Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

31 Ocak 2021 Pazar

GÜNÜN BSL MAÇLARINDAN BAHİS ANALİZLERİ (31.01.2021)

 


Fenerbahçe Beko - Empera Halı Gaziantep

 

Hafta içinde oynadığı 2 Euroleague maçını da kazanan Fenerbahçe Beko Perşembe gecesi yorucu seyahatlerin olduğu 10 günlük dönemi bitirdi ve İstanbul’a geldi. Önümüzdeki 1 ay boyunca deplasman için başka bir şehre gitmeyecekler. Üst üste gelen 8 Euroleague galibiyetinin ardından takımda beraberlik oluşmuş durumda. Hafta içinde çift maç oynadıkları için De Colo ve Vesely ikilisinin en az birinden yararlanmayacağını düşünüyorum. Bu durumda O’Quinn, Dixon ve Perez gibi isimlerin daha çok süre alması beklenebilir.Son 2 lig maçında bir galibiyetleri var. Fethiye deplasmanında kazanırken 7 sayılık bir fark yapabildiler. Gaziantep ise ligin en iyi sistem takımlarından biri. Kadrolarına geçen hafta sonunda katılan Kenny Hayes ilk lig maçında önemli katkı verdi. Can Uğur Öğüt oyun kurucu verimini sakatlık dönüşü tekrar verimli olarak yerine getirmeye başladı. Fenerbahçe’nin kazanması muhtemel ancak son 3 maçtan düşme hattında bulunan ekipler ile oynadıkları Fethiye maçında 7, Ormanspor maçında da 9 sayı farka ulaşarak çift haneli fark yapamamışlardı. Diğer rakip BJK karşısında ise yenilmişlerdi. Bir kez daha handikap avantajının kazanacağını düşünüyor ve +16,5 handikap ile 2 öneriyorum. İki takımın da savunma istatistikleri benzer. Bu veri ışığında ligin ilk devresinde oynanan maça benzer kısır bir skor çıkabileceğini düşünüyorum.

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (16,5) :2 – 1,45

Alt / Üst (UZ Dahil) (157,5) ALT – 1,50

Pınar Karşıyaka – Tofaş

Pınar Karşıyaka Fıba Şampiyonlar Ligi grup maçlarını başarı ile tamamladı ve organizasyonda son 16 takım arasına kaldı. Ligde çok önemli bir iç saha galibiyet serileri mevcut. Ayrıca son 8 resmi maçı da kazandılar ve 2021 takvim yılında şu ana kadar yenilgi yaşamadılar. En önemli özellikleri savunma performansları. Maç başına yedikleri  73,4 sayı ile ligin en az sayı yiyen ikinci takımı konumundalar. İç sahada bu rakamı 71,88 sayıya düşürüyorlar. Hafta içinde Bilbao’yu yendiler ve formdalar.Tofaş ise geçen hafta sonunda Afyon’a yenildi. Onlarda FIBA Şampiyonlar Liginde son 16 takım arasına kalan 3 takımımızdan biri durumunda. Takım olarak en iyi oldukları alan hücum. Hücumda ligin en çok sayaı atan üçüncü takımı unvanını maç başına 85,9 sayı ortalaması ile elde ediyorlar. Hafat içinde Petkim ile oynanan erteleme maçında (Zubcic’in sakatlığı sonrasında pivot oynayan)  Muhsin’in verimi etkili olsa da kuvvetli rakipler karşısında zorlanabiliyorlar. Pınar Karşıyaka’nın Tofaş’ın eksik tarafı olan uzun rotasyonunda Morgan ve M’Baye gibi önemli oyuncuları mevcut.Bu rotasyon ile fark yaratacaklarını ve kazanacaklarını düşünüyorum. İki ekibinde skor potansiyeli yüksek ve 161,5 baremin aşılması kuvvetli ihtimal.

 

Maç Sonucu (UZ Dahil) :1 -1,28

Alt / Üst (UZ Dahil) (161,5) :ÜST – 1,52

Büyükçekmece Basket - Türk Telekom

 

Büyükçekmece Basket ligin ilk devresini play-off iddiası ile bitirse de son 4 lig maçından yenik ayrıldı. Geçen hafta sonunda Darüşşafaka deplasmanında kazanmaya çok yaklaşmalarına rağmen bunu beceremediler. Son maç genelinde  Anderson geri dönüş sinyalini attığı 21 sayı ile verdi. Ancak oyun kurucuları Farrell %38 saha içi isabeti ile 9 sayı atabildi.Ve bu da mağlubiyetin ana nedenlerindendi.  Hafta içinde Galatasaray ve İBB formalarını da terletmiş oyun kurucu Jaka Klobucar ile anlaştılar. Türk Telekom ise ligin en çok sayı atan dördüncü takımı unvanını 83,5 sayı ortalaması ile elinde tutuyor. Geçen hafta sonunda Bahçeşehir’i 101-88’lik skorla geçtiler. Ardından da Igoeka’ya karşı 94-86 kazandılar. İki takım arasında oynanan son karşılaşma uzatmaya sahne olmuş ve Telekom 95-91 kazanmıştı. Yine yüksek skor bekliyorum.Büyükçekmece’nin yeni  Sloven gardının bu karşılaşmada süre alacağını ve Farrell’ın kötü şut seçimlerinin verdiği zararın daha aza indirgeneceğini düşünüyorum. Çekişmede bu nedenle maç sonuna kadar sürecektir düşüncesindeyim.

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (7,5): 1 - 1,42

Alt / Üst (UZ Dahil) (164,5) ÜST – 1,52

 

Bahçeşehir Koleji - Anadolu Efes

 

Bahçeşehir Koleji son 3 lig maçında parkeden yenik ayrıldı. Bu 3 karşılaşmada özellikle yedikleri yüksek sayılar dikkat çekti. Ligin düşme hattı ile aralarında sadece 1 galibiyet fark var. İç sahada 8 maçtan 6 yenilgi ile ayrıldılar. Erick Green ve Jamal Jones kısarotasyonunda skor üretebiliyorlar. Ama savunmada yaşanan sorunlar değişen teknik ekibe ve yapılan oyuncu transferlerine rağmen sürüyor. Anadolu Efes ise ligde yenilgisiz liderliğini sürdürüyor.  Son lig maçında Ormanspor’u 95 sayaı atarak geçtikten sonra hafta içinde de Kızılyıldız’ı 86 sayı üreterek yendiler. Onların geçen seneki Euroleague verimi henüz gözükmese de ligde kazanmanın yolunu buluyorlar. İki takım arasındaki kalite farkı bariz.  Ve bu nedenle de Anadolu Efes maçın favorisi. Kazanacaklarını ve kazanırken son 3 lig maçında olduğu gibi 88 sayıya ulaşacaklarını düşünüyorum

Deplasman Takım Alt / Üst (UZ Dahil) (87,5) ÜST – 1,52

İlk Yarı Sonucu : 2 -1,12

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More