Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

20 Şubat 2017 Pazartesi

Saras'ın İlk Kupası



Dün ülke kupaları sahibini bulurken bir de eski yıldız kupaya uzandı.Ve kariyerine "ilk baş antrenörlük tecrübesinde kupa kazandı" ibaresini ekledi.

O isim Sarunas Jasikevicius'tan başkası değil. Son 2 sezondur asistan olarak Zalgiris Kaunas'a hizmet eden eski oyun kurucu, sezon başında baş antrenör olarak göreve gelmişti. Ve dün de Litvanya Kupasını kaldıran tarafta (baş antrenör olarak) yer alarak bu görevde ilk kupasını aldı.

Avrupa basketbolunda ve NBA'de üst düzey basketbol oynayıp,4 kez Euroleague kupasını alarak yıldızlaşıp, sonrasında üst düzey antrenör olan pek isim yok. Genelde rol oyuncuları bu görevde daha başarılı oluyor. Örneğin Steve Kerr çok bilinen Bull's kadrosunda ceza şutunu atan adamdı, ama hiç bir zaman Pippen olamadı.Jordan olamadı yazmıyorum çünkü kimse onun kadar olabilmiş değil.

Fenerbahçe'de oynarken çıplak gözle seyretmiştim Saras'ı. Gördüğüm en mavi gözlere ve en sert ifadeye sahip oyuncuydu ve bir çok kadını etkiliyordu bu özelliği. Bu etkileyiciliğini tabii ki oyunu ile de bütünleştiriyordu Saras . Fenerbahçe'nin bir şampiyonluk hikayesinde onun da adı mevcut.

Saras için önündeki adım Büyük Koçlar arasına girebilmek.Dün bu yolda emeklemeye başladı.Ama görünen o ki devamını getirecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More