Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

1 Nisan 2012 Pazar

Beko Basketbol Ligi 01.04.2012 Tahminlerim





852 Aliağa Petkim - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:162.5 SAYI


Play-off hedefi için mücadele eden Aliağa Petkim sahasında Mersin BŞB'yi ağırlıyor.

Aliağa Petkim son haftalarda seri mağlubiyetler alıyor.Takımın bu sonuçları almasında oynanan rakiplerin gücü de önemli rol oynuyor.Takımın skor opsiyonunu Ersin Görkem,Ümit Sonkol,Branislav Ratkovica ve Ryan Toolson üstleniyor.Takımda asist krallığı yaşamış iki önemli oyun kurucu var.Ratkovica asistlerine rağmen ligin top kaybı krallığında da söz sahibi.Takım maç başına 75.9 sayı ortalamasına sahip.

Mersin BŞB ligde kalma mücadelesi içinde rahat olan ekiplerden biri.Takım savunmalarında ki sorunu Omar Sneed'i getirerek çözme yoluna gitselerde ligin en çok sayı yiyen 2. ekibi durumundalar.Takımın skor opsiyonunu Anthony Grundy,Alex Scales,Omar Sneed ve James Mays üstleniyor.Kendileri de iyi skor buluyorlar ve maç başına 79.8 sayı ortalmasına sahipler.

Ligin ilk devresinde Mersin'de oynanan maçı 89-82 alan taraf Aliağa olmuştu.Toolson o maçta %80 3 sayı ve %100 serbest atış isabeti sağlayarak 29 sayıya imza atmıştı.Bu karşılaşmada da benzer bir performans gösterecek iki ekip ve 165 sayı civarında bir maç bekliyorum.Önceliğim 162.5 sayı üstü olacak.

TS:162.5 ÜST GÜVEN:6/10
MS:1 GÜVEN:5.5/10


853 Banvit - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,9.5 SAYI MS TÜRK TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Ligde şampiyonluk hedefi için mücadele eden Banvit sahasında play-off hedefleyen Türk Telekom'u ağırlıyor.

Banvit ligin 4. sırasında ve geçen hafta deplasmanda Beşiktaş'ı yenerek moral buldu.Takımın skor opsiyonu Charles Davis,Kalin Lucas,Kenan Bajramovic ve Keith Simmons'ın üzerinde.Fakat ortalaması 9 ila 10 sayı aralığında 3 oyuncuya daha sahipler.Takım sahasında sadece 2 mağlubiyet yaşadı.Maç başına 80.3 sayı olan ortalamaları kendi sahalarında 82.75 sayıya çıkıyor.Savunmaları da vasatın üzerinde.Kalin Lucas son maçlarda savunma katkısını da ortaya koymaya başladı.Barış Ermiş'te tam bir takım lideri oldu.

Türk Telekom üst üste 3 galibiyet ile play-off hedefine ortak oldu.Takımın skor yükü Darius Washington,Michael Wright,Kaspars Kambala üçlüsünün elinde.Forvetleri Simas Jasaitis sakatlık dönüşü istenen hücum katkısını veremiyor.Fakat kazanılan son 3 maçta 9 sayı 6 ribaund ortalamasına ulaştı.Maç başına 80.2 sayı ortalamalarına sahipler.Fakat ligin en çok sayı yiyen 3 ekibinden bir konumundalar.Son 2 maçta cezası nedeniyle oynamayan Nedim Yücel bu maçta parkeye çıkabilecek.

Karşılaşma iki ekip içinde önemli.Banvit böyle maçlarda oyuna sert ve baskılı başlayarak rakibini sindiriyor.Ligin ilk devresinde Ankara'da oynanan maçı 84-60 kazanan Banvit bu kez de kazanmaya yakın.Telekom antrenörü Haydar Kemal Ateş geçen hafta savunmaya bir çok kez vurgu yaptı.Bu nedenle baremin aşılmayacağını düşünüyorum.Önceliğim ise ilk yarı handikapı ile Banvit olacak. 

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:158.5 ALT GÜVEN:5.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More