Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Mart 2012 Çarşamba

Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminlerim (7-8 MART)







732 Aliağa Petkim - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,11.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Beko Basketbol Liginden düşmemek için mücadele eden ekiplerden birisi olan Bandırma Kırmızı,play-off amaçlayan Aliağa Petkim'e konuk oluyor.

Aliağa Petkim 1 maç eksiği ile ligin 9. sırasında bulunuyor.Takımın skor opsiyonunu Ersin Görkem,Ryan Toolson,Ümit Sonkol oluşturuyor.Topu iyi paylaşan bir ekip görünümündeler ve maç başına 16.9 asist,76.4 sayı ortalamalarına sahipler.

Bandırma Kırmızı antrenör değişikliğinden sonra bariz bir düzelme yoluna girse de bunu henüz skora yansıtabilmiş değil.Takımın skor yükünü İbrahim Yıldırım,Şafak Edge,Paul Miller ve Jerome Mc Ghee paylaşıyor.Takımın direnci maç boyunca pek düşmezken,top paylaşımlarında ki sorun göze çarpıyor.

Bandırma'da ligin ilk yarısında oynanan maç uzatmaya gitmişti.Aliağa Petkim uzatma sonunda maçı kazanırken 1 sayılık bir fark yakalayabilmişti.Bandırma Kırmızı'nın genç oyuncularının yine direnç göstermesini ve 12 sayılık bir fark yememesini bekliyorum.Baremin de aşılmayacağını düşünüyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:154.5 ALT GÜVEN:5.5/10



733 Banvit - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS BANVİT LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Ligden küme düşmemek için mücadele eden ekiplerden Trabzonspor şampiyonluk hedefleyen Banvit'e konuk oluyor.

Banvit ligin şampiyonluk adaylarından bri.Takımın skorunu Kenan Bajramovic,Charles Davis,Lance Williams,Barış Ermiş,Keith Simmons ve Kalin Lucas üstleniyor.Ligin en az sayı yiyen ekiplerinden biriler ve maç başına 72.47 sayı yiyorlar.Maç başına attıkları sayı ortalaması ise 80.3 sayı oluyor.

Trabzonspor Halil Üner'in gelişinden sonra evinde gösterdiği performansı deplasmanda gösteremiyor.Takımın sayı yükünü Jonathan Gibson,Russel Robinson,Elton Brown üçlüsü üstleniyor.Maç başına attıkları sayı ortalaması 71.6 sayı.

Trabzonspor son 2 deplasmanında da (Mersin BŞB,Aliağa) çift haneli farklar yiyerek salondan ayrılmıştı.Bu sefer daha kuvvetli bir rakiple oynayacaklar.Banvit bu tip maçlarda yüksek tempo yapmayı ve sert oynamayı seviyor.Bu sebeple MS:1 ve alt tahminim olacak.Oran arttırmak isteyenler İY-MS:1/1 deneyebilir.
MS:1 GÜVEN:6/10
TS:158.5 ALT GÜVEN:5.5/10
İY-MS:1/1 3/10




734 Edirne Olin - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:145.5 SAYI


Beko Basketbol Liginde haftanın maçı küme düşmeme mücadelesi veren iki ekip Olin Edirne ve Antalya BŞB arasında Edirne'de oynanacak.

Edirne Olin geçen hafta içinde Gökhan Taştimur ile tekrardan anlaştı.Takımın başında Trabzon'a giden Taştimur iyi oynamasına rağmen deplasmandan yenik döndü.Olin'de skor opsiyonu Chris Wright,Vladimir Stimac ve Aleksandrov Videnov arasında paylaşılıyor.Takım maç başına 70.3 sayı ortalamasına sahip.

Antalya BŞB evinde iyi oynayan,fakat deplasmanları pek sevmeyen bir ekip.Takımın sayı yükünü Corey Fisher,Scottie Reynolds,Frank Elegar ve Stevan Jelovac çekiyor.Maç başına 81.6 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Fakat savunma da çok kötüler.

Edirne Olin ligin ilk devresinde Antalya'da oynanan maçı 73-78 kazanmıştı.Bu sefer de kazanmaya yakınlar.Antalya ekibinin savunma sertliğinin olmaması nedeniyle maç baremin üzerinde bitmeye aday..

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:145.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


735 Hacettepe Üniv. - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:7.5 SAYI İY,14.5 SAYI MS ANADOLU EFES LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Ligin şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes düşme potasına hızla yaklaşan Hacettepe'ye konuk oluyor.

Hacettepe Üniversitesi ligin ilk yarısında aldığı 7 galibiyet ile küme düşme potasından uzaklaştığını düşünsede ligin ikinci devresinde galibiyet yüzü göremedi.Ankara ekibi oyun kurucusu Sherron Collins'i gönderdi.Takımın sayı yükünü yabancı oyuncuları Ricardo Marsh,Matthew Bryan-Amaning,Melvin Sanders ve Murat Kaya üstleniyor.Maç başına 72.0 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Kendilerinden kadro ve bütçe olarak kuvvetli takımlara çok direnmeyerek maç seçtiklerini düşünenler çoğunlukta.

Anadolu Efes ise ligin şampiyonluk mücadelesinde geçen hafta önemli bir yara aldı.Galatasaray Medical Park'a 9 sayı farkla yenilerek olası bir puan eşiliğinde alt sıraya düşmek durumundalar.Takımın sayı yükünü Aleksandr Vujacic,Dusko Savanovic ikilisi çekiyor.Maç başına 85.4 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Ligin iyi top paylaşan ekiplerinden biri durumundalar.

Anadolu Efes EL'de aldığı mağlubiyetlerden sonra ligde ki rakiplerini çok rahat geçerek,aldığı kritik mağlubiyetlere tepki göstermişti.Bu sefer de aynısının olması muhtemel gözüküyor.Hacettepe özellikle 4 numara pozisyonunda oynayan Savanovic'i savunacak bir oyuncuya sahip değil.Bu sebeple MS:2 ve üst tercihlerinde bulunacağım. 

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:6/10


736 Mersin Bşb - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Play-off'a kalma hesapları yapan Türk Telekom küme düşmemek için mücadele eden Mersin BŞB ile deplasmanda karşılaşıyor.

Mersin BŞB ligin en çok sayı yiyen ekiplerinden biri.Takımın skor opsiyonunu Omar Sneed,Alex Scales,Anthony Grundy ve James Mays üstleniyor.Maç başına 78.0 sayı ortalamasıyla oynayan ekibin evinde ki sayı ortalaması 79.55.

Türk Telekom Hadar Kemal Ateş'in gelişiyle beraber daha kontrollü bir oyun oynamaya başladı.Takımın skor yükünü Darius Washington,Kaspars Kambala,Michael Wright çekiyor.Sakatlıktan dönen Jasaitis'i kullanmaya başladılar ve bu sayede savunma rotasyonlar genişledi.Maç başına 79.7 sayı ortalamasına sahipler.

Türk Telekom yeni antrenörünün gelişinden bu yana 76 sayının üzerinde skor bulamadı.Mersin BŞB sahasında skorer bir ekip.Son 2 sezondur Mersin'de oynanan mücadelelerde 161 sayıya ulaşılamadı.Bu doneler nedeniyle alt tercihinde bulunacağım.Taraf bahsinde ise Mersin BŞB'yi bir adım önde görüyorum.Rakibini yenerek galibiyet sayılarını eşitlemek isteyeceklerdir.

TS:160.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10


746 Galatasaray - Tofaş

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Sakatlık problemleri ile mücadele eden Tofaş deplasmanda Galatasaray Medical Park'a konuk oluyor.

Galatasaray Medical Park ligin en iyi savunma takımlarından biri.Takımın skor opsiyonunu Jaka Lakovic ve Joshua Shipp oluşturuyor.Skor diğer oyuncular arasında dengeli dağılıyor.Takım ligin en çok asist yapan takımı konumunda.Maç başına 19,2 asist ve 81.6 sayı ortalamalarına sahipler.

Tofaş ligde play-off mücadelesi içinde.Takımın en büyük derdi sakatlar.Bu deplasmanda sakatlıkları düzelen Can Altıntığ ve Ronald Steele'i kadroya aldılar.Fakat halen Tomislav Ruzic,Can Özcan, İnanç Koç ve Jurica Zuza'nın sakatlıkları devam ediyor.Takımın skorunu Brad Buckman,Ronald Steele,Austin Nichols,Tomislav Ruzic ve Jurica Zuza üstleniyor.Maç başına 77.5 sayı olan ortalamaları deplasmanlarda 74.4 sayıya kadar düşüyor.

Galatasaray Medical Park zayıf yakaladığı rakibini handikapı da aşarak yenecek güçte.Bursa'da ligin ilk yarısında oynanan maçı 75-95 kazanmışlardı.Baremin aşılacağını düşünüyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


783 Fenerbahçe - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS KARŞIYAKA LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe Ülker sahasında Karşıyaka'yı ağırlıyor.

Fenerbahçe Ülker EL'den elenerek lige döndü.Geçen hafta sonunda Türk Telekom'u yenerken taraftarlarını memnun edemedi.Marko Tomas'tan yararlanamıyorlar.Ömer Onan'ın bu karşılaşmada parkede yer alması bekleniyor.Takım maç başına 80.6 sayı atarken skor yükünü Bojan Bogdanovic,Roko Ukic,James Gist çekiyor.

Karşıyaka da skor opsiyonunu Goran Ikonic,Jovo Stanojevic,İlkan Karaman ve ligin sayı krallığı lideri Mire Chatman çekiyor.Avrupa kupalarından elenen takımın ligde ki sayı ortalaması 82.8 sayı.Deplasmanlarda zaman zaman direnç gösterebiliyorlar.

Ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan maç 75-77 bitmişti.Bu seferde Fenerbahçe üstünlüğünde bir karşılaşma bekliyorum.İki ekipte skorer ve potansiyelli oyuncu sayısı çok.Bu sebeple 162.5 sayı üstü ve MS:1 tercihlerim olacak.

TS:162.5 SAYI ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More