Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Mart 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi Tahminlerim (10.03.2012)



816 Trabzonspor - Galatasaray

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Son haftalarda evinde aldığı başarılı sonuçlar ile dikkati çeken Trabzonspor,Galatasaray Medical Park'ı ağırlıyor.

Trabzonspor evinde ki iyi oyunu ve direnç gösteren yapısına eksik oyuncu ile gittiği Banvit deplasmanında da devam etti.Takımın skor opsiyonunu yabancı oyuncuları Jonathan Gibson,Russell Robinson,Elton Brown üstleniyor.Evinde son 3 maçını da son topa kadar getiren Trabzonspor sadece Fenerbahçe Ülker'e (uzatma sonucunda) mağlup oldu.Takımın maç başına sayı ortalaması 72.2 sayı.

Galatasaray Medical Park hafta içinde zor bir Tofaş maçı yaşadı.Uzatmaya giden maçı rakibinin yorulması nedeniyle kazandılar.Takımın fiziki olarak diri gözükmesine karşın,mental bir yorgunluk içinde olduğunu düşünüyorum.Bunu kanıtlayan olay ise Tofaş maçında Buckman'ın sayılarına engel olamamaları oldu.Maç başına 82.7 sayı ortalamasıyla oynayan ekibin skor opsiyonu Joshua Shipp,Jaka Lakovic ve Preston Shumpert'in sorumluluğunda.Takım ligin en az sayı yiyen ekiplerinden biri(Ortalama 70.3 sayı)

Trabzonspor antrenörü Halil Üner Fenerbahçe Ülker maçında ki gibi bir açıklama yaptı ve bu maçın favorisi olduklarını söyledi.Psikolojik olarak takımını iyi hazırlayan Üner'in ekibi de Fenerbahçe maçı gibi dirençli oynamaya hazır durumda.Elton Brown'ın sakatlığı devam ediyor.Bu durumda Bordo-mavili ekip Gibson'ı efektif kullanmak zorunda kalacak.Galatasaray Medical Park'ın kazanacağı,fakat zorlanacağı bir maç bekliyorum.Bu nedenle handikap avantajını yanıma alacağım.Barem Trabzonspor'un son 3 iç saha maçında aşılmadı.Yine aşılamayacağını düşünüyorum.


MS:1 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ALT GÜVEN:5.5/10



819 Antalya Bşb - Banvit

HANDİKAPLAR:4.5 SAYI İY,8.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Hafta içinde zor bir Trabzonspor maçı oynayan Banvit ligden düşmemek için mücadele eden Antalya BŞB' ile deplasmanda karşılaşıyor.

Antalya BŞB ligde ki kötü gidişini sürdürüyor.Son 2 maçını da kaybeden ekibin antrenörü Sakota "Üç gün arayla üç maç yaptık. Güçlü rotasyona sahip takımlar için, bu dönem çok zor değil. Ancak bizim gibi rotasyonu çok geniş olmayan takımlar açısından yıpratıcı bir süreç oldu" diyerek yorgunluktan şikayetçi oldu.Takımın skor opsiyonunu Corey Fisher,Scottie Reynolds,Stevan Jelovac üstleniyor.Takıma sonradan katılan Frank Elegar özellikle savunma konusunda takıma yardımcı olmaya çalışıyor.Ortalama 86.80 sayıyla ligin en çok sayı yiyen ekiplerinden biri olan ekibin kendi attığı sayı ortalaması da 81.1 sayı. 

Banvit zaman zaman kötü oynasa da kazanmaya devam ediyor.Takımın skorunu Kenan Bajramovic,Keith Simmons,Charles Davis sürüklüyor.Barış Ermiş takımın önemli elemanlarından ve top paylaşımını iyi yapıyor.Maç başına 81.1 sayı ile oynayan ekip ligin en az sayı yiyen 3. ekibi.

Antalya BŞB hafta içinde 91 sayı yediği Olin deplasmanında Stimac'ın 21 sayı 14 ribaundluk performansına engel olamamıştı.Bu sefer karşısında aynı sertliği gösterecek 2 uzun oyuncu olacak.Lance Willams,Cemal Nalga bu özellikleriyle Antalya ekibini rahatsız edecek oyuncular.Antalya BŞB Aliağa maçında rakibine karşı iyi oynarken Jelovac'ın %75 olan 3 sayı isabetini kullandı.Bu maçta Jelovac'ın o rahat pozisyonları bulması zor gözüküyor.İki ekibin arasında ki son maç 77-75 Banvit üstünlüğü ile bitti.Bu doneler eşliğinde 161 sayıya ulaşmayacak bir karşılaşma olacağını ve Banvit'in handikap aşamayacağını düşünüyorum.

TS:160.5 SAYI ALT GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10


821 Beşiktaş - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS ALİAĞA PETKİM LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Hafta içinde sürpriz bir Bandırma Kırmızı mağlubiyeti yaşayan Aliağa Petkim deplasmanda Beşiktaş Milangaz'a konuk oluyor.

Beşiktaş Milangaz ligde ki son 2 maçında da rahatça galip gelerek haftaya maç fazlası ile lider girdi.Takımın skor sorumluğunu yabancı oyuncuları Marcelus Kemp,Adam Morrison,David Hawkins,Carlos Arroyo,Zoran Erceg üstleniyor.Maç başına 86.4 sayı ortalaması ile ligin en skorer ekibi olan takımın yediği sayı ortalaması da 77.5 sayı.

Aliağa Petkim hafta içinde önemli bir yenilgi aldı.Küme düşme hattında ki Bandırma Kırmızı'ya kendi sahasında yenilen ekibin ligdeki skor sorumluluğunu Ersin Görkem,Ümit Sonkol,Ryan Toolson üstleniyor.Takımın deplasmanda ki başarı ortalaması yüksek.Maç başına 75.8 sayı ortalaması ile oynayan ekibin yediği sayı ortalaması da 75.35 sayı.

Aliağa play-off hedefi için Tofaş,Erdemir takımlarıyla mücadele halinde.Takımın iki rakibinden de bir maçı eksik ve bu nedenle ligin 8. sırasında ki yerini alması çok büyük olasılık. Bu sezon İstanbul deplasmanlarında Aliağa pek bir varlık gösteremedi.İki ekip arasında bu sezon kupa da ve ligde oynanan 2 maçta da 162.5 sayının üzerinde skorlara imza atıldı.Önceliğim üst.Daha sonra ise İY:1 önereceğim

TS:162.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:6/10


822 Türk Telekom - Erdemir

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Ligin küme düşme hattıyla arasında ki makası iyice daraltan Türk Telekom sahasında Erdemir'i ağırlıyor.

Türk Telekom antrenör değişikliği ile aradığı havayı henüz bulamadı.Takımın mağlubiyetleri devam ediyor.Sadece biraz daha çok mücadele ediyorlar.Takımın skor opsiyonunu Darius Washington,Kaspars Kambala,Michael Wright üstleniyor.Aleksandar Capin takıma istenen katkıyı veremedi.Litvanya basketbolunun en iyi savunmacılarından olan Simas Jasaitis sakatlık dönüşünde hazır gözükmüyor.82.76 sayıyla ligin en çok sayı yiyen 2. ekibi olan takımın sayı ortalaması 79.9 sayı.

Erdemir ligin iyi yerli oyuncularına sahip.Yabancı oyuncu seçimleri de istenen verimi veriyor.Takımın skor yükünü 3 yabancı K'zell Wesson,Antwayne Robinson,Gerrod Henderson üstleniyor.Maç başına 71.4 sayı ortalaması ile oynayan ekibin yediği sayı ortalaması ise 74.42 sayı.

Ligin ilk yarısında Ereğli'de oynanan maçı 92.73 kazanan Erdemir o maçta topu iyi paylaşarak farklı sonuç alabilmişti.Telekom son maçlarında topu daha iyi paylaşıyor.Washington'un zorlamaları yerini asiste bırakmış durumda.Erdemir son deplasmanlarında iyi gözükmedi.Bu sebeple handikap avantajıyla Telekom tarafındayım.Barem aşılır.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


823 Tofaş - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS HACETTEPE ÜNİ. LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Hafta içinde zorlu bir Galatasaray maçı oynayan ve bu maçı sakatlarına rağmen uzatmaya götüren Tofaş evinde küme düşmemek için oynayan Hacettepe Üniversitesi'ni ağırlıyor.

Tofaş geçen haftaya ait maçta Galatasaray Medical Park'ı çok zorlamasına ve hatta son topu kullanmasına rağmen yenemedi.Takımın skor yükünü Austin Nichols,Tomislav Ruzic,Jurica Zuza ,Taurean Green ve Bradley Buckman çekiyor.Takımın sakatları hızla iyileşiyor.İnanç Koç ve Tomislav Ruzic bugün kadroda yer almayacak.Can Özcan'ın durumu belirsiz.Fakat Jurica Zuza ve Can Altıntığ bu maçta forma giyecek.Takımın sayı ortalaması 78.6 sayı.

Hacettepe hafta içinde Anadolu Efes'e direnmeden yenildi.Bu maçtan sonra ABD'li oyun kurucu Courtney Eldridge'i getirdiler.Sherron Collins'in yerine transfer edilen Eldridge bu sezon içinde Minsk takımı ile Euro Challenge kupası oynadı ve asist performansı ile dikkati çekti.Takımın sayı yükünü Murat Kaya,Ricardo Marsh,Melvin Sanders,Matthew Bryan-Amaning çekiyor.Deplasmanlarda evindekinden daha iyi performans gösteren Ankara ekibi son 3 deplasmanında da kaybetti ve bu özelliğini yitirmek üzere.

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında oynanan maçı 73-67 kazanan Hacettepe olmuştu.İki ekipte o maçta uzunlarını etkin kullanmıştı.TOFAŞ’ta yabancı rotasyonunda bir isim dışarıda kalacak.Hacettepe son maçlarında mağlup olurken hiç direnemedi.Bu sefer daha dirençli olacaklarını ve maç sonu handikapını aştırmayacaklarını düşünüyorum.Bu düşüncem de yeni oyuncusunun vereceği katkı da önemli.Fakat öncelikli düşüncem iki ekibin arasında ki ilk maça güvenerek alt tercihinde bulunmak olacak.

TS:151.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More