Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

10 Aralık 2011 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminlerim




781 Anadolu Efes - Trabzonspor

HANDİKAPLAR:9.5 SAYI İY,17.5 SAYI MS TRABZONSPOR LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Yaptığı yeni transferler ile toparlanmak isteyen Trabzonspor İstanbul'da Anadolu Efes deplasmanına çıkıyor.

Anadolu Efes Euroleague'de kritik bir galibiyet alarak geçen hafta sonunda ki Tofaş mağlubiyetini çabuk unuttu.Takımın NBA'e dönen oyuncusu Ersan dışında eksiği yok.Ligde maç başına 85.4 sayı atan ekibin en skorer isimleri Tarence Kinsey,Vujacic ve Ersan idi.Ersan ayrıca takımın savunmada ki temekl direklerinden biri olmuştu.Ligin asist krallığında Kerem Tunçeri 4.2 asist ortalaması ile 10. sırada.Kinsey'de 2.0 ortlamayla top çalma krallığında 3. durumda bulunuyor.

Trabzonspor yabancılarından verim alamayınca değişikliğe gitti.3 yeni yabancı ile son 2 maça çıktı ama sonuç alamadı.Maç başına 68.4 gibi kötü bir sayı ortalamaları var.Yeni gelen yabancılardan Salyers tanıdığımız görüntüsünden uzakta.Elton Brown ve Jonathan Gibson dışında skor anlamında istikrarlı oyuncuları mevcut değil.Gibson ligin sayı krallığında 18.0 ortalama ile 5. sırada.


İki takımı kefeye koyduğumuzda hem oyun,hem de oyuncu kalitesi olarak ağır basan taraf Anadolu Efes olarak gözüküyor.Hacettepe'ye 34 sayı fark atan Anadolu Efes bu sefer de handikap aşacak kalitede.Oran arttırmak isteyenler için iy-ms:1/1 önereceğim.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ÜST GÜVEN:5.5/10


784 Aliağa Petkim - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS ALİAĞA LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI



Ligin iyi ekiplerinden biri olan Aliağa Petkim,Euroleague'de grup liderliğini bırakmayan Fenerbahçe Ülker'i ağırlıyor.

Aliağa Petkim ligin skor anlamında sorun yaşamayan ekiplerinden biri.Maç başına 77.1 sayı atıyorlar.Takımın skor yükünü Ratkovica,Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem ve Pinkney üstleniyor.Toolson 16.1 ortalama ile ligin sayı krallığında 10.,asist krallığında ise 4.3 ortalama ile 9. durumda.Ümit Sonkol 8.5 ribaund ortalamasıyla ligin ribaund krallığı 3.sü durumunda.Ratkovica'da asist krallığında 6.4 ortalama ile 5. durumda ve 1.6 top çalma ortalamasıyla ligin 8. sırasında. Qvale'de 0.9 blok ortlamsıyla bu istatistiğin 7.si konumunda.Hafta içinde aldıkları Hakan Köseoğlu ligin 
deneyimli oyun kurucularından.

Fenerbahçe Ülker son 3 resmi maçını kazanarak yolunda ilerliyor.Takımın skor yükünü Oğuz Savaş,Emir Preldzic ve Bojan Bogdanovic üstleniyor.Ligde 80.1 sayı ortalamasına sahipler.Son maçlarda formda gözüküyorlar.Oğuz Savaş 6.6 ortalama ile ligin ribaund krallığında 10. sırada.James Gist 1.0 ortalama ile ligin blok krallığında 3. durumda. 

Fenerbahçe Ülker son 2 deplasmanda soyunma odasına önde girdi.Aliağa ise İzmir'de son oynadığ lig maçında soyunma odasına mağlup giren ekipti.İlk devreden Fenerbahçe ve alt tercihlerim olacak.

İY:2 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ALT GÜVEN:5.5/10



789 Hacettepe Üniv. - Antalya Bşb

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,4.5 SAYI MS ANTALYA LEHİNE
SAYI BAREMi:153.5 SAYI


Geçen hafta ligde kendine rakip olabilecek ekiplerden Trabzon galibiyetini alan Hacettepe yine kendi klasmanında ki bir ekiple mücadele edecek.

Hacettepe Üniversitesi geçen hafta sonunda Trabzon deplasmanından çok kritik bir galibiyete ile döndü.Takımın ligde 71.6 sayı ortalaması var.Takımın skor yükünü Sherron Collins,Ricardo Marsh,Matthew Bryan Amaning ve Melvin Sanders çekiyor.Sanders 9.1 ortalama ile ligin ribaund krallığında 2. durumda.Bryan Amaning ise ligin blok krallığında 1.5 ortalamayla lider ve 1.8 ortalama ile ligin top çalma krallığı 3.sü konumunda.

Antalya BŞB ligin skor anlamında problemli ekiplerinden biri.Maç başına 74.6 sayı atıyorlar.Takımın skor sorumluluğunu Anthony Fisher,Melih Mahmutoğlu,Stevan Jelovac çekiyor.Ligde henüz galibiyetleri yok.Sakota geldiğinden bu yana çıktıkları maçlarda daha derli toplu görüntü çizdiler.Ligde henüz galibiyetleri yok.Bora Hun Paçun ligin ribaund krallığında 6.8 ortalama ile 7. sırada.Anthony Fisher ise 4.5 ortalama ile ligin asist krallığı 8.si konumunda. 

Sakota Antalya'da ki ilk galibiyetini elde etmek için uygun rakibi görev başına geldiğinden bu yana bulamamıştı.Bu maça bu nedenle çok asılacaklarını düşünüyorum.Handikap avantajıyla Antalya denenmesi tarafındayım.Barem aşılır.

MS:2 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



791 Edirne Olin - Türk Telekom

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Ligimizin son haftaları hareketli geçiren iki ekibi Edirne Olin ile Türk Telekom Edirne'de karşılaşıyor.

Edirne Olin hafta başında antrenörü ile yollarını ayırarak göreve asistan antrenörü Ali Burgul'u getirdi.Burgul önderliğinde ilk maçlarına kendi sahalarında ki Eurochallenge maçında çıktılar ve Belçika ekibi Okapi Aaalstar'ı yendiler.Takımın skor yükünü Vladimir Stimac,Christopher Wright,Wes Wilkinson ve Filip Videnov çekiyor.Maç başına 71.3 sayı ortalamaları var.Stimac ligin ribaund krallığında 10.1 ortalama ile lider ve 16.6 ortalama ile ligin sayı krallığı 9.su konumunda.Wes Wilkinson ligin blok krallığında 0.9 ortalama ile 5. durumda.

Türk Telekom Washington'un sakatlığı nedeniyle Olimpija'dan ayrılan Capin'i alarak bu mevkisini güçlendirdi.Takımda ayrıca Jasaitis'in de problem çıkarttığı ve gitmek istediği söyleniyor.Ligde 86.3 ortalama ile sayı atıyorlar.Bu skorun sorumluluğunu alan oyunculardan Darius Washington sakatlığı,Mehmet Okur NBA'e geri dönmesi nedeniyle bu maça çıkamayacak.Takımın diğer skorerleri ise Jasaitis ve Michael Wright oldu.Washington ligin syı krallığında 21.5 ortalama ile lider,asist krallığında ise 6. ortalama ile 3. durumda.Mehmet Okur'da ligin ribaund krallığında 8.2 ortalama ile 4. sırada.

Olin Telekom'u kötü durumda yakaladı.Kendileriyse çıkışa geçmek istiyor.Handikap avantajıyla Olin tarafındayım.Barem aşılmaz.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:155.5 ALT GÜVEN:5.5/10



792 Galatasaray - Bandirma Kirmizi

HANDİKAPLAR:12.5 SAYI İY,22.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:153.5 SAYI


Euroleague'de kötü durumda yakaladığı rakibi Siena'ya yenilen Galatasaray Medical Park ligde henüz gaibiyeti olmayan Bandırma Kırmızı'yı ağırlıyor.

Galatasaray Medical Park ligde 84.8 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Takımın skor sorumluluğunu Jaka Lakovic,Josh Shipp,Preston Shumpert üçlüsü ele alıyor.Jamond Gordon ligin top çalma krallığında 1.5 ortalama ile 10. durumda.

Bandırma Kırmızı lige yeni çıkan ve galibiyeti olmayan bir ekip.Takımın ligde 67.3 sayı ortalaması var.Takımın skor yükünü Gary McGhee,Ahmet Fatih Cantitiz,İbrahim Yıldırım,Paul Miller ve Şafak Edge üstleniyor.Gary Mc Ghee ligin ribaund krallığında 7.1 ortalamayla 6. durumda.Top çalma krallığında Ahmet Fatih Cantitiz 1.8 ortalama ile lig 5.si,Şafak Edge 1.6 ortalamayla lig 7.si konumunda. 

İki ekipten Galatasaray Medical Park oyuncu ve oyun kalitesi olarak çok önde.Rahat kazanmalarını bekliyorum.Oran arttırmak için İY-MS:1/1 denenebilir.Barem aşılır.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:153.5 ÜST GÜVEN:5.5/10



796 Erdemir - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:3.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:152.5 SAYI


Ligde üstüste galibiyetlerine Fenerbahçe Ülker deplasmanında son veren Erdemir,Mersin'i ağırlıyor.

Erdemir ligin istim üzerinde olan takımlarından biri.Takımın seri galibiyetlerine geçen hafta Fenerbahçe Ülker son verdi.Takımın ligde 73.9 sayı ortalaması var.En önemli skor opsiyonları Henderson,Soner Şentürk ikilisi.Daha çok iyi savunarak kazandılar.Wesson 6.8 ortalama ile ligin ribaund krallığında 9. durumda.Soner Şentürk ise ligin asist krallığında 4.9 ortalama ile 6. sırada.Robinson 0.8 ortalama ile ligin blok krallığı 10.su

Mersin BŞB ligde istikrarsız bir ekip.Takımın maç başına sayı ortalaması 79.0.Takımın skor opsiyonunu Vince Grier ve Anthony Grundy üstleniyor.Deplasmanlarda daha başarılı gözüküyorlar olsa da bunda deplasmanda oynadığ rakiplerde önemli faktör.Demetri McCamey'in takımdan ayrılması gündemde.Grundy 20.0 ortalama ile ligin sayı krallığında 2. durumda ve top çalma krallığında 1.7 ortalama ile lig 6.sı.Vince Grier'da top çalma krallığında 2.0 ortalama ile 2. sırada.

Erdemir kendi sahasında sadece bir maç kaybetti.Ve kazandığı maçlarda soyunma odasına önde girdi.Bu maçta da soyunma odasına en az 4 sayı fark ile önde girmelerini bekliyorum.Barem aşılmaz.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:152.5 ALT GÜVEN:5.5/10



797 Tofaş - Karşiyaka

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS KARŞIYAKA LEHİNE
SAYI BAREMİ:155.5 SAYI


Geçen hafta Anadolu Efes'i yenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Tofaş sahasında Karşıyaka'yı konuk ediyor.

Tofaş ligde 76.4 sayı ortalamasıyla oynayan bir ekip.Takımın skor sorumluluğunu Tomislav Ruzic,Brad Buckman ikilisi alıyor.Buckman 17.0 ortalama ile ligin sayı krallığında 7.durumda,7.4 ortalama ile ribaund krallığında 5. durumda.Asist krallığında Steele 4.6 ortalama ile lig 7.si konumunda.İnaç Koç blok krallığında lig 8.liğini 0.8 ortalama ile alıyor.

Karşıyaka ligin önemli hücum güçlerinden biri olan Chatman'a sahip.Sezona fikstüründe etkisiyle iyi başlayamadılar.Ligde 82.1 sayı ortalamaları var.Takımın sayı yükünü Chatman,Ikonic,Stanojevic çekiyor.17.5 sayı ortalamasıyla lgin sayı krallığı 6.sı olan Chatman asst krallığında da 6.8 ortalama ile lider ve top çalama krallığında 1.6 ortalma ile 9. durumda.Blok krallığında İlkan Karaman ligin 4. sırasını 0.9 ortalama ile alıyor.

İki takım arasında oynanan son 4 lig maçının 3ü düşük skorlar ile bitti.Yine düşük skor bekliyorum.Handikap avantajıyla Karşıyaka denenebilir.

TS:155.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:5.5/10





805-Banvit - Beşiktaş

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,3.5 SAYI MS BJK LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Beko Basketbol Liginde geçen sezonlarını arayan Banvit,Deron Williams ve Semih Erden'in NBA'e geri dönüşüyle güç kaybeden Beşiktaş Milangaz'ı ağırlıyor.

Banvit ligde 80.4 sayı ortalaması ile oynayan bir ekip.Takımın skor gücünü Charles Davis,Lance Williams,Barış Ermiş ve Kena Bajramovic oluşturuyor.Yabancı kısaları Simmons'tan istedikleri verimi almayı Gran Canaria önünde ki Eurocup maçında başardılar.2.1 ortalama ile ligin top çalma krallığı lideri olan Barış Ermş asist krallığında da 6.6 ortalama ile 2. durumda.Charles Davis ligin blok krallığında 0.9 ortalama ile lig 6.sı konumunda.

Beşiktaş Milangaz lige iyi girdi.Deron Williams ile iyi sonuçlar aldı.Fakat Williams ve Semih'in NBA'e geri dönmesiyle daralan bir rotasyon ile mücadele etmek durumunda kaldılar.Takımın ligde 92.1 sayı ortalaması var.Marcelus Kemp,Zoran Erceg,David Hawkins ve Erwin Dudley takımın skor opsiyonları.Kemp 19.9 ortalama ile ligin sayı krallığında 3. sırada.Takımdan ayrılan Deron Williams onu 19.7 ortalama ile 4. sıradan takip ediyor.Williams ayrıca ligin asist krallığında 6.4 ortalama ile 4. sırada.Blok krallığındaysa Semih Erden 1.2 ortalamayla 2.durumda.

Beşiktaş ve Banvit arasından oynanan son dört lig maçının üçü 155 sayının altında bitti.Aralarında ki en son maç Türkiye Kupasında oynanmış ve 73-75 Beşiktaş Milangaz üstünlüğü ile bitmişti.Fakat o Beşiktaş kadrosunda Williams ve Semih'te mevcuttu.Bugün Banvit'in kadrosu rotasyona daha müsait.Önce Banvit,sonra ise alt düşünüyorum.



MS:1 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ALT GÜVEN:5.5/10


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More