Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

11 Şubat 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminleri







792 Anadolu Efes - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:9.5 SAYI İY,17.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:151.5 SAYI


Hafta içinde Euroleague gruplarından çıkma şansını iyice azaltan Anadolu Efes sahasında Olin'i ağırlıyor.

Anadolu Efes tartışmasız ligin en iyi kadrosu konumunda.Takımın maç başına sayı ortalaması 86.2 sayı.Kendi sahalarında mağlubiyetleri yok.Takımın skorer isimleri Barac,Vujacic,Savanovic üçlüsü.Lafayette geldiğinden bu yana sorumluluk alıyor ama vasatın üzerine çıkamıyor.

Olin'de geçen hafta işler çok iyi gitti ve Hacettepe'yi yendiler.O karşılaşmada mükemmel oynayan Videnov dışında takımı skorda sürükleyen isimler Wright,Stimac ikilisi oluyor.Maç başına 71.3 sayı ortalama ile oynuyorlar ve deplasmanlarda ortalamaları 67.0 sayıya kadar düşüyor.

İki ekip arasında bugüne kadar oynanan bütün maçları kazanan Anadolu Efes bu maçında net favorisi.Ligin ilk yarısında Edirne'de 21 sayılık fark yapan Efes bu maçta da handikap aşar.Barem aşılır.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS.151.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


797 Bandirma Kirmizi - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:10.5 SAYI İY,18.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:148.5 SAYI


Geçen hafta ilk galibiyetini elde eden Bandırma Kırmızı sahasında Fenerbahçe Ülker'i ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı geçen hafta Ankara deplasmanında Telekom'u mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti.Selçuk Ernak'ın işbaşına gelişiyle toparlanan ekip maç başına 66.1 sayı ortalama ile oynuyor.Takımı skorda Jerome Mc Ghee,Şafak Edge,Yiğitcan Turna,İbrahim Yıldırım ve Paul Miller taşıyor.Özellike kendi sahalarında direnç gösteriyorlar.

Fenerbahçe Ülker artık klasik olduğu üzere sakatlıklar ile boğuşuyor.Marko Tomas ve Ömer Onan bu maça çıkamayacak olan isimler.80.8 sayı ortalamasıyla oynayan ekibin deplasmanlarda ki ortalaması 78.2 sayı.Takımı skorda Ukic,Gist,Bogdanovic üçlüsü taşıyor.


Fenerbahçe Ülker Atina'dan dönüşte direkt olarak Bandırma'ya geçti ve yol yorgunu olacak.Bandırma Kırmızı Beşiktaş önünde yerlilerden katkı alamamıştı.İki ekip arasında ki kalite farkı nedeniyle benim tercihim MS:2.Gerek Fenerbahçe Ülker'de ki sakatlığı süren isimlerin savunmada ki rolü,gerekse Bandırma Kırmızı'da ki genç oyuncuların skor potansiyeli nedeniyle baremin aşılacağını düşünüyorum.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:148.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


798 Antalya Bşb - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:170.5 SAYI


Ligin küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen iki ekip Antalya BŞB ve Mersin BŞB Antalya'da karşılaşıyor.

Antalya BŞB ligde sadece 3 galibiyete sahip.Maç başına 81.3 sayı atan ekibin skorunu yeni transfer Scott Reynolds dışında Corey Fisher,Stevan Jelovac ve Kedrick Brown taşıyor.Savunmada problemliler ve maç başına 87.82 sayı yiyorlar.

Mete Babaoğlu'nun gelişiyle Sneed'i kadrosuna katan Mersin BŞB geçen hafta Trabzonspor'u yendi ve kritik bir galibiyet elde etti.Takımı skorda Alex Scales,Omar Sneed,Anthony Grundy ve James Mays taşıyor.Maç başına 77.8 sayı atıyorlar.Bu rakam deplasmanlarda 76 sayıya kadar düşüyor.

Deplasmanda Tofaş'ın galibiyet serisini sonlandıran,Trabzonspor'u da kendi evinde yenen Mersin'in bu maçta da başabaş bir mücadele vereceğini ve yüksek baremin aşılamayacağını düşünüyorum.Handikap avantajıyla önceliğim taraf bahsi.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:170.5 ALT GÜVEN:5.5/10



799 Hacettepe Üniv. - Banvit

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Hafta içinde Karadağ deplasmanından mağlubiyetle dönen Banvit deplasmanda Hacettepe'yle karşılaşıyor.

Hacettepe ligde aldığı 7 galibiyet ile küme düşme hattının üzerinde fakat play-off barajının uzağında bulunuyor.Takımı skorda yabancı oyuncuları Sherron Collins,Ricardo Marsh,Mathew-Bryan Amaning ve Melvin Sanders taşıyor.Maç başına 73.2 sayı ortalaması ile oynayan ekip sahasında da bu ortalama civarında kalıyor.Evlerinde oynadıkları son 4 maçın 3 adetini kazandılar.Bu galibiyetlerin içinde Beşiktaş,Aliağa gibi potansiyelli ekiplerde vardı.

Banvit hafta içinde oynadığı Eurocup maçında ummadığı bir yenilgi aldı.Takım maç başına 79.7 sayıyla oynuyor ve skor sorumluluğunu Charles Davis,Lance Williams,Barış Ermiş,Kenan Bajramovic çekiyor.Deplasmanlarda daha savunmaya dönük oynuyor ve 71.87 sayı atıyorlar.Takımın aldığı 4 mağlubiyetin 3 adeti deplasmanda idi.Enson deplasman mağlubiyetlerini de Aliağa önünde almışlardı.

İki ekibi tartıya koyduğumuzda Banvit kadro derinliği le ağır basıyor.Hafta içinde ki mağlubiyeti unutturmak isteyeceklerini ve Hacettepe'yi zor da olsa yeneceklerini düşünüyorum.Handikap avantajıyla MS:1 deneyeceğim.Barem aşılmaz düşüncesindeyim.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ALT GÜVEN:5.5/10


800 Trabzonspor - Erdemir

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:150.5 SAYI


Mersin deplasmanından mağlup dönen Trabzonspor sahasında Erdemir'i ağırlıyor.

Trabzonspor Halil Üner'in gelişiyle beraber direnen ama son dakikalara gücü yetmeyen bir akip görünümüne büründü.Uzatmaya giden Fenerbahçe Ülker ve 3 periyod başabaş giden Mersin maçlarını çift haneli farklar ile kaybettiler.Takım maç başına 71.4 sayı ortalamasıyla oynuyor olsa da Halil Üner'in gelişiyle beraber 77 sayı ortalamasına çıktılar.Ekibi skorda Jonathan Gibson,Elton Brown ikilisi taşıyor.Yeni transferleri Kalve uzun forvet pozisyonunda şutu olan bir oyuncu.

Erdemir'de skorer Henderson sakatlandı.Yerine henüz bir transfer yapmadılar.Takım maç başına 71.4 sayı ortalamasıyla oynuyor.Deplasmanlarda da kısır bir sayı ortalaması olan 69.77 sayı ile oynuyorlar.Takımı Henderson dışında skorda sürükleyen isimler Ray Wesson,Antwayne Robinson,Soner Şentürk oluyor.Uzun rotasyonları dar ve Wesson dışında bir uzunları yok.

Trabzonspor bu karşılaşma da rakibinin eksikleri üzerine gidecek Gibson ve Brown ve de onlara yardımcı olacak yerli oyuncular ile galibiyete yakın duruyor.Küme düşme hattına yakın takımlara ulaşmak içinde kazanmak zorundalar.Bu sebeple MS:1 deneyeceğim.Barem aşılmaz.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:150.5 ALT GÜVEN:5.5/10



807 Tofaş - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Ardarda aldığı galibiyetler ile 7. sıraya kadar çıkan,daha sonra ise sakatlıklar nedeniyle düşüşe geçen Tofaş,sahasında ligin bir diğer kuvvetli ekibi Aliağa'yı ağırlıyor.

Tofaş seri galibiyetlerin ardından sakatlanan oyun kurucu Ronald Steele ve forvet Ruzic ile düşüşe geçti.Steele'in yerine Gran Canaria oyuncusu olan NBA kariyerli Taurean Green'i aldılar.Özellikle AEK kariyerinde başarılı istatistikler yakalayan Green takıma ilk maçtan katkı verecek mi sorusu merak konusu.Takımı skorda skatlıkları devam eden Ruzic ve Steele dışında Jurica Zuza ve Brad Buckman taşıyor.Sorumluluk alan genç oyuncu Kenan Sipahi olumlu işlere imza atıyor.Maç başına attıkları sayı olan 78.6 evlerinde 82.6 sayıya çıkıyor.

Aliağa Petkim maç başına 75.4 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Deplasmanlarda skorer yanları daha ağır basıyor ve 79 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.Takımı skorda Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem taşıyor.Ratkovica'dan iyi bir asist katkısı alıyorlar.Bu sezon çift haneli rakamlar ile mağlubiyetleri sadece şampiyonluğun önemli adayları ile oynadıkları maçlarda aldılar.Birçok maçta dirençli bir ekip olduklarını kanıtladılar.

Ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan maç büyük çekişmeye sahne olmuş ve maçı 74-73 ile kazanan evsahibi Aliağa olmuştu.Bu karşılaşma da aynı şekilde çekişmeye müsait bir maç,Bu gibi denk takımlar arasında ki maçlarda her zaman yaptığımı yapıp,handikap avantajına yöneleceğim.Barem aşılmaz.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ALT GÜVEN:5.5/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More