums'a yardımcı olan iki isim ACB ligi deneyimli Rolands Freimanis ile Slovenya ligi deneyimli Davis Bertans oldu.Savunma potansiyelleri olduğunu söylemek güç.Fakat hücum tek kişiye bağlı olsa da efektif gözüktü.

Sırbistan ise ilk periyodunda zorlandığı maçta İtalya'yı rahat geçti.Takımın skor opsiyonu yine Teodosic oldu.Fakat pivot savunmalarında problem yaşadılar.Bargnani gibi ayağı çabuk bir uzun ile baş edemediler ve Bargnani 22 sayı-9 ribaundluk bir performans ile orayı domine etti.İtalya'nın diğer NBA yıldızı Gallinari'den de 15 sayı yediler.Kazanmalarını sağlayan unsur ise Teodosic'in 15 sayı-8 asist,Macvan'ın 14 sayı-8 ribaundu oldu.

İki takımın zayıf noktalarını ele alınca Sırbistan'ın zayıf tarafı olan uzun rotasyonunda sadece tek Litvanya'lı Freimanis aktif gözüküyor.Meıers sadece belirli bir skor katkısı sağlayabiliyor takıma.Fakat Selakovs ribaundu ile dün takıma önemli bir katkı verdi.Letonya'nın zayıf tarafı olan forvet savunması ve rakip oyun kurucu etkinliğini savunamama da Sırbistan çok önde.Sırbistan'ın forvet rotasyonunda Bjelica,Keselj,Macvan,Tepic gibi avantajları var.Ayrıca Teodosic önemli bir skorer,önemli bir lider.

İki ekibin analizlerini bir kefeye koyduğumda Sırbistan ağır basıyor.Fakat dün Letonya takım olgusunu sahaya güzel yansıttı.Sırbistan'da rakip uzun hariç iyi savunma yaptı.Öncelikli tercihim ilk yarıdan Sırbistan olsa da iki ekibin de önemli oyun kurucu skor opsiyonu nedeniyle üst tercihi de güzel duruyor.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ÜST GÜVEN:6/10



735 B. Britanya - Türkiye

HANDİKAPLAR:5.5 Sayı İY,9.5 Sayı MS Britanya Lehine
SAYI BAREMİ:147.5 Sayı


İlk günü rahat bir galibiyet ile kapatan milli takımımız İlk gün için en zor gözüken Litvanya önündeki mücadeleyi hiç bırakmadan geçiren Britanya'yı ağırlıyor.

Milli takımımız dün Portekiz'i yenerken özellikle savunma da diri gözüktü.Ömer Aşık'ın pota karartan savunması Enes ve Hedo'nun 14er sayısı ile Portekiz'i zorlanmadan geçtik.Ekipte bütün oyuncular skor atarken sevindirici taraf giderek yükselen form grafiği oldu.Rakipten sadece Evora'ya karşı önlem alamadık ve 6sı hücum 12 ribaund verdik.

Britanya ise ilk gün için en zor mücadeleyi yaptı.Litvanya önünde özellikle Deng,Freeland,Reinking ve Clark ile skor ürettiler.Özellikle 38 yaşında ki Reinking'in skoru sürprizdi.Deng'te 25 sayısına 10 ribaund ekledi.Savunma da ise Kaukenas'ı tutamadılar.Oyun kurucu savunmalarının dışında hareketli forvet savunduklarını söylemekte güç.Çünkü Jasaitis rakip potaya dün 11 sayı bıraktı ve 6 ribaund aldı.Freeland ve Archibald rahatsızlıkları olduğu belirtilen iki oyuncu oldu.

Milli takımımız bundan 2 sene önce Britanya ile karşılaşmış ve rakibini 87-53 yenmişti.İki takımın kadrodunda önemli takviyeler olsa da bizim ekibimiz daha güvenilir.Dün antrenörümüz Orhun Ene'nin ribaundumuz zayıf mesajıda uzunlarımız tarafından alınmıştır.Ben rahat bir galibiyet daha bekliyorum.Dün çok yorulan Deng bugün aynı performansı gösteremez diyorum.Önce 2 sonra ise alt tercihlerim olacak

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ALT GÜVEN:5/10



737 Finlandiya - Yunanistan

HANDİKAPLAR:7.5 Sayı İY,15.5 Sayı MS Finlandiya lehine
SAYI BAREMİ:145.5 Sayı


İlk gün bahisçileri şaşırtan Yunanistan ve Finlandiya karşı karşıya geliyor.

Finlandiya dün Hırvatistan'a mağlup olurken direnen ekiplerden biri oldu.Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi Bojan Bogdanovic'in 27 sayı-7 ribaundluk performanslarına direnemediler sadece.Çabuk ayaklı oyuncular karşısında bocaladıklarını söylemek mümkün.Shawn Huff dün takımın en istikrarlı şutörü oldu ve %100 ile oynayıp 11 sayı attı.Bologna oyun kurucusu Petteri Koponen ise 14 sayı-6 asist ile oynadı.

Yunanistan ise Bosna -Hersek ile dün büyük bölümü başabaş geçen maçı son periyod oyunu ile aldı.Takımın skor opsiyonu ise Zizis ve Calathes oldu.Koufos 10 sayı-10 ribaund ile double double yaptı.Özelikle Zizis dün çok efektif oynadı ve 13 sayı-4 asist-3 ribaund-3 top çalma yaptı.Rakipten genç oyuncular Kikanovic ve Gordic'e direnemediler.

İki ekibi kefeye koyduğumda zayıf taraf Finlandiya olsa da Yunanistan da çok iyi değil.Bu nedenle öncelikli tercihim MS:1.Sonra ise alt düşünüyorum.


MS:1 GÜVEN:5/10
TS:145.5 ALT GÜVEN:5/10



740 İtalya - Almanya

HANDİKAPLAR:2.5 Sayı İY,5.5 Sayı MS İtalya lehine
SAYI BAREMİ:145.5 Sayı


Dün Sırbistan karşısında özellikle ilk devre iyi direnen İtalya dünün rahat takımlarından Almanya önüne çıkıyor.

İtalya dünün mücadele edip yenilen ekiplerinden biri.Sırbistan önünden ilk devre iyi mücadele eden İtalya 2 NBA oyuncusu Gallinari ve Bargnani' 37 sayı attı.Takımın diğer iyi oyuncuları ise Mancinelli ve yeni NBA Belinelli oldu.Rakibin özellikle oyun kurucusu ile baş edemediler.Fakat 5 numara savunmalarında diri gözüktüler.

Almanya dün potansiyelli ekiplerden İsrail'i çok rahat geçti.Takımın 2 NBA oyuncusu Kaman ve Nowitzki dominanttılar.İki oyuncu toplam 43 sayı - 13 ribaund - 3 asist ve 1 blok üretti.NBA şampiyonu yüzüğü ile turnuvaya gelen Dirk şampiyonayı ciddiye aldığını yine gösterdi.Ayrıca Benzing 12,Schwethelm 9 sayı-5 ribaund ile önemli bir katkı verdi.

Bugün kü maçta İtalya parkeye eksik çıkabilir.Gallinari bileğindeki sakatlık nedeniyle takımını eksik bırakabilir.Oynasa da verimi soru işaretleri ile dolu olacak.Onun yokluğunda Bargnani üzerine binen yükün altında yorulabilir.Bu sebeple ben Almanya diyorum.İki ekip tam kadro olsa da şampiyonayı ciddiye alan Nowitzki işi şansa bırakmaz.150 sayı civarında bir karşılaşma bekliyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:145.5 ÜST GÜVEN:5/10



741 Polonya - Litvanya

HANDİKAPLAR:7.5 Sayı İY,13.5 Sayı MS Polonya lehine
SAYI BAREMİ:156.5 Sayı


Grubumuzda dünün 2 sürprizi karşılaşıyor.İspanya'ya karşı çok iyi mücadele eden Polonya,evsahibi Litvanya önüne çıkıyor.

Polonya dün İspanya'ya mağlup olurken iyi direndi.Takımı Koszarek ve Kelati taşıdı.Son topa kadar getirdikleri maçı kazanamadılar.Çok eksikleri olsa da takım oyununu iyi oynuyorlar.Hrycaniuk ve Szewczyk pis işleri iyi yaptılar ve skora önemli katkı sağladılar.

Litvanya ise dün Britanya önünde zorlandı.Takımı forvetler ve guardlar taşıdı.Zaten uzun rotasyonlarında eksikler.Kemzura 3 pivot ile şampiyonaya katılıyor.Bunlardan Valanciunnas en genci.Javtokas ve Petravicius ise potansiyelli uzunlar.Özellikle Javtokas geçen sezonu iyi geçirdi.Bunlara rağmen rakiplerinin forvetlerine engel olamadılar.Maçı son periyodda kazandılar.

Ben dünün ışığında Litvanya'nın yine zor kazanmasını bekliyorum.Polonya'da Kelati,Litvanya'da ise Jasikevicius ve Jasaitis oyunun kaderini belirleyecek oyuncular olacaktır sanırım. MS:1 ve alt bu karşılaşma için tercihlerim...

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:156.5 Alt GÜVEN:6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More