Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

4 Şubat 2012 Cumartesi

Beşiktaş Milangaz: 88 - Pınar Karşıyaka: 80(Kartal, Kafkaf'a Geçit Vermedi)

Beko Basketbol Ligi’nin 17. haftasında Beşiktaş Milangaz, evinde Pınar Karşıyaka’yı 88-80 yenerek 13. galibiyetini aldı.
Üst üste 4. galibiyetini alan Beşiktaş Milangaz, evindeki serisini ise 5 maça çıkarırken Karşıyaka 8 maç sonra üst üste 2. maçını kaybetti.

Beşiktaş Milangaz maça istediği başlangıcı yaptı. Karşıyaka savunması yerleşmeden Erceg ile sayılar bulan Siyah – Beyazlılar 5. Dakikada 13-4 öne geçerken Morrison ve Hawkins perdeden çıkıp potaya giderek hücumu verimli hale getirdi. Karşıyaka 7-0 ile geri dönse de İlkan’ın düşük şut yüzdesi (ilk yarı 2/8) düzeni bozdu. Barış oyuna girip Stanojevic’e yardım getirdi ve ilk periyot 21-14 Beşiktaş Milangaz lehine geçildi.

İkinci periyotta Arroyo devreye girerken Onur’un oyuna girmesi Chatman’ın daha efektif oynamasını sağladı. İkili oyunlarda Ersin’e karşı skor bulan Chatman etkili olurken Beşiktaş Milangaz, Ersin’in hücumdaki yüksek yüzdesi (5/5) ve hücum ribauntlarıyla (4) hücumu sürükledi. Erceg’in şutuyla farkı 13 sayıya çıkaran Beşiktaş Milangaz soyunma odasına 50-38 önde gitti.

İkinci yarıda Beşiktaş Milangaz daha durağan ve şut üzerinden hücum edince Karşıyaka maça ortak oldu. Hızlı hücumlarla 24. Dakikada farkı 4 sayıya (55-51) indiren Karşıyaka’ya Arroyo ile yanıt veren Siyah – Beyazlılar, Morrison ve Barış’ın potaya gitmesiyle Erceg’i de dışarıdan topla buluşturarak 14-4’lük seriyle farkı yeniden 14 sayıya çekti. (69-55) Ersin 4 faulle son bölüme girerken Beşiktaş üçüncü çeyreği 69-60 önde tamamladı.

Son periyotta Beşiktaş Milangaz, Stanojevic’e yardım getirirken savunmasında yaptığı topa baskıyla hızlı hücumlar ve kolay basketler buldu. Morrison’un penetreleri Erceg’e şut imkanı da yaratırken oyuna giren genç Kartal Özmızrak, son bölümde bulduğu 5 sayı ve Arroyo’ya yaptığı üçlük asistiyle farkın 15 sayıya çıkmasında etkili oldu. (87-72) Son bölümde Karşıyaka farkı azaltamaya çalışırken Beşiktaş Milangaz, rakibini 88-80 yendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More