Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

17 Kasım 2013 Pazar

Banvit Tek Başına Lider! (Galatasaray Liv Hospital Yine Mağlup!)



Beko Basketbol Ligi'nin 6. haftasının son maçında lider Banvit,Galatasaray Liv Hospital'i 68-79 yendi ve liderliğini devam ettirdi.

Maçı baştan sona üstün götüren Banvit ilk periyotu 26-10,ilk devreyi 41-28,üçüncü periyotu da 61-51 önde geçti.

Maça çok kötü başlayan Galatasaray Liv Hospital'de ilk çeyreğin bitmesine iki buçuk dakika kala Banvit 21-4 öndeyken Ergin Ataman; sahadaki Göksenin Köksal, Cenk Akyol, Mensah Bonsu, Milan Macvan ve Carlos  Arroyo'dan oluşan beşi olduğu gibi değiştirdi.Diğer beş; Ender Arslan, Henry Domercant, Sinan Güler, Zoran Erceg, Furkan Aldemir'di.Ataman bu beş ismi değişiklik sandalyesine gönderdi.Ancak sandalye yetmediği için değişecek oyuncular oyun durana kadar ayakta bekledi.

Son 6 dakikaya girilirken Galatasaray yine ikinci toplardan bulduğu sayılarla farkı 4 sayıya çekti. Arroyo'nun çok zor üçlüğü ile fark son dört buçuk dakikada 2 sayı oldu. Sammy Mejia ve Chuck Davis'in sustuğu bu bölümde Ermal Kurtoğlu ve Earl Rowland ile son 3 dakikaya girilirken fark 7'ye çıktı. Carlos Arroyo'ya verilen sportmenlikdışı faulün yarattığı gerilimin ardından Banvit sahadan 11 sayı farkla galip ayrıldı.

Carlos Arroyo 18 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Mensah Bonsu 11 sayı, 9 ribaund, Furkan Aldemir 7 sayı, 11 ribaundla oynadı.

Banvit'te Chuck Davis 15 sayı, 7 ribaund, Sammy Mejia 16 sayı, 4 ribaund, Earl Rowland 20 sayı, 2 ribaund, 6 asist, Erkan Veyseloğlu 9 sayı, 6 ribaund, 3 asist üretti. 

Karşılaşmanın hakemleri yine pek çok pozisyonda ters düdükler çaldı.Çembere asılmak, topa panyadan sonra dokunmak gibi somut ihlallere dahi düdük çalınmadı.Çıkan toplar ters taraflara verildi.Maç sonunda Arroyo aleyhine çalınan ve maçın kırılma anı olan düdük skandaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More