Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Kasım 2013 Pazar

Testi Kırılmadan! (Köşe Yazısı)




Beko Basketbol Ligi,TB2L.Benim en çok takip ettiğim spor basketbolun ülkemizde ki en üst düzey organizasyonları bunlar.Bu liglerde de maalesef artan kötü hakem yönetimleri gündeme damga vuruyor.

Geçen hafta sonunda İTÜ koçu Cihansever Yeşildağ sosyal paylaşım ortamında Felaket Başa Gelmeden başlığıyla şu cümleleri yazıyor:"Sorum TB2L maçlarına hakem tayin edenlere: Atatürk'ün , Nutuk'un 281'inci sayfasındaki,''Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır.Geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur.''sözleri bugün sizin için ne gibi bir anlam ifade etmektedir?"

Bugün İstanbul DSİ ile Ankara DSİ Era maçında hakem hatası önce bir deniyordu.Sonra iki oldu.İstanbul DSİ son saniyede yaşanan tipin süre bittikten sonra yapıldığını söylüyor ve videolarda haklı gözüküyor.Ankara DSİ Era menajeri Doğan Hakyemez ise bu duruma şöyle bir isyan ediyor:

"KAMU OYUNU YANILTMAYIN

MAMAK BELEDİYESİ DSİ ERA İSTANBUL DEPLASMANINDAN GALİBİYETLE DÖNÜYOR

Maçın analizini taraflı yapmayın Hakem kuralı uygulasaydı maç son toptan önce bitiyordu. 7 saniye kala üç sayı ile galiptik. İst. DSİ Eric ile iki faul atışı kazandı. Eric birinci atışını basket yaptı. İkinci atışını hızlı bir şekilde çembere yolladı ve cizgiden içeri adımını attı. Top çembere değmeden içeriye hareketlendiği için hakemin topu bize vermesi gerekiyordu. Üzülerek görüyorum ki bu pozisyonu es geçip son basketimizi masaya yatırıyorlar. Çok üzücü."

Bugün oynanan Uşak Sportif - Beşiktaş IF maçından sonra Faruk Beşok sıkıntılı.Maç sonunda serzenişte."Burada yaşananları televizyonda insanlar görüyor, olacak şey değil. Çok şey söylenebilir ama bizim söyleyeceklerimiz neyi değiştirir bilmiyorum." diyor.Bu maçta kazanan taraf Uşak Sportif'ten Ogün Sevinç'in tepkisine çalınan bir teknik faul var ki öncesinde çalınan hatalı yürüme tamamen yanlış.Uşak kazandığı için kimse bunu gündeme getirmiyor.Ama Ogün Sevinç bu pozisyondan sonra formayı alamıyor.

Tv'den izlediğim Fenerbahçe Ülker-Türk Telekom maçı. Öyle bir hakem yönetimi ki evlere şenlik.Top taşımalar görülmüyor.Olmayan ayakla müdahale çalınıyor.Basketten sonra 2-3 saniye süre işliyor.Hücum edecek tarafın süresi kalmıyor.Çalınmayan topla yürümeler de cabası.Shipp'e hakeme isyandan dolayı çalınan bir teknik faul var ki öncesinde çalınan faulde teması tamamen topa.Gene Shipp'e çalınan 5. faulde de çok sert bir müdahalesi yok.Bu kadar kötü bir hakem yönetimine rağmen oyuncular iyi niyetli.Bu sebeple de elektriklenme yok.

Hakemler diyor ki "Biz de insanız.Görmedik".Sanırım MHK yani Merkez Hakem Kurulu da insan.Onlar da görmüyor.Ama biz testi kırılmadan yazalım.Hakem yönetimlerinden oyuncu da antrenör de seyirci de şikayetçi.Oyuncu ve antrenör standart bekliyor.Seyirci göze batmayan hakem istiyor.Yani sözün kısası:Böyle olmuyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More