Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Şubat 2012 Cuma

Bu Zafer Cim-Bom'un (Tarihi Gece'de Tarihi Skor)






Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague Top 16’da muazzam bir zafer kazandı. Temsilcimiz, E Grubu’ndaki dördüncü maçında konuk ettiği CSKA Moskova’nın yenilmezliğine 68-64’lük galibiyetle son verdi. Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın son periyodunda güçlü Rus rakibini 10 sayıda tutmayı başaran Sarı-Kırmızılılarda 22 sayı atan Josh Shipp (9’da 7 iki sayılık, 2’de 1 üçlük, 5’te 5 serbest atış) gecenin en skorer oyuncusu olurken, Luska Andric 16 sayı- 7 ribaundla oynadı. Jamon Lucas da 8 sayı- 6 ribaund- 5 asistlik performansıyla büyük alkış aldı. Alexey Shved ve Sasha Kaun’un 11’er sayı attığı konuk ekipte iseAndrei Kirilenko 10 sayı- 4 ribaund- 2 asist üretti.

Muhteşem bir atmosferde başlayan maçın ilk sayılarını Luska Andric serbest atış çizgisinden kaydetti. Milos Teodosic’in üçlüğüyle öne geçen CSKA Moskova, Andric’in şık smacına engel olamadı. Jamon Gordon’ın turnikesinden sonra Rus ekibi Andrey Vorontsevich’in katkısıyla skoru eşitledi: 8-8. Fakat Galatasaray Medical Park, Sasha Kaun’un gayretine rağmen ilk periyodu Josh Shipp’in arka arkaya sayılarıyla 15-13 önde tamamlamayı bildi. Konuk takım ikinci çeyrekte Kaun ile pota altında etkili olurken, temsilcimiz Shipp - Lakovic ikilisiyle isabetler buldu. CSKA Moskova, Ramunas Siskauskas’ın üçlüğü ve Kaun’un basket faulüyle öne geçtikten sonra Siskauskas bir üçlük daha atarak farkı 6’ya çıkardı. Sarı-Kırmızılılar, aldıkları moladan Jaka Lakovic’in basketiyle dönse de Alexey Shved’in yanıtı gecikmedi. Yaklaşık dakikalık suskunluğu Andric’in smacıyla bozan ev sahibi, Andrei Kirilenko’nun boş bir atış bulmasını önleyemedi. Cevher Özer’in sol dipten soktuğu üçlüğü de yine Shved cevapladı ve devre 31-36’lık skorla kapandı.


Üçüncü periyoda hızlı başlayan CSKA Moskova, Andrey Vorontsevich - Andrei Kirilenko - Nenad Krtic üçlüsüyle farkı 10’a yükseltince başantrenör Oktay Mahmuti mola istedi. Molanın ardından hızlı hücumlarla toparlanan Galatasaray Medical Park’ta Josh Shipp sorumluluk aldı ve takımının serisine 11-2’ye taşıyıp durumu 46-50 yaptı. Alexey Shvedsayesinde nefes alan Rus ekibine Cevher Özer ve Göksenin Köksal art arda isabetlerle yanıt vererek temsilcimizi 51-50öne geçirdi. Cevher son 52 saniyede iki basket daha buldu ve Sarı-Kırmızılılar final çeyreğine 55-54 üstünlükle girdi. Dördüncü periyotta Josh Shipp ve Ender Arslan’ın sayıları farkı 5’e çıkardı. Kirilenko ve Krstic’in isabetleri skoru 61-59’a getirdikten sonra Jamon Lucas iki kritik basketle farkı 6’ya yükseltti. Ancak Milos Teodosic hemen bir üçlük buldu ve son 50 saniyeye 65-62’lik skorla girildi. Ne var ki Sırp oyun kurcu aynı başarıyı serbest atış çizgisinde gösteremedi ve Galatasaray Medical Park, taraftarlarının büyük desteğiyle tarihi bir zafer kazandı:68-64.





SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Jose Martin (İspanya), Antonio Conde (İspanya), Roberto Chiari (İtalya)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (68): Josh Shipp 22 (2 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 6 (3 ribaund- 2 asist), Göksenin Köksal 3 (2 ribaund), Caner Topaloğlu (1 ribaund), Mert Shumpert (2 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 16 (7 ribaund), Furkan Aldemir (3 ribaund), Jamon Lucas 8 (6 ribaund- 5 asist), Ender Arslan 4 (4 asist), Cevher Özer 9 (1 ribaund- 1 asist), Boris Savovic (3 ribaund)

CSKA MOSKOVA (64): Milos Teodosic 8 (2 ribaund- 4 asist), Darjus Lavrinovic (4 ribaund- 2 asist), Ramunas Siskauskas 6 (5 ribaund- 4 asist), Nenad Krstic 8 (4 ribaund), Andrei Kirilenko 10 (4 ribaund- 2 asist), Andrey Vorontsevich 6 (5 ribaund), Alexey Shved 11 (5 ribaund- 3 asist), Sasha Kaun 11 (3 ribaund), Jamont Gordon 4 (2 ribaund- 2 asist)

1. PERİYOT: 15-13
2. PERİYOT: 16-23
3. PERİYOT: 24-18
4. PERİYOT: 13-10




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More