Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

30 Ocak 2021 Cumartesi

GÜNÜN BSL MAÇLARINDAN ANALİZLER (30.01.2021)

 


Bursaspor - Petkim Spor

Bursaspor ligin alt sıralarından kurtulmak için mücadele ediyor. Son 2 maçı kaybettiler. Kaybederken  Anadolu Efes ve Gaziantep gibi kuvvetli ekipler ile oynadıklarını unutmamak lazım. Hafta içinde Perry Jones ile yolları ayırdılar. Kadrolarına yeni ekledikleri Shayok son 2 maçta verimli oldu ancak diğer yeni isim Tillman henüz verimsiz ve uyum sürecini aşmamış gözüküyor. Evinde oynadığı son 2 maçı kazandıklarını da unutmamak gerekiyor. Üst üste son 3 maçını kaybeden Petkim deplasmanda da başarısız bir takım. 8 deplasmanda sadece 1 galibiyet aldılar. O maçta savunması problemli Ormanspor karşısındaydı . Son kaybettikleri deplasman olan TYofaş maçında 5 yabancıdan çift haneli sayı katkısı aldılar. Ancak yerli oyunculardan destek gelmedi. Bu sebeple yurt dışında oynayan iki isim Okben ve İlkan’ı kadroya kattılar.  İki takımında savunma açısından sorunları var. Bursaspor’un son maçlarında skor düşük kalmış olabilir ama onların hücum potansiyeline Petkim’in potansiyelini ve savunmalardaki sorunları ekleyince tercihim toplamda 162,5 sayı üstü. Bursa galibiyeti de muhtemel.

Alt / Üst (UZ Dahil) (162,5) ÜST – 1,52

Maç Sonucu (UZ Dahil): 1 - 1,42

HDI Sigorta Afyon Bld. - Darüşşafaka Tekfen

Ligin formda iki ekibinin maçı. Afyon Bld. son haftalarda yükselişte ve son olarak Tofaş’ı yenerek kazanma serilerini 3 maça çıkarttılar. Özellikle Cruz,Macura ve Wright gibi yabancılardan gelen skor katkısı önemli. Ama en önemli kazançları milli takım havuzundaki uzunumuz Egemen’in kendisini bulması oldu. Sinan Sağlam’ın da savunma anlamında yaptığı katkılar dikkat çekiyor. Darüşşafaka ise geçen haftayı 85-82’lik Büyükçekmece galibiyeti ile geçti.  O maçın genelinde Andrews, Jerrett,Bufford ve Magette’ten önemli skor katkısı aldılar.Son 3 iç saha lig maçında da 80 sayının üzerine çıktıklarını unutmamak gerekiyor. İki takımın arasında oynanan son maçta da toplam 179 sayı çıktı.Ayrıca iki takımında son 3 maçında 2 kez toplamda 162,5 sayı aşıldı. Tercihim 162,5 üst. Afyon lehine olan 5,5 sayılık handikap avantajı da değerli.

Alt / Üst (UZ Dahil) (162,5) ÜST -1,52

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (+5,5): 1 – 1,50

Galatasaray - Lokman Hekim Fethiye Bld

 

Ligin alt sıralarından kurtulmak için mücadele eden Galatasaray geçen hafta BJK karşısında sadece 64 sayı üretebildi. Son 6 resmi karşılaşmada sadece 1 galibiyetleri var ki o maçta da 17 sayı geriden geldiklerini unutmamak gerekiyor. Ekrem Memnun’un gelişi sonrasında yaptıkları uzun transferi de sakatlandı.Marei’nin gelişinin 4-5 hafta daha süreceği söyleniyor.Hafta içinde sezon başından bu yana beklenen katkıyı vermeyen Daryl Macon ile yollarını ayırdılar. Macon AEK ile anlaştı. Bu karşılaşmada oyun kurucu rotasyonunda Barış Ermiş ve Trice yer alacak. Fethiye ise son 10 lig maçında sadece 1 galibiyet aldı. Kadrolarının kalitesi sınırlı. Ancak en önemli problemleri savunma. Geçen hafta takıma (sakatlığı uzun süren Neal’in yerine gelen) Robert Johnson katıldı ve verimli oldu. Galatasaray iyi değil, Fethiye ise son 3 maçında yenilirken dirençli oynadı.Fethiye’nin son 4 maçında da aşılan toplam 161,5 sayılık barem Galatasaray’ında son 4 maçında 3 kez aşıldı. Tercihim 161,5 üst. Fethiye lehine olan +11,5 sayılık handikapı da değerli buluyor ve öneriyorum.

Alt / Üst (UZ Dahil) (161,5) ÜST -1,52

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (11,5) : 2– 1,45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More