Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

23 Eylül 2012 Pazar

Beşiktaş'ı Yenen CSKA Moskova Beko Leagues Cup Şamypiyonu Oldu

CSKA (photo M. Serbin, cskabasket.com)



Beşiktaş'ı 60-85 yenen CSKA Moskova Beko Leagues Cup şampiyonu oldu.

Audi Dome Arena’da oynanan karşılaşmaya Beşiktaş; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Patrick Christopher, Vladimir Dasic ve Gasper Vidmar beşiyle başladı. Christopher’ın arka arkaya bulduğu basketlerle maça etkili başlayan Beşiktaş, daha sonra yaptığı hücumlarda istediği sayıları bulamayınca ilk 5 dakikayı 9-4 geride tamamladı. Jerrells’la bulduğu sayılarla maça tutunmaya çalışan Beşiktaş, rakibini pota altında durduramadı ve ilk çeyreği 20-12 geride tamamladı. İkinci çeyrek Cevher’in basketleriyle başladı. Hücumda istediği ritmi bulamayan Beşiktaş savunmada da rakibini durduramadı ve ilk yarının son 5 dakikasına 33-18 geride girdi. Pota altını Vidmar ve Cevher’le zorlamaya çalışan siyah-beyazlılar, alan savunmasına karşı zor anlar yaşadığı bu çeyrekte istediği oyunu ortaya koyamadı ve ilk yarıyı 42-24 geride tamamladı.


Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş; Curtis Jerrells, Muratcan Güler, Vladimir Dasic, Cevher Özer ve Damir Markota beşiyle çıktı. Cevher’in 3 sayılık basketiyle ikinci yarıya başlayan Beşiktaş'ın, ilk yarıya oranla daha iyi organize olduğu görüldü. Dasic, Markota ve Muratcan’ın da skora katkı sağlaması ve başarılı savunmasıyla ilk 4 dakika geride kalırken fark 11 sayıya indi (47-36). Üçüncü çeyreğin bitimine 4 dakika kala Cevher’in pota altını zorlayarak bulduğu basketle fark 9 sayıya indi (51-42). Boş atışlarda çembere takılmaya başlayan siyah-beyazlılar, çeyreğin son dakikalarında savunma direncini kaybetti ve fark tekrar açıldı. Son bölüme Beşiktaş 63-45 geride girdi. Son bölüme 2 takım da istedikleri gibi başlayamadılar. Son 6 dakikaya takımımız, 69-52 geride girdi. Rakibinin dış atışlarına çare bulamayan siyah-beyazlılar, farkın açılmasını engelleyemedi.Beşiktaş, karşılaşmadan 85-60 mağlup ayrılarak, Beko Leagues Cup’ı ikinci sırada bitirdi.

Karşılaşmada en skorer Beşiktaş oyuncusu 13 sayıyla oynayan Vladimir Dasic olurken, Cevher Özer 11 sayı, Curtis Jerrells ve Patrick Christopher da 9’ar sayıyla oynadı.Ayrıca; Damir Markota 5, Muratcan Güler ve Gasper Vidmar 4'er, Tutku Açık 3, Barış Hersek de 2 sayı kaydetti. Bu arada üçüncülük maçında ev sahibi Bayern Münih’i 74-58 mağlup eden Zalgiris Kaunas, turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Maçtan sonra CSKA Moskova resmi sitesine demeç veren kulüp baş antrenörü Ettore Messina 18 asist ile hücumda iyi top paylaştıklarını ifade etti.Messina henüz takımın 40 dakika aynı seviyede oynanayacak düzeye ulaşmadığını söylerken,ribaundlarda yaşanan probleme dikkat çekti.Messina taraftarlarını Gomelsky Kupası etkinliğine davet etti.


CSKA: Alexander Kaun (14), Aaron Jackson (11), Nenad Krstic (11), Drew Nicholas (11), Sonny Weems (10), Milos Teodosic (9), Andrey Vorontsevich (5), Viktor Khryapa (4), Vladimir Micov (4), Zoran Erceg (3), Anton Ponkrashov (3)

BEŞİKTAŞ: Vladimir Dasic (13 sayı/10 ribaund), Cevher Özer (11), Patrick Christopher (9), Curtis Jerrells (9), Damir Markota (5), Muratcan Güler (4), Gasper Vidmar (4), Tutku Açık (3), Barış Hersek (2)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More