Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

4 Şubat 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi İddaa Yorumlarım (04.02.2012)





783 Aliağa Petkim - Anadolu Efes

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,15.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Yunanistan yorgunu Anadolu Efes Aliağa Petkim deplasmanına çıkıyor.

Aliağa Petkim ligin vasat üstü ekiplerinden biri.Takımın skor yükünü Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem üçlüsü çekiyor.Takımın maç başına sayı ortalaması 75.6.Sahalarında kontrollü basketbolu tercih ediyor ve kendi salonlarında maç başına 72.25 sayıya düşüyorlar.Takıma yeni katılan uzun Plaisted bu maçta parkede yer alacak.Ekibin oyun kurucu rotasyonunda ligimizde ve Almanya liginde asist krallığı yaşamış oyuncular mevcut.

Anadolu Efes Yunanistan'dan yorgun ve moralsiz döndü.Takımın skor yükünü Aleksander Vujacic,Dusko Savanovic,Stanko Barac çekiyor.Maç başına 86.9 olan sayı ortlamaları deplasmanlarda çok etkilenmiyor.Takıma yeni katılan Lafayette ekibin önemli bir eksiğini giderdi.Dış basında bir uzun arayışında oldukları haberleri yapılıyor.

Anadolu Efes'in kadrosu rakibine göre çok daha kaliteli.Fakat yorgun ve moralsiz durumdalar.Aliağa ise hafta boyunca sadece bu maça odaklandı.Ligin ilk yarısında oynanan maçta 145 sayı atılmıştı.Yine düşük skor ve yüksek handikap avantajıyla Aliağa tercihim olacak.Sistem kuponlarında İY-MS:2/1 denenebilir

TS:156.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10
İY-MS:2/1 GÜVEN:3/10



785 Mersin Bşb - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Geçen hafta Fenerbahçe Ülker'e uzatma sonunda mağlup olan Trabzonspor Mersin deplasmanına çıkıyor.

Mersin BŞB Mete Babaoğlu'nun gelişinden sonra daha sert savunma yapmaya ve daha kontrollü oynamaya çalışan bir ekip.Takımın skor yükünü yabancı oyuncular Alex Scales,Omar Sneed,Anthony Grundy ve James Mays çekiyor.Antrenör Mete Babaoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'la sezonun en önemli maçını yapacaklarını söyledi.Maç başına 76.9 sayı atan Mersin ekibi sahasında sadece 1 maç kazanabildi.

Trabzonspor geçen hafta iyi oynadığı maçı dar rotasyon nedeniyle uzatma sonunda kaybetti.Takım hafta içinde Salyers ile sözleşmesini feshetti ve Kalve'yi takım kadrosuna kattı.Ekibin skor sorumluluğunu Jonathan Gibson ve Elton Brown alıyor.Maç başına 70.9 olan sayı ortalamaları yeni antrenörleri Halil Üner'le beraber 75 civarına çıkardılar.

Maç iki ekip içinde önemli.İki ekibinde savunması problemli fakat hücumda yabancılar ile iyi durumdalar.Yüksek skorlu geçecek bir maç bekliyorum.İki takımında güç dengesi çok farklı olmadığı için 6.5 sayılık handikap avantaj yaratıyor.Önceliğim üst,sonraysa MS:2 deneyeceğim.

TS:153.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10



795 Beşiktaş - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS KARŞIYAKA LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Hafta içinde Eurochallenge kupasında oynayan iki ekip İstanbul'da karşılaşıyor.

Beşiktaş Milangaz ligin 4. sırasında ve maç başına 86.2 sayı ortalama ile oynuyor.Takımın sayı yükünü Zoran Erceg,Carlo Arroyo,Adam Morrison,David Hawkins ve sakat olan Marcelus Kemp çekiyor.Morrison ile beraber daha iyi basketbol oynamaya başladılar.

Karşıyaka dar rotasyon nedeniyle geçen hafta içinde Banvit'e kendi sahasında mağlup oldu.Takımın skor yükünü Jovo Stanojevic,Goran Ikonic ve Mire Chatman çekiyor.Maç başına 82.6 sayı atıyorlar.Deplasmanda oynadıkları son 4 maçı kazandılar.

Karşıyaka bu karşılaşmada uzun rotasyonu ile,Beşiktaş ise kısa rotasyonuyla etkili olmaya çalışacak.İki ekibinde yüksek skor potansiyeli mevcut.Bu nedenle ben yüksek skorlu geçecek bir karşılaşmada Beşiktaş Milangaz galibiyeti bekliyorum.

TS:162.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10



796 Edirne Olin - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:147.5 SAYI


Ligde küme düşmemeye oynayan iki ekip Edirne Olin ve Hacettepe Üniversitesi Edirne'de karşılaşıyor.

Olin ligde 70.3 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Takımın skor yükünü Christopher Wright,Vladimir Stimac ve Filip Videnov üstleniyor.Galatasaray maçının etkili ismi Reha hafta içinde sakatlandıve büyük olasılıkla sahaya çıkamayacak.Takım sahasında sadece 2 galibiyet alabildi.

Hacettepe 7 galibiyete sahip ve ligde rakibinden daha rahat durumda.Takımın skor yükünü Sherron Collins,Ricardo Marsh,Matthew Bryan Amaning ve Melvin Sanders çekiyor.Maç başına 73.1 sayı ortalamasına sahipler.Sahip oldukları 7 galibiyetin 4 adetini deplasmanda kazandılar.

Ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan maçı Olin deplasmanda 74-80 kazanmıştı.Bugünde evsahibi avantajıyla maçı kazanmaya yakın taraflar.Barem aşılır.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:147.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



797 Türk Telekom - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:8.5 SAYI İY,16.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE

SAYI BAREMİ:157.5 SAYI

Antalya deplasmanından galbiyetle dönen Türk Telekom evinde Bandırma Kırmızı'yı ağırlıyor.

Türk Telekom ligde aldığı seri mağlubiyetlerden sonra geçen hafta sonunda Antalya BŞB'yi yendi.Washington'un sakatlık sonrası parkelere dönmesi bu galibiyette etken oldu.Takımın skor yükünü Ali Karadeniz,Darius Washington,Aleksandar Capin ve Kaspars Kambala çekiyor.Maç başına 81,9 sayı atıyorlar.

Bandırma Kırmızı ligde henüz galibiyet ile tanışamadı.Takımın skor yükünü Gary Mc Ghee,İbrahim Yildirim,Şafak Edge,Paul Miller sağlıyor.Maç başına 65.7 sayı ortalamasına sahipler.

Türk Telekom bu maçın net favorisi.Zorlanmadan handikap aşacaklarını düşünüyorum.Barem aşılır.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:157.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



800 Erdemir - Tofaş

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,0.5 SAYI MS ERDEMİR LEHİNE
SAYI BAREMİ:149.5 SAYI


Sakatlık sorunu ile boğuşan Tofaş Erdemir ile deplasmanda karşılaşıyor.

Erdemir ligde 71.0 sayı ortalamasına sahip olan bir ekip.Takımın skor yükünü Antwayne Robinson,Gerrod Henderson,Ray Wesson çekiyor.Soner Şentürk takımını iyi yönetiyor.

Tofaş ligde aldığı seri gaibiyetlere geçe hafta son verdi.Tomislav Ruzic,Ronald Steele ve Kenan Sipahi bu karşılaşma da forma giyemeyecek.Takımın skor yükünü Brad Buckman,Ronald Steele,Tomislav Ruzic ve Jurica Zuza çekiyor.

Oyun kurucuları sakatlanan Tofaş bu karşılaşmada problem yaşayacak.Erdemir'de Soner bu problemi kendi avantajlarına dönüştürecektir.Düşük skorlu ve Erdemir'in kazanacağı bir maç bekliyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:149.5 ALT GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More