Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

7 Nisan 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi 07.04.2012 Tahminlerim





771 Fenerbahçe - Banvit

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS BANVİT LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Beko basketbol liginde sezonun sonu yaklaşırken şampiyonluk hedefleyen ekipler de birbirleriyle karşılaşıyor.

Fenerbahçe Ülker oyun kurucu rotasyonundaki problemler nedeniyle hafta içinde Morris Finley ile anlaştı.Takımda Engin Atsür ve Hakan Demirel sakat.Marko Tomas yine parkeye çıkamayacak.Takımın skor sorumluluğunu 3 Yugoslav ekolü temsilcisi Emir Preldzic,Bojan Bogdanovic ve Roko Ukic paylaşıyor.Takım halinde 81.4 olan sayı ortalamaları kendi sahalarında daha da yükseliyor.Ömer Onan bu maç ile parkelere geri dönecek. 

Banvit ligin en geniş rotasyonlarından birine sahip.Takımda 4 oyuncu çift haneli sayı ortalamasının üzerinde skor buluyor.Bu isimler Charles Davis,Kenan Bajramovic,Kalin Lucas ve Keith Simmons.Bu isimler dışında 4 oyuncu daha 8.5 sayının üzerinde skor buluyor.Takım halinde içeriden iyi ve yüzdeli skor buluyorlar.

Fenerbahçe Ülker'de Morris Finley'in durumu ve alacağı süre önemli.Zira 1 seneden uzun süredir maça çıkmamış ve sakatlıktan çıkmış bir oyuncu.Banvit'te ise bilinen tek sakatlık Hammonds'a ait.Banvit özellikle 2 sayı yüzdesi çok iyi bir takım.Fenerbahçe Ülker bu sebeple içeriyi iyi kapatmak zorunda.İki takım arasında oynanan son 6 maçta da 153 sayının üzerinde bir skor çıkmadı.Ve son 6 maçta sadece 1 kez 6 sayının üzerinde bir fark yakalandı.Eğer Finley beklediğim gibi çabuk yorulursa bu maç yine düşük skorla sonuçlanmaya ve başabaş geçmeye aday.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ALT GÜVEN:6/10


772 Mersin Bşb - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,6.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Ligden düşmeme mücadelesi içinde olan ekiplerden Edirne Olin deplasmanda Mersin BŞB karşısına çıkıyor.

Mersin BŞB liden düşme korkusunu azda olsa hisseden bir takım.Takımın skor sorumluğunu Alex Scales,Omar Sneed,Anthony Grundy ve james Mays üstleniyor.Kendi sahalarında yüksek skor buluyorlar.Ligde bu tehlikeyi yaşamalarının sebebi savunma anlamında yaşadıkları problem.

Edirne Olin'de oyun kurucu Chris Wright'ın hastalığı nedeniyle problem yaşanıyor.Olin sezonu büyük ihtimalle kapatan bu oyuncunun yerini genç Fırat Töz'ü oynatarak kapatmaya çalışacak.Ayrıca tecrübeli forvetler Videnov ve Mustafa Abi ile genç Yiğitcan Vardal'ın da bu sorumuluğu zaman zaman alacağını düşünüyorum.Takımın skor yükünü Filip Videnov,Vladimir Stimac ikilisi taşıyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Olin 86-81 kazanmıştı.O maçta Wright 9 asist yaparak maçın en dominant ismi olmuştu.Mersin ekibi içeri çabuk penetre eden oyun kuruculara karşı iyi savunma yapamıyor.Bu maçta da Videnov bu işi yapabilecek tek Olin oyuncusu gibi duruyor.Mersin ekibi bu maçı kazanırsa matematik olarak ligde kalmayı garanti edecek.Olinin mevcut oyun kurucu sıkıntısı Mersin ekibi için bir şans.Ben bu şansı kullanacaklarını düşünüyorum.Yine yüksek skorlu bir maç bekliyorum.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ÜST GÜVEN:6/10


775 Antalya Bşb - Tofaş

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:161.5 SAYI


Ligden düşmemek için mücadele eden ekiplerden Antalya BŞB son haftalarda büyük düşüş yaşayan Tofaş'ı kendi sahasında ağırlıyor.

Antalya BŞB savunmayi ikinci plana atan bir ekip.Takımın skor sorumluluğunu Scottie Reynolds,Melih Mahmutoğlu,Corey Fisher ve Frank Elegar üstleniyor.Takım halinde iyi bir 3 sayı yüzdesine sahipler.Maç başına 
81.7 sayı ortalamasıyla oynuyorlar.

Tofaş ise ligin play-off hattında fakat son haftalarda büyük bir düşüş yaşadılar.Geçen hafta aldıkları Trabzonspor galibiyeti onlara bir nefeslenme fırsatı verdi.Takımın skor sorumluluğunu Ronald Steele,Austin Nichols, Jurica Zuza,Taurean Green ve Bradley Buckman üstleniyor.Maç başına 77.2 sayı ortalamasına sahipler.Son üç deplasmanda da mağlubiyet yaşadılar.

Tofaş uygun rakibi bulduğunda tempoyu yükseltecek oyunculara sahip.Ve Antalya BŞB'de tempolu oyunu seven oyuncular mevcut.Tofaş play-off iddiasından vazgeçmemek,Antalya BŞB ise küme düşme hattından biraz daha uzaklaşmak için kazanmak zorunda.Bu nedenle benim ilk tercihim üst olacak.Ayrıca Tofaş'ın handikapta kalacağını düşünüyorum.

TS:161.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10




776 Beşiktaş - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:9.5 SAYI İY,19.5 SAYI MS HACETTEPE ÜNİ. LEHİNE
SAYI BAREMİ:157.5 SAYI


Derbi maçında Galatasaray'a yenilerek haftayı kapatan Beşiktaş Milangaz Ankara temsilcisi Hacettepe'yi ağırlıyor.

Beşiktaş Milangaz ligin 5. sırasında ve 7 mağlubiyet aldı.Takımın skor sorumluluğunu Zoran Erceg,Marcelus Kemp,Carlos Arroyo,Adam Morrison,Pops Mensah Bonsu ve David Hawkins üstleniyor.Geçen hafta ki derbi mücadelesinde Mehmet Yağmur ile Kartal Özmızrak'tan da önemli bir katkı aldılar.

Hacettepe Üniversitesi küme düşme korkusunu atlattı.Onlar için az da olsa bir play-off umudu var.Takımın skor sorumluluğunu Ricardo Marsh,Murat Kaya,Bryan Amaning ve Melvin Sanders üstleniyor.Maç başına 72.1 sayı ortalamasına sahipler.Deplasmanda oynadıkları son 3 maçtan ikisini kaybettiler.Özellikle ligin zirvesinde ki ekiplere karşı oynadıkları deplasman maçlarında büyük farklar ile mağlup oldular.

Beşiktaş Milangaz play-offlara daha yüksek bir sıralamadan girmek için kazanmak zorunda.Fakat yerli rotasyonlarında ki daralma problemini aşamadılar.Bugün kadroya Serhat Çetin'de eklenecek.Hacettepe de bu tip maçlarda fazla direnmedi.Beşiktaş'ın kazanmasını beklesem de handikap yüksek.Bu nedenle tercihim MS:2 olacak.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:157.5 ALT GÜVEN:5.5/10






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More