Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Kasım 2013 Perşembe

Partizan Deplasmanında Fenerbahçe Taraftarı Yok!




Fenerbahçe Ülker'in yarın (8 Kasım 2013) Belgrad'da yapacağı Partizan maçına Türk taraftarlar gidemiyor.

Maç ve uçak biletini alan Fenerbahçe taraftarları konsolosluğun temas kurduğu Sırp polisinden ummadığı bir yanıt aldı.Sırp konsolosluğu Sırbistan'da havanın gergin olduğunu ileterek maça gidecek taraftarların can güvenliğini garanti edemeyeceğini belirterek gelecek taraftarların sınır dışı edileceğini belirtti.Eğer izin verilse 200 kadar Novi Pazar taraftarı da Fenerbahçe taraftar grubunun içinde yer alacaktı.Sırp konsolosluğunun benzer bir tavrı geçen sezon Beşiktaş taraftarına da sergilediği ve son günlerde 25 kadar Türk vatandaşını sınır dışı ettiği söyleniyor.

Konu ile ilgili yapılan taraftar açıklaması şu şekilde:

"Yaklaşık 15 gündür takımımızın yanında olmak için büyük uğraş verdiğimiz Belgrad deplasmanına gidemiyoruz. Partizan kulübü ve Sırbistan emniyeti bugüne kadar resmi yollardan yapılan bütün başvuruları reddetti. Süreç boyunca bilet vermeyeceğini ve Fenerbahçe taraftarına yer ayıramayacağını bildiren Partizan kulübü, Euroleague yönetimine şikayet edildi. Aziz Yıldırım, Sırbistan Hükümeti'nden Bakan Rasim Layic ile istişarede bulundu, yine Mirsad Türkcan girişimde bulundu ancak sonuç alınamadı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Kosova'da yaptığı konuşma dolayısıyla ortamın çok gergin olduğu ve can güvenliğinin sağlanamayacağı ve bu doğrultuda maç bilet talebinin reddedildiği, biletsiz ülkeye giriş yapılması halinde havaalanında gözaltına alınıp Türkiye'ye geri gönderileceğimiz bildirildi.


Çok istediğimiz ve uçak biletini dahi aldığımız bu deplasmanda Fenerbahçemizin yanında olmamızı engelleyen Partizan kulübünü ve bu kulübün bahanelerine çanak tutan Sırbistan polisini kınıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More