Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

25 Şubat 2012 Cumartesi

25 Şubat Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminleri


771 Galatasaray - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Hafta içinde Anadolu Efes'i yenerek Euroleague'de ilk 8 umudunu haftaya taşıyan Galatasaray Medical Park evinde Hacettepe'yi ağırlıyor.

Galatasaray Medical Park hafta içinde Anadolu Efes'i yendi ve Euroleague için ilk 8 umudunu haftaya taşıdı.Takımın makine düzeninde işlemesinde teknik ekibin katkısı çok fazla.Oktay Mahmuti kupada ki yarı final maçından sonra söyledikleri sözler nedeniyle disiplin kurulundan 3 maç ceza aldı.Ekibin ligde ki skor yükünü Joshua Shipp,Jaka Lakovic,Mert Shumpert çekiyor.Ligde 82.0 sayı ortalamasına sahip olan ekip savunma da ligin en iyisi ve maç başına 70.17 sayı yiyor.Kendi sahasında 80.55 sayı atan ve 67.55 sayı yiyen ekibin savunma yönü çok kuvvetli.

Hacettepe Üniversitesi ligin küme düşme hattına yakın olan ekiplerin arasından çıkmak istiyor.Takımın skor yükünü yabancılar çekiyorken Murat Kaya'da son haftalarda bu sorumluğu yüklendi.Hacettepe'nin Murat dışında ki skor opsiyonunu Sherron Collins,Ricardo Marsh,Matthew Bryan Amaning,Melvin Sanders üstleniyor.Maç başına 73.2 sayı atan ekibin deplasmanlarda ki ortalaması
ise 72.5 sayı.Maç başına genelde 78.33,deplasmanda ise 77.75 sayı yiyorlar.

Galatasaray Medical Park bu maça asistan antrenörleriyle çıkacak.Fakat sistemlerinde ve kazanma arzularında bir değişme olacağını sanmıyorum.Önümüzde ki Olympiakos maçını düşünerek bu maçı erkenden koparmak isteyeceklerini düşünüyorum.Ankara'da ki ilk maç 86-68 bitmiş devreye de 47-38 girilmişti.Önce İY:1 sonraysa alt denenmeli.

İY:1 GÜVEN:6/10
MS:154.5 ALT GÜVEN:5.5/10






772 Türk Telekom - Karşiyaka


HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:164.5 SAYI


Haydar Kemal Ateş'in antrenörlüğe geçmesiyle toparlanma sinyalleri veren Türk Telekom evinde Karşıyaka'yı ağırlıyor.

Türk Telekom ligde antrenör değişikliği yaşayan ekiplerden biri.Ekibin başına Haydar Kemal Ateş geldi ve yeni antrenör ilk maçında Beşiktaş Milangaz'a mağlup olmasına rağmen oynanan oyun beğenildi.Takımın yeni transfer peşinde olduğu ve sakatlanarak sezonu kapatan Jasaitis yerine oyuncu aradığı kulislerde konuşuluyor.Takımın skor opsiyonunu Darius Washington, Ali Karadeniz,Kaspars Kambala oluşturuyor.Aleksandar Capin beklenenden uzak bir transfer oldu ve istikrarsız performanslar sergiliyor.Takım maç başına 80.6 sayı ortalamasına sahip ve bu rakam kendi sahasında 75.5 oluyor.Ankara ekibi maç başına 82 sayı yerken evinde 81.75 sayı yiyor.

Karşıyaka son haftalarda formdan düştü.Hafta içinde Eurochallenge kupasında yaşadıkları mağlubiyet sürpriz oldu.Ekibin değişen form durumunda yeni transfer Chaisson Allen'den alınamayan verim önemli durumda.Takımın skor opsiyonunu Mire Chatman,Goran Ikonic,Jovo Stanojevic üstleniyor.Maç başına 81.6 sayı atan ve 78.72 sayı yiyen ekip deplasmanlarda ise 81.44 sayı atıp 76.55 sayı yiyor.

Telekom İstanbul'da Beşiktaş'a mağlup olurken set oyunu oynamaya ve tempoyu düşürmeye çalıştı.Aynı çabayı bu maçta da göstereceklerini düşünüyorum.Karşıyaka'da Avrupa kupalarında çeyrek final ümitlerini büyük ihtimalle kapattı ve lige dönmek zorundalar.İki ekip içinde zor bir maç olacağını ve son topa kadar mücadelenin süreceğini düşünüyorum.Önceliğim handikap avantajıyla Telekom olacak.Bu maçtan 165 sayı çıkması zor ihtimal.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:164.5 ALT GÜVEN:5.5/10



775 Banvit - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS BANVİT LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI


Euroleague ümitlerini bir başka bahara saklamak zorunda kalan Anadolu Efes ile Eurocup'ta kritik bir mağlubiyet alarak şansını zora sokan Banvit,Bandırma'da karşılaşıyor.

Banvit ligde bir maç eksiği ile 4. sırada.Takımın skor opsiyonunu Barış Ermiş,Lance Williams,Charles Davis,Kalin Lucas ve Kenan Bajramovic çekiyor.Ekip maç başına 79,6 sayı atarken 71.82 sayı yiyor.Kendi sahasında ise attığı 80.625 sayı ve yediği 71.625 sayı oluyor.Ekibin maç başlangıçları sert oluyor.Tempolu oynayıp skoru önde götürmeye çalışıyorlar.

Anadolu Efes ligde gizli lider konumunda.Fakat Euoroleague için ümitlerini başka bahara saklamak zorunda kaldı.Ekibin ligde ki skor opsiyonu Barac,Vujacic ve Savanovic.Hafta içinde Galatasaray Medical Park'a mağlup olurlarken çok sert bir maç oynadılar.Sakatlığını atlatan Kerem Gönlüm bu maçta parkeye çıkacak.Ekip maç başına 86.5 sayı atıp 70.88 sayı yiyor.Ekip deplasmanda 87.71 sayı atarken ve yediği sayı 78 olarak gerçekleşiyor.

Banvit bu sezon sahasında sadece 1 kez mağlup oldu.Efes ise deplasmanlarda 2 kez mağlup oldu.Handikap avantajı da lehine iken Banvit tercihim var.Ligin ilk yarısında ki maç 84-76 bitmişti.Barem bu kezde aşılmaya müsait.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


776 Mersin Bşb - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Beko Basketbol Ligi'nde küme düşmemek için mücadele eden iki ekip Mersin'de karşılaşıyor.

Mersin BŞB Mete Babaoğlu'nunantreörlük görevine gelişinden bu yana oynadığı dört maçın ikisini kazanırken bu iki maçı da küme düşme hattında ki rakiplerine karşı oynadı.Takımın skorunu Alex Scales,Omar Sneed,Vince Grier,Anthony Grundy ve James Mays üstleniyor.Vince Grier sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı.Takım maç başına 77.7 sayı atarken potasında da 81.33 sayı görüyor.Ekip kendi sahasında da ortalama 79.875 atıp,80.625 sayı yiyor.

Bandırma Kırmızı Selçuk Ernak'ın göreve gelişiyle beraber toparlanma sürecine girdi.Ligde ki son maçlarında Fenerbahçe Ülker'i yendiler.Ondan önce de Telekom'un yenmişlerdi.Şu anda Selçuk Ernak 2011-2012 Beko Basketbol Ligi'nin en başarılı antrenörü (2 maç,2 galibiyet) konumunda.Takımın skor opsiyonunu Şafak Edge,Ahmet Fatih Cantitiz,İbrahim Yıldırım,Paul Miller ve Jerome Mc Ghee üstleniyor.Takımın maç başına 66.7 olan sayı ortalaması son 2 maç için 74.5 sayıya çıkmış durumda.

Son haftalarda çıkışta olan iki ekibin maçında önceliğim yine handikap avantajı olacak.Ligin ilk devresinde ki maçın ilk devresinde Bandırma Kırmızı soyunma odasına önde gitmişti.Bu kez maç sonunda da önde olabilirler.Barem aşılmaz.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:151.5 ALT GÜVEN:5.5/10


783 Edirne Olin - Tofaş

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:145.5 SAYI


Son haftalarda düşüşe geçen Tofaş Edirne deplasmanında Olin'e konuk oluyor.

Edirne Olin ligi küme düşme hattının sadece 1 galibiyet üzerinde.Takımın skoru yükünü Chris Wright,Vladimir Stimac,Aleksandrov Videnov çekiyor.Genelde 70.5 evlerinde ise 76.125 sayı ortalamasına sahipler.Potalarında gördükleri sayı genel için 76.83,evlerinde ise 80.625 oluyor.Ekip kendi sahasında ki son maçını kazanırken Videnov 42 sayıya imza atmıştı.

Tofaş ise ligin ilk yarısından sonra düşüşe geçti.Bunda sakatlıkların önemi büyük.Oyun kurucu Steele'in yerine Taurean Green alındı.Kupa'da Barış Özcan'ı sakatlığa kurban verdiler ve Can Özcan'ı da maç kadrosuna almadılar.Yerli statüsünde olan Ruzic'te sakatlığı nedeniyle bu maçta yok.Takım maç başına 77.9 sayı ortalamasına sahip ve bu rakam deplasmanda 74.125 sayıya düşüyor.

Olin bu maçta rakiplerinin sakatlıklarını da düşünürsek avantajlı durumda.Özellikle 2 numara da Videnov ile eşleşecek oyuncuları yok gibi.Uzun rotasyonlarında da problem yaşayacaklarını düşünüyorum.Tempolu oynayacak bir Olin olacağı da düşündülkerimin içinde.Önce MS:1 sonraysa üst tahminlerim olacak.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:145.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


786 Erdemir - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS ANTALYA BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:154.5 SAYI


Play-off kovalayan Erdemir sahasında ligin küme düşme adaylarından olan Antalya BŞB'yi ağırlıyor.

Erdemir ligin iyi basketbol oynayan ekiplerinden biri.Takımın skor opsiyonunu Antwayne Robinson, Gerrod Henderson,Soner Şentürk çekiyor.Takım ligde 71.1 sayı ortalamasına sahip ve kendi sahasında da 73.125 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Takımın yediği sayı genelde 74 iken kendi sahasında 71.625 sayı oluyor.

Antalya BŞB ligin küme düşme hattına yakın ekiplerinden biri.Ekibe daha önce Bornova'da oynamış olan Frank Elegar'da try-out ile dahil oldu.Takımın skor yükünü Corey Fisher,Scottie Reynolds,Stevan Jelovac ve Kedrick Brown çekiyor.Maç başına 81.6 sayı atan ve 87.16 sayı yiyen ekibin deplasmanlarda ki attığı sayı ortalaması 79.25 iken yediği sayı ortalaması 89.75 sayı.

Erdemir bu maçı kazanarak play-off iddiasını kuvvetlendirmek amacında.Ligin ilk yarında Antalya'da oynanan maçı 70-72 alan Erdemir bugün de kazanan ekip olmaya yakın.Fakat handikap Erdemir gibi savunmasıyla maç kazanan bir ekip için yüksek.Bu sebeple ilk tercihim sayı bareminin altı olacak.Daha sonra ise İY:1 düşünülebilir.

TS:154.5 ALT GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:5.5/10






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More