Tofaş Kaptanıyla Konuştuk

3 Mart 2012 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi İddaa Tahminlerim (3 Mart 2012)





797 Antalya Bşb - Aliağa Petkim

HANDİKAPLAR:0.5 SAYI İY,1.5 SAYI MS ANTALYA LEHİNE
SAYI BAREMİ:161.5 SAYI


Beko Basketbol Liginde haftanın açılış maçı Antalya'da oynanacak.

Antalya BŞB. son 2 maçını da kazanarak küçük çaplı bir seri yakaladı.Takımın son maçlarda ki en büyük kozu yabancı oyuncularından gelen skor katkısı oldu.Takımın skor yükünü Corey Fisher,Scottie Reynolds,Melih Mahmutoğlu,Frank Elegar,Stevan Jelovac ve Kedrick Brown çekiyor.81.9 sayı ortalamasına sahip olan takımın ana problemi savunmada.

Aliağa Petkim ligin vasat üstü ekiplerinden biri.Takımın skor yükünü Ryan Toolson,Ümit Sonkol,Ersin Görkem çekiyor.Takım maç başına 76.2 sayı ortalamasıyla oynuyor.Deplasmanlarda da başarılılar ve deplasmanlarda daha skorer oynuyorlar.

İki takım arasında oynanan son maçı 89-76 kazanan Aliağa bugün de galibiyete yakın olan taraf.Antalya BŞB kendi salonunda ki maçların genelinde soyunma odasına denk skorlar ile gitti.Önce üst sonraysa İY:1 öneriyorum.

TS:161.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY:1 GÜVEN:5.5/10



798 Trabzonspor - Edirne Olin

HANDİKAPLAR:1.5 SAYI İY,2.5 SAYI MS OLİN LEHİNE
SAYI BAREMİ:145.5 SAYI


Beko Basketbol liginde küme düşmeme mücadelesini sürdüren Trabzonspor ve Olin Trabzon'da karşılaşıyor.

Trabzonspor özellikle Halil Üner'in antrenörlüğü devralmasıyla beraber dikkat çeken sonuçlar aldı.Takımın skorunu Jonathan Gibson,Elton Brown,Russel Robinson çekiyor.Takım kendi salonunda oynadığı son 4 maçın 3ünü kazanırken diğerini uzatmada kaybetti.Maç başına 71.6 sayı ortalamasıyla oynayan ekibin Halil Üner yönetiminde ki maçlarda olan sayı ortalaması 75 civarında.

Edirne Olin hafta içinde eski antrenörünü göreve getirirken onun yerini devralan teknik ekiple yollarını ayırdı.Takımın skor yükünü Filip Videnov,Vladimir Stimac ve Christopher Wright çekiyor.Maç başına 70.4 sayı atan ekip deplasmanda ki son maçlarında 71 sayının üzerini göremedi.Takımın başına yeniden geçen Gökhan Taştimur savunma temelli basketbol oynatmasıyla biliniyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı 74-67 kazanan Trabzonspor, seyirci avantajıyla bu maçı kazanmaya çok yakın.Düşük skorlu bir maç bekliyorum.Oran arttırmak için İY-MS:1/1 denenebilir.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:145.5 ALT GÜVEN:5.5/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10


804 Türk Telekom - Fenerbahçe

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS TELEKOM LEHİNE
SAYI BAREMİ:158.5 SAYI


Euroleague'den elenen ve elinde sadece tek bir hedefi kalan Fenerbahçe Ülker deplasmanda Türk Telekom'a konuk oluyor.

Türk Telekom Haydar Kemal Ateş antrenörlüğe geldiğinden bu yana derli toplu basketbol oynamaya çalışan bir ekip.Takımın skorunu Darius Washington,Ali Karadeniz ve Kaspars Kambala üstleniyor.Maç başına 79.8 sayı atan ekibin problemi savunma da.

Fenerbahçe Ülker bu maça yine eksik çıkacak.Sakatlığı süren Ömer Onan yine parkede olamayacak.Hafta içinde gözüne darbe alan Mirsad Türkcan da parkeye büyük ihtimalle çıkamayacak.Takımın skor yükünü Roko Ukic,Bojan Bogdanovic ve James Gist üstleniyor.Takımın mücadeleci ruhunu oluşturan Ömer ve Mirsad'ın yokluğunda zorlanan ekip,ligde ki son deplasmanında Bandırma Kırmızı'ya mağlup oldu.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı farklı şekilde kazanan Türk Telekom,bu maça handikap avantajıyla başlıyor.İstanbul'da ligin ilk devresinde oynanan maçta Telekom uzunları Fenerbahçe Ülker pota altından 53 sayı bulmuştu.Rakiplerinin ikili oyunlarını savunmada ki zaafı sene boyunca devam eden Fenerbahçe Ülker'in yine zorlanacağı bir karşılaşma bekliyorum.Barem aşılmaz.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:158.5 ALT GÜVEN:5.5/10


806 Bandirma Kirmizi - Erdemir

HANDİKAPLAR:2.5 SAYI İY,5.5 SAYI MS BANDIRMA KIRMIZI LEHİNE
SAYI BAREMİ:146.5 SAYI


Ligin son sırasından kurtulmak isteyen ve son 3 maçta 2 galibiyet alan Bandırma Kırmızı,sahasında Erdemir'i ağırlıyor.

Bandırma Kırmızı ligin son sırasında.Takımın antrenörlüğüne Selçuk Ernak geldiğinden bu yana daha iyi ve dirençli bir basketbol oynuyorlar.Takımın skor yükünü Gary Mc Ghee,Şafak Edge,İbrahim Yıldırım ve Paul Miller çekiyor.66.9 sayı ortalamasıyla oynayan ekip son 3 maçta bu ortalamayı 73.66 sayıya çıkarttı.

Erdemir ligde play-off kovalıyor.Geçen hafta kendi sahalarında sürpriz bir mağlubiyet aldılar.Takım halinde mücadele ettikleri zaman başarılı oluyorlar.Sakatlık problemi yaşayan ve teşhis sonrası 5-6 maç kaçıracağı açıklanan Henderson geçen hafta sadece 5 dakika parkede kalabilmişti.Takımın skor yükünü Gerrod Henderson dışında Soner Şentürk,Antwayne Robinson,Ray Wesson çekiyor.

Bandırma Kırmızı sezon başından bu yana evinde ki maçların ilk devrelerini başşabaş oynadı ve soyunma odasına umutlu gitti.Yeni antrenörleriyle daha da dirençliler.İlk yarı handikaplarına da güvenerek İY:1 tercihim var.Barem aşılır.

İY:1 GÜVEN:6/10
TS:146.5 ÜST GÜVEN:5.5/10 


807 Tofaş - Banvit

HANDİKAPLAR:5.5 SAYI İY,10.5 SAYI MS TOFAŞ LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Avrupa kupalarından elenen Banvit,Bursa'da Tofaş karşısına çıkıyor.

Tofaş haftaya sakatlık problemleriyle başladı ve bütün hafta gündemde olan sakatlık problemleri antreman tempolarını da etkiledi.Şu anda takımın sakatlar listesinde Tomislav Ruzic,Ronald Steele, Can Özcan, Can Altıntığ ve İnanç Koç var.Bu isimler maça çıkamayacak.Takımla antreman yapabilen,fakat sakatlıktan yeni dönen Barış Özcan'ın durumu belirsiz.Takımın skorunu sezon başından bu yana üstlenen isimler Ronald Steele,Austin Nichols,Jurica Zuza ve Brad Buckman oldu.Takım maç başına 77.8 sayı ortalamasıyla oynuyor.

Banvit hafta içinde ki Eurocup mücadelelerinden sonra elendi ve ellerinde tek hedef olarak lig kaldı.Takımın skor yükünü Lance Williams,Charles Davis,Kalin Lucas,Kenan Bajramovic ve Keith Simmons çekiyor.Cliff Hammonds tarak kemiğinde ki kırık nedeniyle parkeye çıkamayacak.Takım maç başına 80.4 sayı ortlamasıyla oynuyor ve ligde son 4 maçını kazandı.

İki takım arasında oynanan 8 maçın 7 adetini kazanan Banvit bu maçta çok avantajlı.Gerek rakibin sakatlık problemi yaşaması,gerekse kendi sakatlarından Barış Ermiş'in her geçen gün iyiye giden durumu nedeniyle rahat bir galibiyet almalarını bekliyorum.Baremin aşılmayacağını düşünüyorum.

TS:156.5 ALT GÜVEN:6/10
MS:2 GÜVEN:6/10


810 Karşiyaka - Hacettepe Üniv.

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,12.5 SAYI MS HACETTEPE LEHİNE
SAYI BAREMİ:156.5 SAYI


Avrupa macerasını kapatan Karşıyaka ligden düşmeme mücadelesi yolunda avantajlı olan Hacette'yi ağırlıyor.

Karşıyaka ligin bütçesine göre en başarılı ekiplerinden biri.Takımın skor opsiyonunu Goran Ikonic,Jovo Stanojevic ve ligin sayı krallığı lideri Mire Chatman çekiyor.Avrupa kupalarından elenen takımın ligde ki sayı ortalaması 81.9 sayı.

Hacettepe lige tutunmak yolunda avantajlı ekiplerden biri.Takımın skorunu yabancı oyuncular Sherron Collins,Ricardo Marsh,Mathew-Bryan Amaning,Melvin Sanders ve Murat Kaya çekiyor.Takım maç başına 71.7 sayı ortalamasına sahip ve deplasmanda oynadığı maçların genelini kaybetti.

Karşıyaka (kendi salon ve seyircisi önünde) maça yine sert ve tempolu başlayacak ve maçı kazanan ekip olacaktır düşüncesindeyim.Hacettepe deplasmanlarda skor problemi yaşayan bir ekip.Önce MS:1 sonra ise alt tercihim var.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:156.5 ALT GÜVEN:5.5/10


820 Beşiktaş - Mersin Bşb

HANDİKAPLAR:6.5 SAYI İY,13.5 SAYI MS MERSİN BŞB LEHİNE
SAYI BAREMİ:160.5 SAYI


Eurochallenge kupasında yoluna devam eden Beşiktaş Milangaz sahasında Mersin BŞB'yi ağırlıyor.

Beşiktaş Milangaz ligde 85.7 sayı ortalamasıyla oynuyor.Takımın ligde ki skor opsiyonunu David Hawkins,Carlo Arroyo,Zoran Erceg,Marcelus Kemp,Adam Morrison ve Pops-Mensah Bonsu üstleniyor.Bu maça cezası nedeniyle antrenör Ergin Ataman ve David Hawkins çıkamayacak.Ekip kendi salonunda bu sezon sadece 1 kez maç kaybetti.

Merin BŞB ligden düşmemek için mücadele eden ekiplerden biri.Takımın skor opsiyonunu Anthony Grundy,Alex Scales,Omar Sneed,Vince Grier ve James Mays üstleniyor.Deplasmanlarda daha başarılı olan ve ligin en kötü savunma yapan ekiplerinden biri olan ekibin maç başına sayı ortalaması 77.7 sayı.

Mersin BŞB bu sezon ligin ilk 5 sırasında olan ekipler ile deplasmanda oynadığı maçlarda hiç savunma yapamadı ve potasında 100'ün üzerinde sayı gördü.Bugünde açık farklı bir mağlubiyet almaları olası gözüküyor.Savunma yapamayan Mersin BŞB nedeniyle maçın 160.5 sayının üstüne taşınması çok muhtemel.Oran arttırmak için İY-MS:1/1 denenebilir.

MS:1 GÜVEN:6/10
TS:160.5 ÜST GÜVEN:6/10
İY-MS:1/1 GÜVEN:3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bundan sonra yorumlarınız onaydan geçecek.Çünkü bazı yorumlar ahlaken uygun olmayabiliyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More