Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

24 Ocak 2021 Pazar

24.01.2021 TBSL ANALİZLERİ

 


Petkim Spor – Pınar Karşıyaka

 

Petkim hafta içinde İlkan Karaman transferini yaparak uzun rotasyonuna ekleme yaptı. Sezon başında transfer olduğu Antibes’te süre bulamayan tecrübeli uzun Fransa’dan tekrar yurda döndü. Geçen hafta sonunu Afyon deplasmanında 94 sayı yiyerek yenik kapattılar. Maç genelinde de ribaundlarda ezildiler. Düşmeme mücadelesi içindeler. En önemli meziyetleri Litvanya'lı gardlarının da etkisi ile asistlerde yaşadıkları zenginlik. Sahalarında daha etkili bir ekipler. Pınar Karşıyaka ise ligin en iyi savunma takımlarından biri olduğunu maç başına 73,4 sayı yiyerek kanıtlıyor. Bu istatistikte onlardan daha iyi durumda olan tek bir takım var. Ve 14 galibiyete ulaştıkları ligde Anadolu Efes'in ardından ikinci konumdalar. Geçen hafta sonunda Gaziantep gibi zor bir ekibi 72-65 yendiler. Son 6 resmi maçı kazandılar ve formdalar. Ligin ilk devresinde oynanan maçı rahat kazanan Karşıyaka bu maçta da en az 6 sayı farklı bir galibiyete ulaşacaktır düşüncesindeyim. Ayrıca Karşıyaka’nın son 3 lig deplasmanında da aşılan 155,5 barem, Petkim’in de son 4 maçında 3 kez aşıldı ve üst seçimi de denenecek mantıklı bir tercih.

Handikaplı Maç Sonucu (UZ Dahil) (5,5) MS: 2 -  1,45

Alt / Üst (UZ Dahil) (155,5) ÜST – 1,52

 

 

Empera Halı Gaziantep – Bursaspor

 

Ligde yarı saha basketbolunu uygulayan en önemli ekiplerden biri olan Gaziantep son lig maçında Karşıyaka’ya kaybetse de önemli bir savunma ekibi. Son lig maçlarında yaşadıkları kayıpların ardından skorer Keny Hayes’i ve Alp Karahan’ı transfer ederek kısaların mevcutta  yaşanan sakatlık ve form düşüklüğü sorunlarına genişleyen rotasyonla bir çare yaratma yoluna gittiler.  Özelikle de kaptan Uğur Can Öğüt’ün sakatlığı sonrasında üst üste maçlar kaybediyorlar. Bursaspor ise ligin ikinci devresine Tillman ve Shayok transferleri ile girerken hafta içinde 2 yabancı ile çıktığı erteleme maçında Anadolu Efes’e yenildi. Daha önce Malik Newman ile yolların ayrıldığını açıkladılar, Perry Jones'tan da ayrılmak üzereler.  Gaziantep Hayes’in kadroya dahil olması ve Jaiteh’in dönüşüyle daha iyi bir hücum performansı sergileme ihtimalini arttırmış durumda. Bursaspor her ne kadar yükselen bir takım olsa da Gaziantep’in play-off için kazanacağını düşünüyorum. Ayrıca 153,5 baremden üst tercihi de değerli bir bahis.

Maç Sonucu (UZ Dahil): 1 – 1,45

Alt / Üst (UZ Dahil) (153,5)  ÜST - 1,55

 

Lokman Hekim Fethiye Bld. - Fenerbahçe Beko

 

Fethiye Bld. son haftalarda transfer açısından faal olan ekiplerden biri. Kadrolarından Serkan Menteşe’yi TBL ekiplerinden Denizli’ye gönderdiler.Ardından 25 yaşındaki VTB tecrübeli Robert Johnson ile anlaştılar. Ligde son sıradalar. Maç başına yedikleri 88,6 sayı ile de ligin en kötü savunan takımı konumundalar. Son 9 maçta sadece 1 galibiyet alabildiler. 2 gün önce Moskova deplasmanında CSKA karşısında kazanan Fenerbahçe ise aynı gün yeni uzunu Kyle O’Quinn’i de İstanbul’a getirdi. Ligde yerli ağırlıklı bir rotasyonla oynuyorlar. Euroleague’de gelecek hafta içinde 2 maç oynayacakları için CSKA maçında uzun süre alan 5-6 oyuncuyu dinlendirme yoluna gideceklerini düşünüyorum. Bu da oyun kurucu rotasyonunda Kaufmann’ın deneneceği ve Kenan’ın da süre alacağı anlamına geliyor. Ayrıca uzun rotasyonunda denemelerde yapacaklardır. Ligde 86,1 sayı ortalaması ile en çok sayı atan takım konumundalar. Bu karşılaşmada da 86 sayıyı aşacaklarını düşünüyorum. Bir diğer tercihim ise ilk devrede farka ulaşacakları yönünde.

Deplasman Takım Alt / Üst (UZ Dahil) (86,5) ÜST – 1,52

Handikaplı İlk Yarı Sonucu (6,5)İY:2 – 1,50

 

Tofaş - Afyon Belediyesi

 

Ligde haftanın keyifli geçmeye aday maçlarından biri Bursa’da oynanacak. Tofaş maç başına 85,9 sayı ortalaması ile ligin skor açısından üretken ekipleri arasında 3, sırada yer alıyor. Hakan Demir’in takımı hafta içinde de Nymburk  deplasmanında kazanarak FIBA Şampiyonlar Liginde grup lideri olarak ilk 16’ya kaldı. Ama en verimli oldukları alan maç başına 21,8 asist ortalaması ile TBSL lideri oldukları top paylaşımı. Son 7 resmi maçı kazandılar.Ve son 4 maçta 85 sayının üzerinde skor atıyorlar. Afyon Bld. ise ligin en değerli ekiplerinden biri. En düşük bütçeli ekiplerden biri hatta belki de birincisi olmalarına rağmen play-off potasındalar. Fakat deplasmanda etkileri sınırlı. Ve 10 deplasman maçında 4 galibiyetleri var. Maç başına attıkları ortalama 82,2 sayı ile skor açısından üretken bir takımlar. Ligin ilk devresinde Afyon’da oynanan maçı Egemen ve Wright’ı iyi savunarak 89-75 kazanan Tofaş bu sefer ev sahibi avantajı ile oynayacak. İlk devreden üstünlüklerini kabul ettireceklerini ve en az 5 sayı farkla soyunma odasına gideceklerini düşünüyorum. Ayrıca Tofaş’ın bir kez daha 89 sayıyı görmesi yüksek ihtimal.

Handikaplı İlk Yarı Sonucu (4,5) İY:1 – 1,52

Ev Sahibi Alt / Üst (UZ Dahil) (88,5) ÜST – 1,48

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More